פויליון כניסה מהרחוב לתחנה תת-קרקעית הצעה לעיצוב הרכבת הקלה. ולדימיר מרקובסקי

מתוך תערוכת עיצוב הרכבת הקלה של מטרופולין ת"א - הקו האדום שהתקיימה בכנס "עיצוב ואדריכלות בתנועה" 2012 

מאת: ולדימיר מרקובסקי | צילום: | ולדימיר מרקובסקי, אם סטודיו - 03/04/2013
 

תכנון: ולדימיר מרקובסקי. אם סטודיו

 

 

 

המטרה

לתכנן מבנה קומפקטי וייחודי לזיהוי קל בסביבה אורבאנית. המבנה נוצר במפגש שתי צורות: הקו חזק של הפורטל העשוי מקירות אבן עם גג זכוכית, והקיר העגול סביב אזורי הישיבה.

 

מבט מהכניסה
 

גג שקוף פותח את התחנה לסביבה  ופותח מימד נוסף ברחוב. הוא מייצר עניין ביום ובלילה, הן להולכי הרגל ברחוב והן לצופים מנקודות גבהות.
אפשר לבחור זכוכית עם מקדם הצללה מתאים. בכל מקרה, המבנה מואר טוב וחסכוני בחשמל. בשעות ערב המבנה מאיר את הרחוב.
בצמוד למבנה תוכנן עמוד דקורטיבי עם הסמל של הרכבת. בגיליון הוגש הסמל הסטנדרטי לרכבת תחתית המשומש במדינות רבות, אך יכול להיות כל סמל אחר.

 

פרגולה מצב כללי
 

החומרים מדגישים את החלוקה הפונקציונלית והקונסטרוקטיבית של המבנה. כך גרם המדרגות מלווה קירות עם ציפוי אבן וגג זכוכית, אזורי הישיבה עטופים בקיר עגול, מצופה קרמיקה. הגוונים הפנימיים הנבחרים הם קרים ליצירת הרגשה נעימה בימי קיץ.

 

יצירת קשר - פויליון כניסה מהרחוב לתחנה תת-קרקעית הצעה לעיצוב הרכבת הקלה. ולדימיר מרקובסקי