מפעל אקסטל לחדשנות אדריכלית באמצעות האלומיניום

לפני כחמישה חודשים, מגזין Designboom פרסם פרויקט, בצפון גרמניה בעיר ויסמר, של "בית דיגיטלי" קומפקטי, שהמעטפת שלו עשויה מיריעות אלומיניום ממוחזרות. האדריכלים, שני מדענים גרמניים: ג'וליאן קרוגר ובנג'מין קמפר, תכננו חזית גלית מאלומיניום שעוטפת מבנה עץ. גלי האלומיניום יוצרים מבנה בר קיימא חסכוני בצריכת האנרגיה שלו, המבוסס על מתודולוגיית הרכבה חדשנית, המאפשרת בניית בית קטן בתהליך פשוט הדורש רק שני אנשים.

מאת: | צילום: | 02/01/2024

חזית האלומיניום הגמישה מבשרת על עידן חדש בתכנון אדריכלי, שבו אפשר להתאים את הצורה, הפריסה, הקירוי, הפתחים והחזית של המבנה לצרכים ספציפיים. מדובר בפתרון פורץ דרך להקמת מבנים עצמאיים אנרגטית גם בערים צפופות.

בית מודולרי מעץ עם חזית אלומיניום פורצת דרך. צילום ©Julian Krüger, Benjamin Kemper
בית מודולרי מעץ עם חזית אלומיניום פורצת דרך. צילום ©Julian Krüger, Benjamin Kemper

הבית המודולרי שפותח בגרמניה מוכיח כיצד האלומיניום - בעל התכונות המיוחדות כגון: חוזק רב, משקל קל, עמידות ויכולת מִחזור - הפך לכוכב ההתקדמות הטכנולוגית והחדשנית בעולם האדריכלות.

בנייה ירוקה וקיימות:

בעידן המוגדר על ידי הרצון של כולנו לשמור על הסביבה, יותר ויותר אנשי מקצוע פונים לאלומיניום כחומר בניין בר קיימא. שיעור המִחזור שלו גבוה במיוחד - למעלה מ-75% מכלל האלומיניום שיוצר אי פעם עדיין בשימוש היום. כמו כן, שימוש באלומיניום בבנייה מפחית את חומרי גלם וממזער את פסולת הבנייה.

במגדלי מגורים העמידות הטבעית של האלומיניום בפני קורוזיה, מורידה את עלויות התחזוקה למשך שנים רבות.

חזיתות האלומיניום, מצוידות כעת בציפויים ובגימורים מתקדמים המשפרים את הביצועים והאסתטיקה כאחד. תהליך האנודיזציה, למשל, גם מגביר את העמידות בפני קורוזיה וגם מאפשר יישום של מגוון רחב של צבעים, טקסטורות וגימורים. לתוצאה שהיא מרהיבה מבחינה ויזואלית, ידידותית לסביבה, ופונקציונאלית (משום שהיא מאריכה את תוחלת החיים של חזיתות המבנים).

 

תמונה באדיבות
תמונה באדיבות "אקסטל" | חזיתות האלומיניום שמיוצרות במפעל אקסטל, מצוידות בציפויים ובגימורים מתקדמים המשפרים את הביצועים והאסתטיקה.

שיטת ה-Unitize System - בנייה מדויקת ומהירה במפעל:

גמישות האלומיניום והקלות שלו מאפשרים לבצע כמעט את כל פעולות הייצור - וגם הבנייה - במפעל עצמו, דבר המייעל את מהירות הבנייה.

הדבר משמעותי במיוחד בקירות מסך שמיוצרים במפעל האלומיניום ומותקנים בשטח הבנייה בשיטת ה-Unitize System, בדומה לאלו המפותחות ע"י חברת אקסטל. הרכבה במפעל מבטיחה סביבה מבוקרת, המאפשרת מדידות מדויקות, חיתוך וייצור של רכיבים לפי מפרטים קפדניים. התוצאה היא איכות גבוהה במיוחד של תבניות האלומיניום, והפחתת הסיכון לשגיאות במהלך ההתקנה.

יתרה מכך, המפעל מעסיק טכנאים מיומנים וכולל ציוד מתקדם, מה שמוביל להגברת היעילות ולקיצור לוחות הזמנים של פרויקט הבנייה. ההובלה לשטח של לוחות קיר המסך שהורכבו מראש, ממזערת את ההפרעות לסביבה, זאת בניגוד להרכבה במקום, שעלולה להיות מאתגרת מבחינה לוגיסטית ולהימשך זמן רב יותר.  

