על קו החוף

את הדירה הממוקמת על קו החוף באחת הערים במרכז הארץ, עיצב מעצב הפנים ניצן הורוביץ עבור גבר שלא חשש לתת את החופש והמנדט לאנשי המקצוע, והתוצאה בהתאם- דירה מסוגננת ומהוקצעת שבזכות תכנון קפדני, יעיל ונכון נהנית מתחושת אווריריות ומרחב.

מאת: בית ונוי | צילום: צילום: עודד סמדר | תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ 05/05/2020
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ

 

מעצב הפנים ניצן הורוביץ ידוע במומחיותו להפוך חללים קטנים יחסית לגדולים ומרווחים בזכות תכנון מושכל ומתוחכם וכן, ביכולתו לשוות להם קו נקי, אלגנטי ועדכני, כזה המשלב ערכים של פרקטיקה ועיצוב ללא פשרות. כך גם בדירה שעיצב באחת מערי המרכז הממוקמת בבניין ותיק כבן 15 שנה ובהיותה בקו ראשון לים, נהנית מנוף חלומי ומשפע של אור ואוורור טבעי. 

  

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


הדירה, ששטחה כ-75 מ"ר, עברה שיפוץ טוטאלי. טרם השיפוץ הורכבה מ-4 חדרים ובתכנון המחודש אחד מהם סופח לחלל הציבורי שהפך לרח ואפקטיבי בהרבה. היא תוכננה בקו שיש שיגדירו אותו כגברי אך ניכרים בה בהחלט סממנים זוגיים (כמו פינת אוכל זוגית, צמד כורסאות וכיוב') כך שהכל מתוכנן באופן שתתאים לשניים. ככלל, בעליה היה פתוח ונכון לקבל את עצותיהם של אנשי המקצוע ובפרט של הורוביץ וניכר כי תובנה זו השתלמה ובגדול. 


תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


 

עם הכניסה אליה פוגשים בפינת האוכל ובשתי יצירות אמנות שצויירו במיוחד עבור הדירה ובהתאם לקונספט העיצוב שנבנה עבורה. מיד אחריה זולגים להמשך החלל הצבורי הפתוח שכולל את הסלון והמטבח. FOCAL POINT מובהק בחלל הוא קיר, שאורכו כ-7 מטרים עליו תוכנן רהיט ששובר את המסה בצורה חכמה ומאזן את החלל. הרהיט משמש בחלקיו השונים למגוון פונקציות- כארון החשמל והתקשורת, כארון מעילים וכן כבר. מדפי הברזל שממשיכים את הרהיט יוצרים מעמיקים את הקומפוזיציה הא-סימטרית בתכנון שנראה פרוביזורי במתכוון- ספק נונשלנטי ספק מסודר ומהודק. מוטיב זה


 

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


רצפת החלל רוצפה באריחי גרניט פורצלן שחורים וגדולים במיוחד (1/3 מ').התקרה עובדת יחד עמה ומהווה חלק בלתי נפרד מתפיסת עיצוב החלל. היא מייצרת סוג של תנועה ומסגרת ומדגישה את העמדת הריהוט וחלוקת החלל. פרופילי התאורה השקועים בתקרת הגבס גם הם מעניקים לתחושת המרחב. הם תוכננו כצירים ישרים-גיאומטרים ויוצרים תחושת עומק תוך שהנורות עצמן ממוקדות בהתאם לפונקציות השונות בחלל. 


הסלון יושב עם הגב למטבח והאי משמש במעין גב לספת העור. הוא מאפשר מחד בכל סיטואציה להיות חלק מהחלל ועם זאת מגדיר את האגפים ומייצר הפרדה רעיונית. ככלל, מכיוון שהחלל אינו גדול, החלוקות נעשו על ידי הרהיטים. חזיתות המטבח עשויות פורניר עץ אגוז אמריקאי והאי הכהה והדרמטי מחופה גרניט פורצלן מסוג דקטון. בצידו הפנימי הוא כולל שטחי אחסון ומקרר יינות ובעברו השני של המטבח מוטמעים באופן נסתר ואינטגרלי מוצרי החשמל.. הכל נסתר. בכך נוצר רהיט שמייצרת תחושת עומק, גודל וטקסטורה. בתוך כך, מערכת המיזוג נסתרת גם היא בארון הגבוה. 


 

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


 

הורוביץ נמנע מתכנון מסדרון המוביל לאיזור הפרטי ובכך יצר חלל גדול ופתוח. הוא הקפיד לשחזר את הצבע השחור הדומיננטי גם שם ובכך שימר את האווירה היוקרתית אליו שידך ביטויים שונים של עץ שמרככים במעט את המראה הנוקשה. כך בחדר הרחצה בדירה חופה באריחים גדולים של 1/3 מ' שמשווים לו מראה מאוורר. רהיט ארון האמבט שתוכנן במיוחד עבור החלל עשוי משורש אגוז אמריקאי ומהווה מעין הד לארון המטבח- חומר זהה בטקסטורה אחרת. 

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר

חדר השינה רוצף פרקט. על מנת ליצור תחושה של גודל בחלל שמידותיו קטנות עבד הורוביץ עם משחקים של השתקפויות- חדר הרחצה של בעל הדירה, שצמוד אליו, פתוח לעברו ומוגדר על ידי קירות זכוכית. האור הטבעי מכיוון הים חודר מבעדו ומאפשר להנות מגודל וויזואלי. אל מול החיפוי השחור בולט ארון כיור אלגנטי מחופה אגוז המשמש בלילה כגוף תאורה.חזית ארון הבגדים חופתה זכוכית שחורה שמייצרת עומק ומכפילה את החלל.  


תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


 

 

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ | צילום: עודד סמדר


 


 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי