תארו לכם עולם בו יצטמצמו ההיעדרויות בגין מחלות בכ-10% ,בעלי מלונות יוכלו לגבות תוספת של $30 ללילה והפרעות הקשב של ילדים בבית הספר יצנחו בכ- 20% . המציאות הזאת כבר כאן והיא נוכחת מתמיד. הגינון הוורטיקלי שנבחר בעבר על בסיס שיקולים דקורטיביים הפך להיות אלמנט בעל משמעויות מרחיקות לכת, במיוחד כשמדובר במשרדים, בתי ספר, בתי חולים ומקומות ציבוריים נוספים. באמצעות טכנולוגיה שפותחה בישראל המשולבת כחלק אינטגרלי מהקיר הירוק, שולבו בקיר אלמנטים להעצמת טיהור האוויר. הצמחים עצמם הם מטהרי אוויר מצויינים וביחד עם הטכנולוגיה המתקדמת ניתן להגיע לחללים נקיים מכמות גדולה מאוד של חיידקים. טיהור האוויר האפקטיבי פועל בשלושה מישורים:מערכת הטיהור מטפלת בבקטריות באמצעות חיידקים פרוביוטיים, התופסים את מקומם של החיידקים המזהמים ודואגים בכך להרחקתם. כשמדובר במשרד, זה כולל את שפורפרות הטלפון, מקלדות המחשב, ידיות הדלתות ומקומות ונוספים. הקיר הירוק מנקה את סביבתו, באופן סיסטמטי.
החלל מלא בגזים רעילים כגון: Co2 ,בנזן, פורמלדהיד ועוד. ה-Co2 ,נפלט בעת הנשיפה. במשרד, או במקומות ציבוריים כמו בתי חולים, אנשים רבים נושפים לחלל וממלאים אותו בגזים רעילים, הגורמים לעייפות כרונית ולירידה בתפקוד ובתפוקה. וכאן שוב, נכנס הקיר הירוק לתמונה. צמחים קולטים את ה- Co2 ופולטים לאוויר חמצן טהור. הקיר הירוק יכול להאיץ את תהליך הפוטוסינטזה של הצמחים, באמצעות טכנולוגיה מהפכנית ובכך לטהר ברמה גבוהה אף יותר, את האוויר. חלקיקי אבק הם דיירי קבע בכל חלל. הם מזהמים את קנה הנשימה ומקשים עליה. במקרה הזה, האדמה, המהווה את מצע השתילה, היא המושיעה. האדמה הטריה מהווה פילטר אורגני שקולט אליו את החלקיקים, שם הם נשארים ולא יוצאים שוב החוצה כמזהמים.
באופן הזה, חולים בבתי חולים יחלימו מהר יותר, העובדים במשרד יהנו מאיכות חיים וכמות ימי המחלה שינצלו תקטן, בעל בית המלון יצליח להעניק לאורחיו איכות חיים ושהות בריאה ויוכל לגבות על כך מחיר נוסף. היום מגמת הבניה היא לכיוון של 30-40 קומות ולכן גם שיטות הגינון ועיצוב הנוף נדרשו להשתנות בהתאם. הגינון הוורטיקאלי שמשולב כחלק ממעטפת הבניין יוצר את אותו מראה ירוק גם בקומות הגבוהות ומטשטש את מראה המגדלים בין דייר לדייר מסביר גיא בר- נס, הבעלים של גרין וול ישראל.
בר-נס מספר כי עיריית אשדוד, למשל, כחלק מפרוייקט תמ"א 38 ,משתפת פעולה עם היזם לשילוב גינון ורטיקלי כחלק משינוי המבנה והעירייה מתחייבת לתחזק את פיסת הטבע הזאת לאחר יציאת היזם מהפרוייקט כשהיא מתייחסת אליה כשטח ירוק ציבורי לכל דבר. כל הצדדים מרוויחים - התושבים והעירייה מקבלים יותר שטחים ירוקים והיזם משביח את הנכס שלו. חברת גרין וול ישראל מחלוצות הגינון הוורטיקאלי בישראל, המנהלת פעילות ענפה גם מעבר לים תחת המותג הבינלאומי ורטיקל פילד, מפתחת טכנולוגיות מתקדמות לאדריכלים, יזמים ומעצבים. התכנון מותאם הן ברמת המידות והן ברמת בחירת הסוגי הצמחים ואופן שילובם. הצמחים יכולים להיות גינות תבלין, מצע גידול לגינת פרחים או קירות עשירים בצמחיה ירוקה ופראית. את הקיר מגדלים במשתלה ייעודית בה הוא שוהה כ- 3 חודשים עד שמגיע לביסוס ומשם עובר, כשהוא מוכן, להתקנה בפרויקט.
השקעות נדל"ן ביוון