אלו הסיבות לכך שמערכות קיר מסך מאוחדות מאלומיניום (Unitize System) הפכו לשחקן ראשי בחזיתות של מגדלי מגורים וגורדי שחקים. לצד שיפור יעילות הבנייה, על ידי צמצום העבודה באתר ומזעור שיבושים באזורים עירוניים שמאוכלסים בצפיפות, קירות המסך גם משפרים את בקרת האיכות ומבטיחים תקני ביצוע גבוהים. מערכות אלומיניום אלו יכולות להתאים למגוון אפשרויות זיגוג, החל מזכוכית מבודדת חסכונית באנרגיה, זכוכית פוטו-וולטאית לאגירת אנרגיית השמש, ועד למערכות הצללה מתקדמות.

אגירת אנרגיה כחלק מהעצמאות של מגדלי המגורים:

עם השנים המרדף אחר מבנים חסכוניים באנרגיה, היה למרדף אחר מבנים עצמאיים מבחינה אנרגית – גם בתחום הזה אי אפשר להמעיט בתפקידו החשוב של האלומיניום. חוקרים ואדריכלים ממשיכים לגלות דרכים לשילוב אלומיניום ברכיבי בניין כדי לשפר את היעילות האנרגטית. חלונות ולוחות מצופים אלומיניום עוזרים לווסת את טמפרטורות הפנים על ידי החזרת אור השמש, ומפחיתים את הצורך בחימום וקירור.

בנוסף, יכולתו של האלומיניום להוביל את האנרגיה שנאגרה בתאים הפוטו-וולטאים בחזיתות המבנים, ולאגור אותה ביעילות הופכת אותו למועמד מרכזי לפתרונות מתקדמים לאחסון אנרגיה. שילוב מערכות מבוססות אלומיניום בתוך מגדלי המגורים, מאפשר רתימה יעילה של מקורות אנרגיה מתחדשים, להגשמת החלום של יצירת מבנים עצמאיים לחלוטין.

 

תמונה באדיבות
תמונה באדיבות "אקסטל" | מפעל אקסטל לוחות סולאריים

 

שילוב בין אסתטיקה מרשימה לפונקציונליות מלאה:

הגמישות של האלומיניום לצד העמידות שלו, מאפשרים לאדריכלים לתכנן מעטפות מבנה - במבנים ציבורים וגורדי שחקים - המשלבות בין אסתטיקה מרשימה לבין פונקציונליות מלאה. מעיצובים פרמטריים המגיבים באופן דינמי לתנאי הסביבה, דרך חזיתות קינטיות שמתאימות לשינויים באור ובטמפרטורה, ועד שילוב של חזיתות זכוכית פוטו-וולטאיות.

העיצוב הפרמטרי - המונע על ידי כלים, אלגוריתמים ומודלים חישוביים מתקדמים, שינה את הדרך שבה אדריכלים ניגשים לעיצוב מעטפת המבנה. האלומיניום נחשב לחומר אידיאלי למימוש עיצובים פרמטריים מורכבים. כיום האדריכלים יודעים לתכנן דפוסים, צורות ומרקמים מורכבים ומדויקים מבחינה גיאומטרית שפעם נחשבו בלתי ניתנים לביצוע.

חזיתות אלומיניום פרמטריות לא רק משפרות את הנראות של גורדי שחקים אלא גם משרתות מטרות פונקציונליות. כאמור הן יכולות לייעל הצללה סולארית, לשלוט בחדירת האור ולשפר את היעילות האנרגטית על ידי תגובה דינמית לתנאי הסביבה. יכולות הסתגלות אלו משפרת את נוחות הדיירים ומפחיתות את צריכת האנרגיה.

העתיד של קווי הרקיע העירוניים מבטיח להיות עוד יותר עוצר נשימה ומעורר יראה, הכול הודות לסינרגיה הדינמית של אלומיניום וזכוכית באדריכלות המודרנית. ככל שהטכנולוגיה והחדשנות בתחום האלומיניום תופסות תאוצה, אנו יכולים לצפות לעידן חדש של מבנים עצמאיים מבחינה אנרגטית ושל גורדי שחקים מרהיבים שדוחפים את גבולות ההנדסה והאסתטיקה. ככל שהמיזוג של צורה ותפקוד מגיע לגבהים חדשים, אנו יכולים לצפות לעולם שבו השמיים הם באמת הגבול ליצירתיות אדריכלית ולחדשנות.

לשאלות ופרטים נוספים על חברת אקסטל:

מוזמנים ומוזמנות לשלוח אימייל ל: nofar.z@extal.com
או לבקר אותנו באתר: extal.co.il

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development