מה קורה כשטקסס פוגשת את טוסקנה?

הבית ממוקם במשק באחד המושבים הוותיקים בצפון הארץ. שטחו הבנוי של הבית עומד על כ-600 מ"ר ועוד 120 מ"ר נופים משמים כאיזור אירוח חיצוני מחופה פרגולה.

מאת: | צילום: איתי בנית | - 07/11/2019
אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים – שרה ונירית פרנקל

הבית ממוקם במשק באחד המושבים הוותיקים בצפון הארץ. שטחו הבנוי של הבית עומד על כ-600 מ"ר ועוד 120 מ"ר נופים משמים כאיזור אירוח חיצוני מחופה פרגולה. הבית מורכב משני אגפים מרכזיים: הראשון הוא האגף הציבורי ובו הסלון, פינת האוכל ומטבח גדול ובו שולחן אוכל, אי שמסוגל להכיל כ-10 סועדים ובהמשכו מזווה וחדר שירות וכביסה. גודלו של החלל הציבורי עומד על כ-100 מ"ר ולו תקרת עץ משופעת הנישאת עד לגובה של 6 מטרים. בתוך כך, מאיזור המטבח הביתי יוצאים לחלל אירוח חיצוני מאובזרת היושב תחת פרגולה. באיזור זה הוגדרו מספר פונקציות אירוח שונות- פינת ישיבה סלונית, פינת אוכל ל-16 סועדים וכן מטבח חוץ שלא היה מבייש שום בית פרטי שמחירו מגיע לכ-350 אלף שקלים. 


המאסטר של בני הזוג גם הוא רחב ידיים במיוחד. שטחו מגיע לכ-130 מ"ר והוא מחולק לשלושה איזורים מרכזיים- אגף שינה רחב ידיים ובו גם פינת ישיבה, איזור ארונות וחדר רחצה גדול במיוחד בה כל אחד מבני הזוג זוכה למערכת רחצה משלו (ארון כיור, אמבטיה וחדר שירותים סגור לכל אחד מהם בנפרד) ובמרכז החלל מקלחון גדול משותף. 


אגף נוסף בבית הוא אגף הבנות שם מתגוררות שלוש בנותיהן של בני הזוג, לו שתי כניסות- פנימית מתוך הבית וחיצונית. אגף זה אופיין בשפת עיצוב שונה לחלוטין על אף שחומרי המעטפת לרוב זהים לאלה שמצויים ביתרת הבית. הצבע השולט הוא הלבן, הפתחים בפרופיל בלגי שחור ואת תקרות העץ המשופעות הבהרנו בהברשה על מנת שיהלמו וישתלבו בנראות הבהירה, הפרשית והאוורירית. 


בעלי הבית, זוג בשנות ה-40 המאוחרות לחייהם. היא אמנית והוא איש נדל"ן. יחד איתם חיות שלוש בנותיהן הבוגרות, בשנות ה-20 המוקדמות לחייהן. 


השראה וסגנון  - פיוז'ן של ממש: כשטקסס פוגשת את דרום קליפורניה, מקסיקו וטוסקנה. הסגנון העשיר הוא נגזרת של תחומים העניין ותחביביהם של בני הזוג. הוא, בוקר בנפשו, כורם וחובב טבע מושבע והיא אמנית בחסד. 

יצרנו עבורם בית חם משופע בחומרים חמים. כך למשל רצפת עץ אלון גלי ומבוקע השזורה בחלקי הבית השונים, אבן הבורגון הטבעית המשמשת לחיפוי המעטפת ושלל אלמנטים עשויים עץ כולל תקרות העץ המיושנות והמעושנות. בתוך כך, בבית שזורים רהיטים שנצבעו בעבודה יד אומן שנותנים ערך מוסף, אותנטי ומיושן. הרבנו להשתמש בעבודות הקדרות אותם יצרה בעלת הבית ופזורות בחלקי הבית השונים. אלה מהווים חלק אותנטי בחוויה שלהם והופכים את העיצוב לפרסונלי, עשיר ועתיר רבדים. 


חללי הבית מאוד גדולים, מרווחים ופתוחים אחד לשני, לכך גם מתווספת תקרה גבוה במיוחד ואחד האתגרים היה ליצור תחושת אינטימיות וחמימות. על מנת לרכך את מימדי החלל בחרנו לגוון את תקרת העץ בגוון חום אפרפר דומיננטי שמכניס באופן ישיר חמימות לכל חלקי החלל. זהו אינו בית שחף מאבזור וסטיילינג. הוא משופע כולו בחפצים ופרטי אמנות מסוגננים שמייצרים אינטימיות ומשווים לו את אופיו הייחודי.  בתוך כך, בחרנו לשלב שפע של פרטי טקסטיל, כך למשל שילבנו שטיח מתחת לפינת האוכל, על אף שזהו מוטיב שפחות מקובל בישראל. כך יצרנו הגדרה בין החללים והפונקציות. 

