עושים סדר חכם במטבח
אני לא מאלו שמנקות במיוחד לפסח. אני גם לא מבינה את ההיגיון שעומד מאחורי העסקה הכוללת: לא לאכול פיתות בפסח, להרים ארוחה לתפארת מדינת ישראל, לבדר את הילדים שנמצאים במיני חופש גדול ובנוסף גם לנקות את הבית כולל מאחורי המקרר. בנוגע לאחורי המקרר – היום, אני פשוט מתעלמת מהעובדה שיש מקום כזה, משום שאני כבר שלב אחד מעבר לחשש כבד ממה שהצטבר שם במהלך השנים שבהן התעלמתי מחוק הניקיון הזה. ובחזרה לעניינו - מה שרציתי לומר הוא שלמרות שהניקיון ואני לא היינו מעולם חברים טובים, בתור בלגניסטית מלידה, אני מאוד מתעניינת בפתרונות חכמים שעושים את החיים במטבח לנוחים יותר. ובדיוק למטרה הזו נפגשתי לשיחה עם שירי המקסימה מיעד פרזול.
שירי, בואי נתחיל דווקא במגירות, בעבר היה טרנד מאוד חזק של אחסון מוצרים יבשים בתוך מגירות, מה שלום הטרנד הזה היום?
לפי דעתי הטרנד הזה הולך ודועך, מכיוון שהוא פחות פרקטי בנוגע לאחסון מוצרים יבשים, ומה שלא פרקטי בדרך כלל לא מחזיק מעמד. קודם כול, כשמאחסנים מזון יבש וקופסאות שימורים בתוך המגירה היא נהיית כבדה מאוד וקשה לפתוח אותה. בנוסף לכך, בקופסאות שימורים, כשהכיתוב נמצא בצד, במבט מלמעלה, אי אפשר לדעת מה יש בכול קופסה וזה דיי מעצבן.
מה שלא פרקטי בדרך כלל לא מחזיק מעמד
ומה בנוגע למגירות ממש רחבות?
אני חושבת שמגירות קטנות יוצרות פחות כאוס.
אז מה לדעתך הפתרון הטוב ביותר לאחסון מוצרים יבשים?
הפתרון לדעתי הוא לאחסן מוצרים יבשים במזווה בגובה העיניים, כדי שיהיה ניתן לראות אותם כבר מהפרונט ולא במבט מלמעלה שלא מגלה לנו כלום. היום יש מגוון מזווים שמאפשרים סוג כזה של אחסון. גם ארון גבוה עם מגירות יכול להיות בעייתי, משום שהרבה פעמים העין לא מגיעה למגירות הגבוהות ואז המוצרים שקנינו נשכחים, זמן התפוגה שלהם עובר ובסופו של דבר הם נזרקים לפח. אם אנחנו נחזור רגע לפתרון של המזווה, אז חשוב גם להקפיד שפתיחת המזווה, משמאל או מימין, תהיה נוחה לזאת או לזה שמשתמשים הכי הרבה במטבח.
מוצרים יבשים במזווה בגובה העיניים
סירים תופסים הרבה מקום, איפה לדעתך הכי כדאי לאחסן אותם?
סירים ושאר כלי מטבח עגולים, רצוי לאחסן על מדף עגול - אחסון כזה חוסך המון מקום ומאפשר הוצאה קלה של סירים. המדפים של "למנס" לדוגמה, הם מדפים נשלפים שקל להוציא מהם את הסירים. בנוסף לכך, המדפים של "למנס" מצופים במשטח נוגד החלקה, כך שגם כאשר מוציאים את המדף אין תזוזת סירים.
סירים ושאר כלי מטבח עגולים, רצוי לאחסן על מדף עגול
ידוע ששינוי הידיות של ארונות מטבח יכול לשנות את הלוק של כול המטבח, האם יש לך בשורות כלשהן גם בתחום הזה?
למזלנו הטוב הטרנד של עשיית מטבחים ללא ידיות, אלא רק עם מגרעות, הולך לחלוף מהעולם. המגרעות האלו היו אלופות לא רק בשבירת ציפורניים, אלא גם בכך שהאזור של המגרעת התלכלך במהירות. עכשיו, כשחזרנו לידיות, החיים הרבה יותר פשוטים. בתחום הידיות יש חזרה לסגנון הכפרי מודרני. אנשים מחפשים מצד אחד ידיות שהן נוחות לאחיזה, קלות לניקוי וכמובן יפות. לפי דעתי ידיות הפורצלן עונות בדיוק לצרכים האלו.
בתחום הידיות יש חזרה לסגנון הכפרי מודרני
ומה בנוגע לארון הכי מפחיד במטבח – הארון שמתחת לכיור?
אכן ארון מפחיד בגלל הרטיבות שמגיעה אליו ובגלל הקושי לסדר אותו. ההמלצה שלי, דבר ראשון הוא לא לעשות "ארון מגירה" מתחת לכיור משום שבזמן ששוטפים כלים אי-אפשר לפתוח את הארון הזה ואז צריך לזוז אחורה והכול נרטב. הארון שהכי מתאים לכיור, הוא ארון עם שתי דלתות נפתחות - פתרון קל ונגיש.
אם מתכננים לשים את החומרי ניקוי בארון הזה, אפשר לקנות מתקן מיוחד לחומרי ניקוי והכי חשוב לשים משטח אלומיניום בתוך הארון ששומר על הרצפה מפני הרטיבות. מתחת לכיור אפשר להחזיק גם פח קטן לפסולת הרטובה. ומחוץ לארון, פח חיצוני לפסולת יבשה שהוא פח גדול יחסית. היום יש המון פחים מעוצבים ואז העיצוב, והגודל של הפחים, הופכים אותם לחלק מהלוק של המטבח ואין צורך להסתיר אותם, ובנוסף לכך יש היום פחים עם נוגדי טביעות אצבעות.
פחים עם נוגדי טביעות אצבעות
פחים עם נוגדי טביעות אצבעות זאת בהחלט מהפכה במטבח, יש לך עוד טיפים שיכולים לעשות מהפכות קטנות?
יש לי עוד שני טיפים מאוד חשובים, הקפידו שפתיחת מדיח הכלים תהיה נוחה לכם, אם אתם ימניים אז שהפתיחה תתבצע מצד ימין ואם אתם שמאליים אז כמובן שההיפך. הרבה אנשים לא שמים לב לפרט הזה וזה בהחלט יכול להיות מעצבן בפעילות היומיומית במטבח.
והטיפ האחרון שיכול ממש לשנות את החיים שלכם – קנו גורס אשפה, לא רק שמדובר בשמירה הכי טובה על איכות הסביבה, הוא בהחלט יעזור לכם לחסוך זמן ולשמור על הניקיון.
לכול שאלה בכול אחד מסניפי יעד פרזול התקשרו ל: 1-800-460-460