אור חלש או עמום, גורם לעיניים להתאמץ ולעבוד קשה יותר, והוא גם גורם לנמנום ולחוסר ריכוז. ואילו תאורה חזקה ובוהקת, כמו למשל תאורת לד שלא תוכננה נכון אך נפוצה במשרדים, מקשה על העין להתמקד ולכן היא עלולה לגרום לכאבי ראש ואף למיגרנות. הפתרון הטוב ביותר לבריאות העובדים ורווחתם הוא כמובן האור הטבעי. היום ידוע לכול שיש קשר הדוק בין מספר החלונות במשרד לבין שביעות הרצון של העובדים. תאורה טבעית משפיעה על מצב הרוח, על ההתנהגות ואפילו על ההורמונים שלנו. תאורה טבעית גורמת לעובדים להיות מרוצים יותר וחולים פחות, וכתוצאה ישירה מכך הפרודוקטיביות של העובדים מתגברת.
אך במשרדים גדולים או בסביבות עבודה פתוחות, אי אפשר להושיב את כל העובדים ליד החלונות וקשה מאוד להתאים את התאורה לצרכים הספציפיים של כל עובד ועובד. "קשה מאוד" אך לא בלתי אפשרי – בשנים האחרונות חברת ריג'נט תאורה, הפכה לשם דבר בתכנון פתרונות תאורה מתקדמים, יעילים וחסכוניים למשרדים, למוסדות ציבוריים ולתעשיית האירוח.
"מבחינתנו, תכנון נכון של תאורה צריך בראש ובראשונה לדאוג ל-Being Well ולבריאות של העובדים במשרדים." אומר דב תורן, מנהל פיתוח עסקי ושיווק, אשר מתמחה בענף התאורה מעל 20 שנה. "כדי להגיע לרמת הדיוק הזו, אנחנו נכנסים לתמונה כבר בשלב התכנון מול האדריכלים, יועצי התאורה, מהנדסי החשמל וכדומה. כלומר אנחנו מעורבים בפרויקט החל משלב הקונספט הרעיוני ועד למינוי נציג לפרויקט – שמלווה אותו באופן אישי מא' עד ת'. הנציג שלנו מגיע לשטח, מייעץ, מסביר ומתכנן עם הלקוח את הפתרונות הטובים ביותר. מכיוון שמדובר במערכות מורכבות, כשאנחנו מספקים את התאורה, הנציג מגיע פעם נוספת לשטח ומסביר איך להרכיב ולהתקין את המערכות השונות."
אני מתארת לעצמי שמבחינה תכנונית זה לא פשוט להגיע לכל עובד בחללי עבודה פתוחים שבהם עובדים עשרות עובדים?
"נכון, מדובר בתכנון שמצריך חשיבה על פרטים רבים, אבל כאשר משלבים בין אפיון מדויק של הצרכים של העובדים, לבין הטכנולוגיה המתקדמת, לבין שמירה על איכות הסביבה, אפשר להגיע לרמות דיוק גבוהות מאוד. ברמת העובדים למשל, אנחנו משתמשים בגופי תאורה שאינם בוהקים או מסנוורים. אנחנו גם יודעים להקביל את מערכות התאורה לגוון האור הטבעי במשך כל שעות היום - בבוקר גוון האור קר יותר, בצוהריים ניטרלי ובערב רך יותר. אנחנו בעצם מצמצמים את ספקטרום אור הגל הכחול (שיכול להזיק לראייה ולפגוע באיכות השינה) ובצורה מלאכותית מחקים את מחזור השמש. התאמת התאורה תורמת לרווחת העובד וגם משפרת את הבריאות שלו.
למשל, בפרויקט של משרדי חברת קסלמן וקסלמן, שכלל עמדות עבודה מסוגים שונים - באמצעות שילוב בין התאורה הכללית, המקומית והטבעית, מנענו סנוור ובוהק בכל עמדת עבודה וגם הענקנו לכל עובד את היכולת לשלוט על עוצמות ההארה בהתאם לצרכים שלו, כל זאת בהתחשבות בכמות האור הטבעי הנכנסת מהחלונות ובמיקום המשתמש ביחס לחלל העצמו."
ציינת קודם טכנולוגיה מתקדמת, למה הכוונה כשמדובר בתאורה?
"הטכנולוגיה המתקדמת היום בתחום התאורה מאפשרת לנו לתפור עבור כל לקוח פתרונות שהם גם טובים לעובדים וגם יעילים אנרגטית. אנחנו עושים זאת באמצעות שילוב בין מערכות בקרה מתקדמות לבין חיישנים - שילוב שמאפשר חסכון גדול בחשמל וצמצום פליטת גזי החממה. לדוגמה, בחברת קסלמן וקסלמן הצלחנו לגרום להורדה בצריכת החשמל באמצעות חיישני התאורה שהתקנו. החיישנים האלו קולטים את התאורה הטבעית החודרת למבנה ובהתאם לכך מדמרים את גופי התאורה לעוצמה הנדרשת. ויש גם חיישנים שמזהים תנועה בחלל. אם בפרק זמן מסוים החיישן לא מזהה תנועה גוף התאורה יכבה מעצמו."
אז מבחינת ריג'נט הירוק הוא החיסכון הגדול בחשמל?
"מבחינתנו הירוק הוא קודם כל רווחת ובריאות העובדים, ואחר כך להתאים את המבנה לתקנות הבנייה הירוקה מבחינת התאורה. כבר בשלב התכנון אנחנו יודעים להגדיר את הצרכים הספציפיים של אותו פרויקט, להתאים מערכות ולתכנן אותן על מנת שהמבנה יהיה גם בריא לעובדים וגם ירוק יותר. אני מאמין ויודע שתכנון חכם של תאורה הוא WIN WIN לכל הצדדים – העובדים מרגישים טוב יותר, החברות חוסכות כסף וטביעת הרגל הפחמנית מצטמצמת."
service@regentlighting.co.il