עיצוב פנים אמור לתת מענה על צרכים פונקציונאליים ואסתטיים ולהביא בחשבון את השימושים השונים בכל חלל. זו הסיבה שבגללה חדרי שינה מעוצבים בצורה שונה מהמטבח, ולכן הסלון דורש תשומת לב מיוחדת. בין היתר, הסלון הוא הלב של הבית והחדר שבו בני המשפחה מבלים את רוב הזמן הפנוי שלהם.
השהות בסלון צריכה להיות נוחה ונעימה גם כי זה החדר הראשון שהאורחים רואים כשהם באים לביקור. אם מעצבים את הסלון בצורה נכונה, מרגישים טוב יותר כאשר מנצלים אותו לקריאה, מנוחה, אירוח, האזנה למוזיקה, משחק עם הילדים ועוד. הבעיה היא שלאור החשיבות של הסלון, יש גם המון התלבטויות בשאלה איך כדאי לעצב ולאבזר אותו.
שלב ראשון: הגדרת תקציב
מסגרת התקציב משמשת כמצפן לקבלת החלטות בסוגיית עיצוב הסלון ושיפוץ הבית. אם מגדירים בשלב מוקדם את התקציב, קל יותר לקבוע סדר עדיפויות וגם לדעת על מה לוותר. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבכל מקרה צפויה תקופה מסוימת של הוצאות כספיות גדולות – לכן אפשר לשקול עזרה שמבוססת על הלוואות ומקורות מימון חיצוניים.
את התקציב ניתן להגדיר לפי סגנון העיצוב המבוקש, לצד כמובן היכולת הכלכלית שלנו ומקורות המימון שלנו. סינון גס בין האפשרויות יגלה למשל הבדל בין סגנון עיצוב כפרי ומודרני: בעוד הסגנון הכפרי נשען על שימוש בעץ וחומרים טבעיים, הסגנון המודרני מדגיש גוונים קרים וחומרים כגון מתכת, אלומיניום וזכוכית. אם מחליטים מראש על איזה סגנון ללכת, אפשר להיערך כלכלית לרכישת חומרי הגלם ושאר פריטי האבזור והריהוט.
שלב שני: מדידות וניצול המקום הפנוי
הסלון צריך להיות מרווח וחשוב למדוד את גודל חלל הפנים במ"ר לפני שמחליטים איך לנצל את המקום הפנוי. באופן עקרוני, ההמלצה היא להשאיר מרווח של כ-45 ס"מ לפחות בין הספה, הכורסא ושולחן הקפה כדי לתת מקום לרגליים ולהקל על האורחים שרוצים להגיע לנשנושים ולחטיפים. לשם השוואה, רצוי שהפרש הגובה בין השולחן לבין מקומות הישיבה לא יעלה על 10 ס"מ.
מרווח של 10-25 ס"מ בין מקום ישיבה אחד לאחר יאפשר לנהל שיחה זורמת גם בסלון לכאורה קטן. אם יש מספיק מקום לשידת טלוויזיה, צריך למקם אותה כ-2 מטר ממקום הישיבה המרכזי ולא לשכוח להניח שטיח אלגנטי במרכז החדר עם שוליים של 30-60 ס"מ בין הקיר לבין הקצוות שלו.
שלב שלישי: ריהוט, אבזור ותאורה
החלק המהנה בעיצוב או שיפוץ של הסלון הוא לאבזר אותו מחדש. זה השלב שבו מתאימים את הרהיטים לצרכים "המעודכנים" של המשפחה, מביאים לידי ביטוי את הטעם האישי ופותחים קטלוגים כדי לשאוב השראה. מעבר לכך, תמיד אפשר לאבזר את הסלון בצורה חכמה ולשלב בו פתרונות אחסון לחיסכון במקום.
מלבד ריהוט ואבזור פונקציונאלי, יש המון דברים קטנים שעושים הבדל גדול בתוצאה הסופית. זה כולל למשל כריות נוי בצבע אחיד או עם איורים, מדפים עם פסלים, תמונות על הקיר וגופי תאורה ליצירת אשליה אופטית של חלל גדול ומפנק.
כמו כן, אפשר וצריך לגלות יצירתיות כאשר מעצבים מחדש את הסלון. אפשר לעשות את זה עם הקצאת "קיר כוח" ומראה ענקית שימשכו אליהם את תשומת הלב, או עם ריכוז פריטים אישיים על מדפים בפינת החדר. בסופו של דבר, זה הטוויסט הנדרש לסלון מעוצב ומה שיגרום לכם להרגיש בבית בכל שעה ובכל מצב.
* אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד מימון ישיר, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.
* אי עמידה בפירעון ההלוואה או בהחזר האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
* מס' רישיון 54414.