תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית

מאת: | צילום: | - 03/04/2013

תכנון ירוק - בית פרטי במושב בשרון 
פרויקט זה לעיצוב בית במושב ברמת השרון, המיועד לחמישה נפשות, הוגש למכון התקנים הישראלי לאישור.

 

 

 

ההיבטים והמרכיבים ששולבו בתכנון ובביצוע:

1. בעת עיצוב הבית מיום המבנה במגרש תוכנן כך שישתלב בהרמוניה עם הסובב אותו, ואף צורתו הפיזית מותאמת להבטחת נוחות תרמית מיטבית.

2. נדרש תכנון בעת עיצוב החדרים המתחקה אחר תנועת השמש בכל עונות השנה.

3. הנפקת דו"ח תוך בחינת חלופות בנייה והשפעתן על מדד צריכת האנרגיה.

4. עיצוב הבית תוך תכנון תשתית בשילוב טכניקות לחימום, מה שיבטיח זרימת אוויר טבעית, מכיוון מערב. פתח יציאת האוויר החם ימוקם בחלקו העליון של הגג. בנוסף, בכל החללים הותקנו מאווררי תקרה.

5. עיצוב חדרים וחלל הבית תוך מיקום חלונות בכל החלל והתאמת גודלם בהתאם לכל חזית, לשם החדרת אור טבעי.

6. בתחום של עיצוב הבית תוך חסכון במים יעשה שימוש באגירת מי גשמים, חסכמים ושימוש באסלות ואקום.

7. כחלק מהמערך התכנוני הכולל יינטעו עצים חסכוניים ובוגרים, כמו גם ימוקם מרכז מחזור להפרדת הפסולת בסמוך לפח האשפה.

8. חומרי הבנייה בעת עיצוב הבית, כמו גם עיצוב החדרים, הם בעלי תקן תו ירוק או אינם פולטים קרינה, עשויים מחומרים ממוחזרים.

9. נורות ה-LED כבר קנו את שמן בכל הנוגע לצריכה אנרגטית נמוכה. כמו כן, הן בעלות אורך חיים, ואינן פולטות חום.

10. לשם קירור וחימום המבנה, תוכנן בעת עיצוב הבית, הכנה למערכת גיאותרמית אשר במידת הצורך תבטיח שימוש מושכל באנרגיה לשם קרור/חמום המבנה.

11. בפרויקט זה נעשה בעת עיצוב הבית, שימוש ראשוני במערך הכולל של עיצוב חדרים, ביריעות ולא בפנלים סולריים בשל מגבלות התב"ע לגובה מבנים, כמו גם על מנת למזער את הפגיעה בחזיתות המבנה.

 

שם המאמר המקורי: תכנון ירוק - בית פרטי במושב בשרון

מאמר מקורי: