החזית של גנסלר

יותר משישים מדינות חתמו לאחרונה על אמנת התחייבות להיות נטולות פחמן עד שנת 2050. בערים הגדולות (שבהן בדרך כלל אין תעשייה מזהמת) ההתמקדות תהיה בעיקר בשינוי בנייני המגורים וגורדי השחקים שברובם המכריע פולטים פחמן רב במהלך הייצור של חומרי הבנייה ולפעמים גם במהלך שנות קיומם. 

מאת: שירה רייז משולם | צילום: | 31/12/2021
בנוסף למודעות הגוברת לצמצום כמות פליטת הפחמן של הבניינים, המגיפה - שעדיין מאיימת על כולנו – העצימה את החשיבות של בריאות ורווחה בתוך חללי הדירות והמשרדים של הבניינים. אפשר לראות עלייה בביקוש לבניינים שבהם ה'בחוץ' נכנס 'פנימה' - גם כשהפנימה מטפס לגובה. יש גם דרישה למערכת ניטור מדויקת של איכות האוויר הפנימית ולשדרוגי מערכת HVAC (לבקרת טמפרטורה, לחות, מיזוג אוויר, חלקיקים וזיהומים אנטי-פתוגניים וכדומה). עבור הדיירים או העובדים הגישה לאוויר צח מעולם לא הייתה חשובה יותר ולכן מבנים שמאווררים רק באמצעים מלאכותיים עשויים – בשנים הקרובות - להפוך לנחלת העבר. 
שימוש חוזר אדפטיבי
בבריטניה בבנייני משרדים שנבנו בין השנים 1946 ל-1979 פליטת הפחמן גבוהה יותר בהשוואה לדורות אחרים. משום שמבנים אלו הם כמעט שליש ממלאי בנייני המשרדים במדינה, נדרשת חשיבה מעמיקה בנוגע לייעול אנרגטי של הבניינים הקיימים. בארה"ב על פי דו"ח אחרון של הסוכנות להגנת הסביבה, פסולת הבנייה וההריסה היא 26% מכל הפסולת הלא תעשייתית שנוצרת במדינה.
פרויקט PENN SQUARE. צילום Prakash Patel
פרויקט PENN SQUARE. צילום Prakash Patel
 
אחד מהפתרונות שנחשבים ליעילים מאוד בבניינים "בזבזניים" הוא שימוש חוזר אדפטיבי שמאפשר צמצום רב גם מבחינת פליטות הפחמן וגם מבחינת פסולת ההריסה ופסולת הבנייה. שימוש חוזר אדפטיבי הוא חסכוני יותר גם בהשוואה לעלויות של בנייה מאפס. להבדיל מהשימור ההיסטורי, המבקש לפאר את ההיסטוריה באמצעות שיפוץ התואם את רוח התקופה שבה המבנה הוקם - שימוש חוזר אדפטיבי מתמקד בלקיחת בניין שעבר את שיאו ושיפוצו למטרות חדשות בהתאם לצרכים הטכנולוגיים והחברתיים העכשוויים. 
פרויקט PENN SQUARE. צילום Prakash Patel
פרויקט PENN SQUARE. צילום Prakash Patel
 
במשרד הבין-לאומי גנסלר אדריכלים מאמינים שמלבד הפיכת הבניינים הממוחזרים לחסכוניים וליעילים מבחינה אנרגטית, נדרשת גם התאמה של הבניינים האלו לסביבה שבתוכה הם נמצאים – לא רק מבחינת אחידות בגובה ובמראה – אלא גם מבחינת הידידותיות ל"שכנים" שלהם. 
במטה החדש של חברת גנסלר, המתפרש על פני שטח של 35,000 מ"ר, במזרח לונדון - גנסלר שינו לגמרי את המעטפת החיצונית ואת החללים הפנימיים. הם ראו בחוזה שנחתם ל-15 שנה, הזדמנות לעצב חלל עבודה ייחודי שמשנה תהליכי חשיבה ועבודה. מטרת העל של סביבות העבודה החדשות הייתה לאפשר לעובדים להתפתח כדי להישאר רלוונטיים לעסקים וללקוחות - בהווה ובעתיד. לאחר מחקר אינטנסיבי שכלל בין השאר גם תצפיות על העובדים - בניין המשרדים העייף משנות ה-80 שופץ מסיבית והותאם לצרכים הספציפיים של כל אחד ואחת מעובדי המשרד. 
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
 
