גליה כהן: הנוחות מעולם לא הייתה יפה כל כך!

מה שהתחיל ברצון לשדרג מטבח הפך בזכות החזון של המתכננת ומעצבת הפנים גליה כהן לעיצוב מחדש של בית דו קומתי, כך שיתאים לדייריו כמו כפפה ליד. והכי חשוב? הבית שימושי ופרקטי כמו שהוא יפה ומעוצב

מאת: תמי וינצברג | צילום: אורית ארנון |
גליה כהן

על הנייר: בית פרטי דו קומתי בגן יבנה, ששטחו 200 מ"ר, וכולל 5 חדרי שינה. בבית מתגורר זוג עם שלושה ילדים וכלבה, "שהיא חלק מהמשפחה", כדבריהם.
דבר המעצבת: "עיצוב פנים הוא לא רק מיקום הריהוט ובחירת הצבעים, אלא שילוב בין יופי לתכנון פונקציונלי ופרקטי, שנוצר באמצעות שילוב בין הטעם האישי והצרכים של הלקוח לבין הידע, הניסיון והמומחיות שלי", אומרת גליה כהן, מתכננת ומעצבת פנים, המתמחה כבר למעלה מעשרים שנה בתכנון, שיפוץ ושדרוג דירות, בתים פרטיים ומשרדים, וכן תכנון מטבחים ופרטי נגרות.

"הפרויקט בגן יבנה התחיל בקטן: הלקוחות, שגרים בבית שנים רבות, החליטו שהגיע הזמן לשפץ את המטבח. אלא שעם האוכל בא התיאבון... לאחר שהמטבח החדש תוכנן מחדש,  הם החליטו לבצע מהפך בכל הבית ולערוך שיפוץ כללי", מסבירה גליה את התהליך. 
 

 
לוותר בקטן, להרוויח בגדול
הבית משתרע, כאמור, על פני שתי קומות. בטרם החל השיפוץ כללה הקומה הראשונה יחידה נפרדת, שאותה תכננו דיירי הבית להפוך לחדרו של הבן הבכור. 
אלא שלגליה היה פתרון טוב בהרבה: היא יצרה עבור הבן חדר בקומה העליונה, ביטלה את היחידה הנפרדת, והרוויחה שטח, שאיפשר לה לפתוח את החלל, להרחיב את המטבח ואפילו ליצור חלל נפרד לפינת האוכל. בנוסף יצרה בכניסה לבית מבואה, שלא הייתה בו קודם לכן.
כבר כאן, בכניסה, אפשר לראות את המחשבה הרבה שהושקעה בכל פרט. עם פתיחת הדלת מתגלה בפני הבאים מבנה לא שגרתי, שעומקו כ-80 ס"מ ובמרכזו פתח, דרכו נשקף המטבח. דפנותיו הפנימיות של ה"חלון" צבועות בגוון ירקרק, גוון שגליה מרבה להשתמש בו כדי להכניס את הטבע הביתה. הדופן התחתונה מחופה עץ ומהדופן העליונה של הפתח משתלשל גוף תאורה. חלקו התחתון של המבנה המסיבי הוא יחידת מגירות כפולה - האחת מצד המבואה והשנייה מצד המטבח.
 

שילוב הצבעים והחומרים במבואה מאותת לבאים על מה שמצפה להם גם בהמשך. קומת הכניסה המרווחת כוללת מלבד המבואה והמטבח גם סלון, פינת אוכל, שירותי אורחים, חדר כביסה וחדר משפחה, והקומה כולה מרוצפת בגרניט פורצלן מבריק בגוון אפרפר. מעל החלק הציבורי תלויה תקרה מרחפת, ממנה בוקע אור שמקורו בגופי תאורה נסתרים.
 

רואים לבן, רואים עניין
כאמור, ביטול היחידה הנפרדת אפשר הרחבה של המטבח, ומכאן הייתה הדרך לאי מרכזי וליחידת אחסון נוספת, המשלבת ארונות סגורים ומדפים פתוחים - קצרה. המדפים, כמו כסאות העץ הסמוכים לאי ופריטים נוספים במטבח, מעניקים לו נקודות צבע, ששוברות את הדומיננטיות הלבנה.
אפקט דומה מושג בסלון באמצעות ספה בגון פטרול ושטיח צמרירי. גליה משלבת טקסטורות שונות, שיוצרות עניין ועושר בפלטת הצבעים המינימליסטית. החזרה על צבעים וטקסטורות, כמו חיפוי האבן בסלון ובפינת האוכל, תורמת לתחושה ההרמונית בחלל, ומגבשת אותו לכדי יחידה אחת שלמה. 
גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה נותר כפי שהיה, למעט המעקה שנצבע כך שיתאים לאופיו החדש של הבית. מאותה סיבה גם החליפה גליה את פרופילי האלומיניום בחלונות הגדולים בסלון ובמטבח. אלה הותאמו לעיטורי המתכת הכהים שמשולבים ברהיטים השונים ולגופי התאורה.
 
מותק, הילדים הרוויחו!
הקומה העליונה עברה גם היא שיפוץ נרחב, ובין השאר הפך חלל פתוח ולא מנוצל לחדר ילדים נוסף. כמו בקומה התחתונה, גם כאן הצבע הדומיננטי הוא לבן והסגנון נקי ומינימליסטי, אולם חיפוי הרצפה הוא פרקט בגוון בהיר, והצבעים המשולבים בחדרי הילדים הם עזים ומלאי הבעה. לשם כך נעזרה גליה בכריות רביצה גדולות, בווילונות גלילה בעלי הדפסים מעניינים, במדבקות קיר ובפריטים נוספים, שמכניסים לחדרים צבע ושמחת חיים.
 
 
 

חדר השינה של ההורים, לעומת זאת, עוצב בסגנון סולידי. באמצעות כלים בסיסיים כמו רהיטי עץ כהים וקיר בגון מוקה, וילונות שקופים למחצה וגופי תאורה עדינים, מתקבל גם בו אפקט דרמטי ומלא עניין. 
 


"אני מאוד אוהבת יופי ואסתטיקה ורואים את זה בכל פרויקט שלי, אבל הנוחות והפרקטיות קודמות מבחינתי ליופי", אומרת גליה. ובכל זאת, הצצה בבית בגן יבנה, כמו בפרויקטים אחרים שלה, מבהירה שהצרכים והאילוצים הם אולי נקודת המוצא, אבל גליה מגיעה לקו הגמר רק לאחר שמצאה את הפתרונות הטובים ביותר, התכנון הנכון ביותר ובעקבותיהם גם את העיצוב המרהיב ביותר.
 

לפרטים נוספים: טל. 054-7987639, galiacohen1@gmail.com, galiacohen.com



יצירת קשר - גליה כהן: הנוחות מעולם לא הייתה יפה כל כך!