זאת ועוד, יצרנו שני FOCAL POINTS, האחד הוא ארון הכלים בפינת האוכל והשני היא יחידת הטלווזיה והקמין בסלון. שני האלמנטים הללו עולים כמעט לכל הגובה ויוצרים מעין אשליה של 'גימוד החלל'. יחדעם גוון התקרה הם יוצרים מעטפת הומוגנית והרמונית. 

אתגר נוסף היה לקשר בין הבית לאגף מגורי הבנות שמאופיינים כאמור בצבעוניות וסגנון שונה. הרעיון היה ליצור שני חללים אותם קושרת מעטפת זהה. המארז החיצוני דומה והניואנסים והשוני באים לידי ביטוי בפנים. יצרנו קורידור ובו עמודי אבן ותקרת עץ שמחבר בין האגפים שיוצר איזון בין המסות ומקשר בדרכו בין הסגנון הקלאסי יותר באגף ההורים לבין זה הקליל והבהיר יותר אצל הבנות.  

כחלק מתהליך התכנון גם הקפדנו לנצל את השטח החיצוני רחב הידיים ולשלב את החוץ בתכנון הפנים כך שגם כשאתה נמצא בתוך הבית אתה חש את החוויה החיצונית מכל מקום. 

אגף ההורים תוכנן בצורת פלוס. עם פתיחתן של שתי דלתות פרופיל בלגי התוחמות בין המסדרון למאסטר של בני הזוג נגלים מימין חדר השינה ופינת ישיבה שניהם צופים לעבר מי הבריכה הצלולים שבחוץ, משמאל לכניסה פינת ארונות מרווחת ופונקציונלית ובמרכז, בהמשך ישיר לצמד דלתות הכניסה, חדר הרחצה שגם הוא חולק באופן כמעט סימטרי ויוצר חללי רחצה נפרדים לו ולה. לכל אחד מהם ארון אמבט ואמבטיה יחידת שירותים מרווחת חתומה מבעד לפרופיל בלגי וזכוכית סבתא שמאפשרת אינטימיות. במרכז החלל, אל מול דלת הכניסה אליו, מקלחון משותף לו חלון זכוכית מרצפה עד תקרה שמשלב בין הפנים לחוץ ומאפשר לשמש הטבעית לחדור פנימה ולהנות מהצמחיה שנשתלה מחוצה לו. קיר האבן מאפשר הפרדה אינטימית בין החצר עצמה לחדר זה. 

באגף השינה של בני הזוג נתנו ביטוי עקרוני בולט ונוכח לחומרים טבעיים בתצורתם הראשונית. כך למשל חופו הקירות בצבע טיח פיגמנטי בגוון אבן שיוצר מרקם יותר אוורירי ונושם. האמנות שנבחרה לחלל ארוכה וגבוהה מאזנת את פרופורציות החלל ומשווה לו מראה חמים ואינטימי. השתמשנו בפרטי טקסטיל רכים וצבעוניים שמכנסים את החלל כמו גם שטיח ברבר מרוקאי עשוי צמר באורך של 5 מטרים שמקנה רוך ומגדיר בצורה טובה את החלל. 

אגף הבנות מתבסס על פלטת חומרים זהה ברובה אותה מיתנו ואיווררנו על ידי סכמת צבעים בהירה וניטרלית יותר שמקנה מראה פרשי ורענן יותר. את הפרקט החום החלפנו לפרקט בהיר מעושן, המעטפת כולה נצבעה לבן, כולל הקירות והתקרה. בחרנו בטקסטיל המבוסס על פשתנים בהירים ושמרנו על נגעיות צבע ירוקות בכריות האתניות לדוגמה על מנת לשבור במעט את המראה הנקי. אלה משתלבים עם גווני הירוק של הגינה החודרים מבעדלחלונות הרבים. שילבנו חומרים טבעיים רבים כדוגמת השטיח, המחצלת וכיסאות הראטן בפינת האוכל ובאי. כל אלה מרככים את הלובן הבוהק ומכניסים מימד טבעי של חמימות. האלמנטים הבנויים במטבח משמרים את הקווים הרומנטים שמאפיינים את הבית הראשי אך הצביעה הלבנה ובחירת מוצרי חשמל רטרו לבנים מדגישים את הניקיון העיצובי ואת אופיין הצעיר של דירות האגף. 




יצירת קשר - מה קורה כשטקסס פוגשת את טוסקנה?