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
 
עיצוב המבנה נשען על הסממנים שמאפיינים את רציפי לונדון. כמו למשל שימוש בלוחות עץ במראה תעשייתי, בלבנים ובפלדה חשופה. כבניין מסחרי יחיד באזור, צוות העיצוב שם דגש על שילוב הבניין המחודש עם סביבתו ועל עידוד אינטראקציות חברתיות ופעילות מסחרית באזור. גנסלר ראו בשינוי המבנה הישן (יחסית) הזדמנות לתרום להחייאה ולהתחדשות האזור כולו. המטה החדש מיועד להיות חלק מקהילה עסקית בהתהוות שמטרה לתמוך בעסקים המקומיים. המטרה הסופית היא להיות חלק מ'סופר-קמפוס' עירוני שמושך אליו עוד ועוד פעילות עסקית. 
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
פרויקט GENSLER EUROPEAN HQ. צילום: Johan Dehlin
 
גם בפרויקט One Post Office Square גנסלר הפכו בניין משנות השמונים, שנמצא במיקום בולט לעין, למגדל משרדים מרשים עם סטנדרטים חדשים של מרחבי עבודה פתוחים ובריאים שמחוברים זה לזה ומספקים שירותים רבים לרווחת העובדים. אחת מההתערבויות הבולטות הייתה הוספה של כמעט 200,000 מ"ר של שטחי משרדים ומרפסות חיצוניות והרחבת השטח הקמעונאי במפלס הרחוב. 
פרויקט ONE POST OFFICE SQUARE REPOSITIONING
פרויקט ONE POST OFFICE SQUARE REPOSITIONING
 
קיר מסך אלגנטי מחליף את הבטון היצוק ליצירת חזית מודרנית ועל־זמנית. זכוכית בעלת זיגוג משולש, מערכת קירור מתקדמת ואלמנטים ברי קיימא נוספים מאפשרים לבניין לקבל את הסמכת " LEED v4 Gold" כך שהבניין הוא בעל הביצועים המקיימים הגבוהים ביותר מסוגו בבוסטון. 
PMC RIVER WALK PHILADELPHIA. צילום: Robert Deitchler
PMC RIVER WALK PHILADELPHIA. צילום: Robert Deitchler
 
PMC RIVER WALK PHILADELPHIA. צילום: Robert Deitchler
PMC RIVER WALK PHILADELPHIA. צילום: Robert Deitchler
 
אחת מהבעיות המרכזיות של מגדל ריברגייט המקורי במרכז טמפה שבפלורידה הייתה כניסה בלתי נגישה שמוסתרת מעין, ולכן העוברים והשבים לא ניצלו את המרחבים הציבוריים שנועדו להם. משרד האדריכלים הפך את הכניסה למאירת פנים - כניסה שמזמינה את העוברים והשבים לחגוג את יופיו של המבנה. חיבור המבנה למרחבי הנוחות הציבוריים משפר את חוויית השימוש של הדיירים ומאפשר השתלבות בסביבה העירונית. המבנה החדש נחשב כיום לחצר קדמית חדשה ומשוכללת של מרכז טמפה. בזכות הגיאומטריה והפריסה המדויקת, הבניין היה לאחד הבניינים האייקוניים ביותר בקו הרקיע של האזור. 
RIVERGATE TOWER AND CUBE REPOSITIONING. צילום:  Halkin Mason
RIVERGATE TOWER AND CUBE REPOSITIONING. צילום: Halkin Mason
 





 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי