עיצוב "סנדוויץ בר"

כשם במציאות העכשווית כל סנדלר הוא בוטיק הנעל, כך גם כל סנדוויץ' שמכבד את עצמו נמכר היום  בסנדוויץ' בר סטייליסטי. מעצבת הפנים הילית קרש  תכננה אחד כזה תוך הפיכת פחיות משקה אדומות לאמירה עיצובית

מאת: גילי כהן-לב | צילום: "שגב צילום" | מעצבת פנים הילית קרש 03/04/2013
ההשראות לעבודות עיצוב לא תמיד מסתתרות דווקא במגזינים מחו"ל ובמחשכי ספריות - לפעמים מספיק פשוט לפתוח את העיניים ולהפנים את הסביבה הקרובה ואפילו להשתמש בחומרים ממנה. ולא, אין צורך לנצל את משאבי הטבע המדולדלים - אפשר פשוט למחזר את הקיים לתוצר מעוצב עם אמירה וחן.
ממחזרת אחת כזו היא הילית קרש, מעצבת פנים בוגרת ויצ"ו חיפה, שהגיעה לעיצוב-מחזור בעקבות החיפוש המתמיד שלה אחרי חומרים חדשים לעבודה: "החומרים נמצאים לפעמים ממש מתחת לידיים ולא צריך ללכת רחוק ולהמציא את הגלגל", מספרת קרש (36), "אפשר פשוט להשתמש בחומרים שנמצאים בסביבה". 

 

 

 

כאשר התבקשה קרש לעצב את ה"סנדוויץ בר", מסעדת מזון מהיר בחיפה, היא החליטה לעשות שימוש חוזר במוצר שנזרק לזבל על בסיס יומיומי במזללה מהירה שכזו - פחיות קוקה קולה. היא בחרה לאסוף את הפחיות האדומות לכדי אמירה עיצובית ושיבצה אותן בקונסטרוקציה של הבר וקיר הכניסה, כך שחזותם מייצרת עיצוב צבעוני המתכתב עם סגנון הפופ-ארט ומעלה חיוך.
החלל הנתון, ששטחו משתרע על כ-40 מ"ר וגובהו מגיע ל-4.5 מטר, יצר אצל קרש צורך להתמודד עם מרחב מצומצם וגבה תקרה הכולל שני חלונות ראווה (אחד מול השני), ואמור להכיל את הפונקציות הנדרשות להפעלתו - מטבח, דלפק הגשה, ואזורי ישיבה.
 הקונספט הרעיוני התבסס על שימוש בחלל גיאומטרי מינימליסטי ובאובייקט פרסומי הלקוח מחיי היום-יום כמרכיב עיצובי מרכזי. בתוך כך נדרשה הנמכת תקרה לנטרול הגובה הרב והקניית קנה מידה מזמין יותר, כמו גם לשיפור האקוסטיקה. התקרה שתוכננה לצורך זה מורכבת מתקרות אופקיות בגבהים ובצבעים שונים השוברים את תחושת הקופסה ויוצרים עניין רב. בתוך התקרה שולבו גופי תאורה צהובים מלבניים מעל הדלפקים, QR בגבס ומשחקי תאורה מעניינים בגווני כחול ולבן, שמתקבלים מפלורוסנטים סמויים. 
המטבח פתוח לחלל וממוקם צמוד לדלפק הגשה, על מנת לאפשר תפעול קל ויעיל של המקום, תוך חשיפה מכוונת של הפעילות במטבח. דלפק ההגשה  תוכנן כאקווריומים המכילים פחיות קוקה-קולה משומשות, כשמעליהם קבוע מדף עשוי פורמייקה בגוון וונגה, ואלמנט עיצובי זה הוא שמכתיב את קצב העיצוב וקומפוזיציית הצבעים במקום. 
אזורי הישיבה נחלקים לשניים: אחד לאורך כל הקיר הפנימי של המקום - דלפק, ועליו מדף פורמייקה בגוון וונגה, והשני מצוי בחזית המסעדה הפונה לרחוב, והוא תוכנן עם דלפק בו משולבת תאורה פלורוסנטית סמויה בגוון כחול. אזור זה מאפשר לאורחי המקום הצצה למתרחש ברחוב, ויוצר חזית מעניינת, מסקרנת ואטרקטיבית עבור העוברים ושבים ברחוב. 
החזית השנייה של המסעדה, הפונה לכיוון הקניון, מעוצבת עם קיר פרספקט המכיל פחיות קוקה-קולה ומרמז לעוברים בקניון על המתרחש בתוך חללה.
הצבעוניות במקום עזה, משלבת אדום צהוב ואפור, שלכל אחד מהם ישנו רציונל תוכני: אדום כצבע חזק בעל עוצמה, חם ומעורר תיאבון, צהוב ה"קופץ" החוצה ומעודד פעילות, ואפור כגון מתון המרגיע מעט את האווירה.
"עיצוב הסנדוויץ' בר עוסק בחיבור של העיצוב לחיים, ולשם כך נבחר סגנון הפופ-ארט" אומרת קרש, ומוסיפה אג'נדה פרטית המתייחסת לכך, "התייחסות אל פחית הקולה כסמל תרבות עכשווית, יוצרת מודעות חדשה לסביבה החומרית שבה אנו חיים, ומאירה את החפצים באור אסתטי חדש. הכוונה היא לפתח מודעות ופתיחות לאסתטיקה חדשה, ולעצב את הסביבה מחדש בעולם שבו יתמזגו העיצוב והחיים".

מתוך מגזין 100: "סביבה מעוצבת לסנדביץ"

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development