בית ישראלי עם לב בינלאומי

אחרי שנים של מגורים בפריז שבו מעצבת הפנים קרן גנס ובני משפחתה ארצה הישר לאחת מערי גוש דן, שם בנו את ביתם. משך השהות באחת מבירות העיצוב המובילות בהחלט ניכרת בעיצובו. הצצה לבית אקלקטי חם ומשפחתי, רווי באלמנטים ואביזרים אותם ליקטה המעצבת בחו"ל בהם טקסטיל מרהיב ועבודות ייחודיות שנעשו בעבודת יד אומן

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אסף פינצ'וק | עיצוב ותכנון: קרן גנס | 10/02/2021

עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
 

עם שובם ארצה רכשו גנס ובן זוגה מגרש פינתי בשטח של כחצי דונם בשכונה פסטורלית ושקטה באחת מערי המרכז. את הבית החדש תכננה בשיתוף עם האדריכלית ברוריה שקד אוקון שהשכילה ליצור מבנה  שמשתלב בהרמוניה בין הבתים הוותיקים בשכונה.  על אף שמבחוץ הוא אינו נראה גדול במיוחד, עם הכניסה פנימה נגלה החלל הציבורי המרווח שמאפשר לבני המשפחה לבלות יחד אך במקביל מספק לכל אחד מהם פינה פרטית ושקטה משלו. 

השפעה צרפתית. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

שטחו הבנוי של הבית הוא כ-390 מ"ר המתפרשים על חצאי מפלסים. שער הכניסה נפתח לעבר חצר מרוצפת באבנים קטנות שמזכירות את הריצוף אותו רואים לרוב בסמטאות אירופאיות קלאסיות עתיקות. בסמוך לשביל הגישה נשתלו עצי הדר ורימון והם מלווים את פני הבאים.  

עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

עם הכניסה למבואה הכניסה נחשף חלל ציבורי מואר ורחב ידיים שחולק לאזורים: בסמוך לדלת הכניסה ממוקם הסלון, משמאל למבואה מטבח שעוטף את אחת מפינות המעטפת ובהמשך חדר משפחה שצופה למבואה. בנוסף, במפלס זה תוכנן גם משרד לו כניסה נפרדת משלו. 

עיצוב אקלקטי. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

המראה אקלקטי ועשיר: במבואה בחרה גנס לשלב שידה דמשקאית, מראה עם מסגרת ברזל אותה רכשה בפריז ומנורות משוק הפשפשים. את רצפת החלל בחרה לרצף באריחים בהירים מאבן טבעית שחוזרים גם בחצר האחורית.

חדר משפחה. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

חדר המשחקים של הילדים ממוקם חצי מפלס למטה והוא משקיף מבעד לקיר זכוכית לעבר החצר. מתחתיו קומץ המרתף שם תוכננו שתי יחידות דיור שעתידות לשרת את הילדים לכשיגדלו. בחצי המפלס שמעל קומת הקרקע ממוקמת יחידת ההורים, ובקומה מעל חדרי הילדים.

חדר רחצה. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

את המטבח, שממוקם תחת תקרת קורות עץ חשופות, בחרה המעצבת לתכנן בצורת ר'. הארונות הנמוכים נצבעו תכלת. במרכז המטבח שולב שולחן גבוה המשמש כאי. אורכו 3 מטרים והוא מורכב מאריחים זיליז' שהותקנו אחד אחד בעבודת יד. מעליו נתלו שלוש מנורות צהליות אותם רכשה בשוק הפשפשים וצבעה בגוון צהוב. את משטחי העבודה בחרה גנס להאיר בעזרת גופי תאורה כהים שמכוונים ישירו לעברו. 

המטבח ופינת האוכל. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

בהמשך למטבח, פינת המשפחה, שמתפקדת כליבו הפועם של הבית. גנס בחרה לשלב בה מערכת ישיבה פינתית מרופדת בד ומעל כריות צבעוניות. מולה שילבה שידה נמוכה בגוון טבעי שם מאחסנים הילדים את תיקי בית הספר. שני השטיחים (זה המונח על הרצפה וזה על הקיר) נרכשו במרוקו. 

חדר משפחה ומשרד ביתי. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

סלון הבית נהנה משתי חזיתות ויטרינה floor to ceiling. על הקיר השלישי ניצבת ספריה שחורה. עוד בסלון- פסנתר, שתי כורסאות עור ושתי ספתו צבעוניות שהובאו מפריז וזוג שולחנות אינדונזים לא זהים הניצבים על גבי שטיח טלאים. בסמוך, פינת אוכל במרכזה שולחן עץ וכיסאות וינטג' שנרכשו בשוק הפשפשים ומעל בד ייחודי שנרקם בעבודת יד והובא ממרוקו. 

מראה מבחוץ לעבר הסלון. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

חדר השינה של בני הזוג ארוך ומלבני. את אחד החלונות, זה הפונה לעבר החצר האחורית, מעטר ספסל בנוי. בשידה הארוכה, זו הניצבת מול המיטה, מאוחסנים הבגדים. לצד המיטה מוקמה מנורה אותה הרכיבה גנס מחלקים שונים שליקטה בשוק. בין אגף השינה לחדר הרחצה של השניים חוצצת דלת זכוכית.  

חדר שינה הורים. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
  

קומת הילדים מרוצפת פרקט ובה פינה משותפת בה שילבה גנס כיסא נדנדה ושולחן אותו הביאה מבית סבתה. את חדר השינה של הבת מרכיבים פריטים שלוקטו במקומות ושווקים ברחבי העולם. כך למשל שולחן העבודה שהגיע מפריז ושולחן הצד וחיפוי המיטה שהגיעו מאתיופיה. לוח המודעות עשוי מחתיכות בד שנרכשו כאן בתל-אביב בנחלת בנימין אותם הרכיבה המעצבת בעבודת יד. 

חדר ילדים. עיצוב: קרן גנס | צילום: אסף פינצ'וק
 




 


רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי