ניגודיות עיצובית

 

פנטהאוז במרכז הארץ תוכנן עבור זוג הורים בשנות ה 50, שמתגוררים בו ביחד עם הבת הצעירה. הקווים נקיים, מודרניים וסולידיים שמשלבים את גווני האפור-בטון והשחור , ביחד עם עץ טבעי -  ניגודיות נפלאה שיוצרת חמימות והרמוניה.

מאת: בית ונוי | צילום: עודד סמדר | טל אוחיון - 20/02/2020

שיפוץ – 4 חודשים

השקעה – כ 550 אלף ש"ח

סגנון – מודרני – נקי 

איפה – מרכז הארץ

חדרים – שיפוץ מ 5 ל 4 חדרים

 

הדירה עברה שינוי תכנוני מ 5  ל4 חדרים, לטובת הגדלת חלל המגורים והמטבח שמהווה אלמנט ראשי וחשוב בחיי היום יום של המשפחה. הצבעוניות של שחור לבן ועץ מלווים אותנו לאורך כל חללי הבית, עם נגיעה של גוון כחול בצורת ספה סלונית, כריות וכורסא, ששוברת את המונוכרומטיות. הפנטהאוז נרכש מהקבלן לפני כשנתיים, כאשר קיבלו את המפתח בוצעו השינויים. שטח הדירה 125 מ"ר, מרפסת כ 120 מ"ר. 


בעת הכניסה לבית אנו רואים מטבח גדול, עם אי בעל משטח שיש דמוי בטון וארונות נמוכים בגמר זהה ובצד השני ארונות גבוהים בחיפוי פורניר אלון , כך שמתקבל "גוש" של עץ שממשיך לכל אורך הפרוזדור ומהווה אלמנט מקשר.

 



לאזור הציבורי נבחר ריצוף פורצלן דמוי בטון ,מטר על מטר. המזנון תוכנן לפי הצרכים של הלקוח , בגוון שחור עם מסגרת פליז מנותקת.  פינת האוכל ממשיכה את שפת הגמר של עץ האלון והיא מייצרת מראה קל ומרחף, השולחן בעל פלטה אחת שמוחזקת על ידי פלדה שחורה בצורת מוטות. האמנות נבחרה על ידי האדריכל, כך שתתאים ללקוחות ולעיצוב הבית. 

 



המרפסת הפכה למעין גינה על הגובה, עם שפע של צמחייה שהיא המעקה. פינת ישיבה נחמדה ונעימה, לצד פינת אוכל, ומטבחון חוץ, שנבחרו בגוון חום אפרפר שישתלב עם רצפת דמויית בטון ויבלוט מעט.


 



חדר שינה בגוונים בהירים של אפור, חום קפה. מזנון תואם לחדר השינה ולסלון. שני חדרי הרחצה נעשה שימוש בגמרים דומים. ריצוף דמוי אריחי בטון מעוטרים בגוון בטון שחור, חיפוי קירות פורצלן דמוי בטון אפור,  ארונות אמבטיה עם משטח שיש קיסר שחור ומקלחונים וגופי התאורה עם מסגרות שחורות.

 

 


שירותי האורחים תוכננו עם אריחים בשחור פחם, מפוזרים בצורת פישבון על גב הקיר. הקירות צבועים בשחור מט, מראה מרחפת צמודת קיר מעל הכיור.

 



יצירת קשר - ניגודיות עיצובית