עיצוב פנים – שימור מבנה היסטורי

מאת: | צילום: | - 03/04/2013

ביה"ס לצילום מוסררה - שימור מבנה היסטורי

בשכונת מוסררה שבין העיר המזרחית לעיר המערבית ממנה נשקף נוף חומות העיר העתיקה, ממוקמים מוסדות ציבור רבים, לצד בתי מגורים. הבניין נבנה כבית מגורים בשנות ה- 20 של המאה שעברה על ידי אחת המשפחות הערביות האמידות שהתגוררו בשכונה. שינויים חברתיים ופיסיים רבים על השכונה, שראשיתה בסוף המאה ה-19, אך היא שמרה על אופייה ועל הרקמה הייחודית שלה גם בעת שיפוץ בתים.

 

 

 

תכנית עתידית

כיום הבניין מסודר באופן כזה עיצוב פנים שתי קומות בו משמשות כגלריה וסדנאות, מעבדות הצילום נמצאות במרתף ובחצר המשרדים. מתוכננת תוספת קומות לבניין ההיסטורי ותוספת אגף חדש בחצר, על מנת לרכז את פעילות בית הספר בבניין אחד, ולהעביר את כיתות הלימוד הנמצאות כיום במתנ"ס השכונתי ואת המשרדים. התוספת תוכננה תוך התאמת לרקמת השכונה ההיסטורית ומתוך כבוד לבניין המקורי: עיצוב פנים בקווים פשוטים על מנת להבליט את ייחודיותו.

שיפוץ הבתים ישומר במלואו כולל עיצוב פנים של חללי הפנים, הרצפות המצוירות והקמרונות, ויותאם לשימושים החדשים תוך שילוב מערכות תקשורת וחשמל מתקדמות. קומת המרתף מכוונת לשמש עבור המחלקה למוזיקה וכן לחללים הטכניים תשמש קומת המרתף, ושתי הקומות העליונות ישמשו לקפיטריה ולהרצאה.

 

עקרונות ירוקים

לבניין ערך של שימור נכס תרבותי, וכן, נמצא חיסכון בעלויות הכרוכות בעת שיפוץ בתים, חיסכון בהריסה ובפינוי, בחומרי בנייה חדשים ובעלויות הנדרשות לשינועם. תפיסת הקיימות הובילה אף את  תכנון עיצוב פנים של האגף החדש שבוצע תוך שילוב עקרונות ירוקים:

- הצללת הפתחים בשילוב עם תאורה מלאכותית, כאשר קירות האבן העבים והפתחים הקטנים בחזיתות הבניין ההיסטורי מבודדים את הבניין ומאפשרים תנאי נוחות בקיץ ובחורף.

- הפנייה לכיוון צפון של חזיתות הכיתות להשגת תאורה טבעית נוחה וללא קרינה, וחלונות גדולים עם הצללה לכיוון דרום, לצורך תאורה טבעית נעימה ולחימום הבניין בחורף.

- "גג ירוק" ופרגולות להצללה על הגג השטוח של האגף החדש, מערכות סולאריות ותאים פוטו- וולטאים על גג הרעפים של הבניין ההיסטורי.

 

ביה"ס לצילום מוסררה - שימור מבנה היסטורי

http://www.baitvenoy.co.il/newsarticle/60,94,761.aspx