"THROUGH HOUSE" - אופטימיזציה של מרחב מגורים מואר ומזמין בקנדה

אדריכלות- ARCHUTECTURE & DESIGN DUBBELDAM

הפיקה וכתבה- ליביניה

צילום- BOB GUNDU


מאת: דוד מושלי | צילום: | באדיבות אתר פרשהום - 08/06/2017

 

הפרויקט הינו שדרוג של מבנה קיים ועושה את המרב במרחב נתון במגבלות "שכונה  צפופה". התכנון המיוחד, מציע לדיירי הבית מרחבים מוארים ונוחים. האתגר בתכנון, היה, להרחיב את השטח הפנימי של הבית, מבלי להגדיל את "טביעת הרגל" של המבנה בחוץ, כדי לשמר את שטח הגן האחורי, האינטימי.

המרחבים הפנימיים החשוכים והצפופים, שונו והוחלפו כדי ליצור מרחבים גדולים, מוארים ואווריריים, המחוברים ביניהם במרחבים פתוחים. אלמנטים מיוחדים המותאמים לדרישת הלקוחות כגון הגדרה למיקום ה"קמין", מבלי שיצור חסם למעבר בין חדר אחד למשנהו.


"חצר עירונית" עוטפת את החצר האחורית של המבנה ומציעה הזדמנויות לבילוי חוץ. דינמיקה מקורית ומתוחכמת של החומרים ופרטי מבנה מדויקים, מוסיפים לעיצוב המבנה מבפנים ומבחוץ.

חומרים וקוים מודגשים של פרטי התכנון והעיצוב, יוצרים תחושה של "מתיחת" השטח והרחבתו ומנחה את מבט העין מהבית לחצר.

 

חלונות זכוכית מהרצפה עד התקרה מטשטשות את הגבולות בין הפנים והחוץ והרחבת מרחב המחיה בקומת הקרקע אל החצר האחורית.

 

עיצוב הפנים מעורר השראה של איזון, רעננות ושקיפות עם מגוון צבעים השומר נאמנות למינימליזם , עם תוספת קטנה של גוונים חזקים, מנוגדים.


יצירת קשר