כך תעצבו את הבית מבלי לקרוע את הכיס

אחד היתרונות של עיצוב פנים הוא שניתן להיעזר בו לביטוי עצמי בלי לחרוג מתוך מסגרת התקציב שנקבעה מראש. במאמר הבא נסביר איך עושים את זה, כמה זה אמור לעלות ועל מה הכי כדאי לשים דגש

מאת: מערכת בית ונוי | תמונות: אתר pexels י | צילום: | 30/10/2019

  

עיצוב פנים ואדריכלות הם כבר מזמן לא פריבילגיה של בעלי הון. למרות ששעת עבודה של מעצב פנים עולה 250-500 ש"ח לשעה ועל אף שהמחיר של הדמיית תלת ממד לדירה הוא 2,500-4,000 ש"ח, זו פחות או יותר הדרך היחידה לשדרג את חלל הפנים ולהקפיץ את ערך הנכס. חוץ מזה, הקפדה על עקרונות נכונים הופכת את עיצוב הפנים לכלי לביטוי עצמי.

לשם השוואה, עיצוב פנים לבית פרטי עולה 12-40 אלף ש"ח בחודש, בעוד עיצוב פנים לחדרי שינה וילדים אמור לעלות 2,000-5,000 ש"ח. כמו כן, יש לקחת בחשבון פערי מחירים בחלוקה על פי סגנון העיצוב: עיצוב פנים מודרני עולה 12-30 אלף ש"ח כי הוא מבוסס על אלומיניום, מתכת, זכוכית וברזל – בעוד עיצוב פנים כפרי יעלה 10-25 אלף ש"ח בשל השימוש בעץ ובחומרי גלם טבעיים. 

איך יודעים מה התקציב האמיתי?

הדרך לעצב את הבית בלי לקרוע את הכיס היא להגדיר מראש את מסגרת התקציב: בין אם מדובר בבית חדש או ישן, רוב הכסף מוקדש כידוע לטובת החזר משכנתא ולכן צריך לקחת את ההלוואה בסכום שלא עולה על שליש מההכנסה הפנויה. 

בנוסף, כדאי לדעת שהעלות האמיתית של הדירה לא מורכבת רק מהסכום הנקוב בחוזה – אלא גם מהוצאות עקיפות על דמי פתיחת תיק, רישום מקרקעין, הובלה, ריהוט, שמאות, שכר טרחת עורך דין ומתווך וכן הלאה. 


יודעים כמה פחות או יותר אתם יכולים להשקיע באדריכלות ועיצוב פנים? זה הרגע להפשיל שרוולים ולקבוע סדר עדיפויות. הסוד הוא להתאים את סגנון העיצוב לצרכי המשפחה בטווח הקצר והארוך, מבלי שזה יבוא על חשבון האסתטיקה והאחידות. 

במילים אחרות, אתם היחידים שמחליטים איזה חדר לעצב קודם, באיזה סגנון לבחור ועל מה לוותר. לאחר מכן אפשר לבקש המלצות על אנשי מקצוע, להתייעץ איתם ולחפש מבצעים. 

איפה וכיצד הכי קל לחסוך?

מבחינה פרקטית, אפשר לחסוך באמצעות תכנון נכון של הרכישות ולנסות לקנות את כל הריהוט, השטיחים וחלק מהתאורה ברשת גדולה וזולה יחסית. אם למשל מנסים לעצב דירה "קומפלט", אין תחרות למבחר שמציעות הרשתות הגדולות וגם למגוון הסגנונות ולמחירים שלהן. 


מנגד, את גופי התאורה החשובים והמרכזיים שמיועדים לסלון ולמטבח דווקא כן כדאי לרכוש בחנות מקצועית שמתמחה בכך. בהמשך, את הווילונות אפשר להזמין בהתאמה אישית לפי מידות ומומלץ להשקיע גם ב-2-3 אקססוריז מעטים אך יוקרתיים. 

חלוקת משאבים הגיונית מאפשרת להלביש את הבית בלי לחרוג מתוך מסגרת התקציב. אם שואבים השראה מקטלוגים, מגזינים ואתרי אינטרנט, יכולים למצוא רעיונות לחיבורים בין חפצים באופן שיקנה גם למראה הזול את הטוויסט האקסקלוסיבי. מעבר לכך, אפשר להשתמש באינטרנט כדי להזמין מוצרים מרשתות עיצוב מובילות ולקבל אותם עד פתח הבית. 

כאן המקום להזכיר שוב את החשיבות של ביטוי עצמי: בסופו של דבר, הבית הופך למקום שבו נוח לכם להיות רק אחרי שתביאו לידי ביטוי את הצרכים והרצונות שלכם. על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל ביטוי עצמי בהחלט חייב להיות שאיפה שמשותפת לכל בעלי הבתים ושוכרי הדירות. 

אם משווים מחירים ומשקיעים זמן במקום כסף, קל יחסית לעמוד במסגרת התקציב ולהשיג את המטרה המקורית גם בבית הפרטי וגם בדירות שכורות. 


החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים Ecommerce Website Development