הבית בתל ברוך

חללים גדולים, חלוקת מרחב על ידי תאורה וחיפויים מיוחדים, גרם מדרגות שמהווה אלמנט עיצובי מיוחד, עיצוב בית בן 4 קומות בתל ברוך.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | מעצב פנים: ניצן הורוביץ - 10/08/2017

ההיכרות עם הלקוחות החלה עוד מזמן בתכנון סניפי חברה אשר בבעלותם, לכן בסיס הקשר היווה מקפצה איכותית לקראת תכנון ביתם, החיבור עם הלקוח וההיכרות עם הרגליו או צורות חייו השונות הן חלק בלתי נפרד מתהליך היצירה .

חללים גדולים המחולקים באמצעות תאורה וחיפויים שונים

צילום: עודד סמדר

הבית בן 4 קומות אך בפרויקט זה תכננתי רק שלוש קומות ואילו האחרונה אינה בשימוש בשלב זה בחייהם, מספר מעצב הפנים ניצן הורוביץ. את כניסת הבית מעטרת דלת (נילסן) רחבה במיוחד במראה מינימליסטי עשויה חיפוי גרניט פורצלן ויוצרה במיוחד לפרויקט זה , בכניסתכם לבית נחשף מעקה מעץ טיק ,שמספק מראה מאוד יחודי כפסל מקורי ושונה, מסביר המעצב. קומת הכניסה חולקה על ידי שימוש בתאורה וחומרים המחפים את הרצפה ובכך מחלקים את החלל .

 המטבח רחב ידיים, ארון אחסון גדול בגוון הקיר נפרס על קיר ארוך ומחבר את חלל המטבח עם הסלון, תא גדול המחופה קוריאן שחור משרת את אזור העבודה עיקרי, במקביל תוכנן אי גדול המאפשר גם עבודת בישול נוחה וגם ישיבה יומיומית לאכילה עבור כל בני המשפחה. על יחידת האחסון הגדולה הותקן פס צבירה לבן (דורי קמחי) המספק תאורה באופן יחודי לשני החללים גם יחד, המטבח והסלון.

 

מטבח מינימלסטי לבן, משטח עבודה מחופה בקוריאן שחור

   

צילום: עודד סמדר


פינת האוכל מוקמה במרכז החלל מול הבריכה כך שניתן יהיה לראותה, היא רוצפה בעץ טיק, ובכך קיבלה את הייחוד שלה בחלל ואת הפרטיות והיוקרה כיאה לפינת אוכל שנוהגים לארח בה ארוחות משפחתיות או אירועים. השולחן תוכנן ויוצר במיוחד לפרויקט וכך ניתנה האפשרות לקבוע מידות לבחירת הלקוח ללא פשרות, החלל מואר על ידי גלילי תאורה בולטים בגוון שחור.

 

צילום: עודד סמדר

חדר משפחה בו נפגשים בני המשפחה במהלך היום לפעילויות השונות מוקם בחלל מעט מוסתר, מקום המאפשר מפגש פרטי ויחד עם זאת מעבר נוח לבריכה, לחלל נרכש שטיח (צמר שטיחים) ייחודי המספק מראה מעט אוטנטי ולהשלמת המראה ספה מעור ושלוחנות שתוכננו ויוצרו במיוחד לפרויקט.

 

פינת משפחה מוסתרת מהחלל הגדול

גרם המדרגות היווה אלמנט משמעותי בחלל ,הצלע הפונה לכניסה חופתה במעקה עץ פיסולי, בצלע הפונה לחדר המשפחה נתחתך הקיר באלכסו, אלמנט המדגיש את מעקה העץ ואת המראה בכלל, גרם מגרדות ברזל המשולב מדרכי עץ נצבע בגוון אפור ובכך בולט משאר האלמנטים בחלל .

 

אלמנט עיצובי בפני עצמו

   

צילום: עודד סמדר

הקומה השניה חלוקה לשלושה חדרי ילדים וחדר מאסטר להורים. כל חדרי הילדים (חברת בן איתי ) רוהטו בגוון לבן ויוצרו עבורם מיטות מרופדות, כל ילד היה מעורב בבחירת הגוונים והאביזרים אשר נקנו באופן פרטני לפי בקשתו.

קומה זו רוצפה בפרקט עץ ובכך התקבלה תחושת חמימות ותחושת מרחב. אמבט הילדים רוצף באריח צורני יחודי (ויה ארקדיה) ואילו קירות בגוון אפור תואם באריחים גדולים במיוחד .

 

   

צילום: עודד סמדר

חדר ההורים תוכנן כחלל פתוח, חלל בו שולבו כל הפונקציות באופן כזה שהאור הטבעי יחדור לכל איזור בכל שעות היום

למתחם השינה נרכשה מיטה (אליטה ליווינג) מבד יחודי ותוכנן ארון ששולב בו מסך טלויזיה. וילונות מעטרים את החלונות ושטיח את הרצפה ובכך נוצרה תחושת חמימות נוספת. אזור הרחצה מחופה באריחי דמויי בטון גדולים וסגירת זכוכית שקופה המאפשרת צפייה לחדר והכנסת אור לשני הכיוונים, חדר השירותים הוטמע מאחור וקירותיו זכוכית חלבית להקניית הפרטיות הדרושה אך מאפשרת לאור הטבעי להאיר את החלל ברוב שעות היום.

 

חדר השינה של ההורים

 

ליווי פרויקט מצריך עבודה משולבת עם הלקוח ועם בעלי המקצוע השונים,הבנה והקשבה הינם אבני דרך להצלחת פרויקט מסוג כזה.      

לצפייה בפרוייקטים נוספים של ניצן הורוביץ-  www.nhdesign.co.il

 

יצירת קשר