מבית קטן בערבה לוילה ענקית מודרנית

משפחה בת שמונה נפשות החליטה לבנות את בית חלומותיה, ושכרה לשם כך את משרד 'רון שפיגל אדריכלים', אשר לקח בית ישן וצנוע בן 65 מר' והפכו לווילה מודרנית ומפוארת המשתרעת על פני 280 מר', ונשענת כולה על בסיס הבית הקיים.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: ליאור שניידר | אדריכל רון שפיגל - 16/02/2017

בבית קטן השוכן בישוב קהילתי ליד מודיעין, התגוררה מזה עשר שנים משפחה דתית אשר הלכה והתרחבה, עד שיום אחד החליטה לעשות מעשה ולהקים במגרש המשפחתי את בית חלומותיה, על בסיס הבית הישן והצנוע. על מלאכת התכנון הופקד משרד 'רון שפיגל אדריכלים', המתמחה מזה שנים בתכנון בתי יוקרה.  שפתו העיצובית של הבית החדש מאופיינת באינטראקציה דינמית ובמשחק מגוון ומשתנה בין החללים והנפחים. סגנון אקלקטי הנשען בבסיסו על אלמנטים מודרניים וקווים נקיים, בשילוב עם מרכיבים חמים כמו עץ ולבנים, היוצרים אווירה חמה וכפרית, בעזרת גימור באיכות גבוהה וירידה לפרטים הקטנים ביותר. הגישה האדריכלית היא הומאנית ופונקציונאלית, מתוך שימת דגש על תפקודו של המבנה בהתאם לצורכיהם האינדיבידואלים ולסגנון החיים של דייריו, ומתוך שפה עיצובית גמישה וזורמת שאינה מוגבלת לסגנון אמנותי ועיצובי מסוים, ומותאמת לסביבה ולצרכים.

 

מבית קטן לוילה יוקרתית

סלון באווירה חמה ומשפחתית

המשפחה המנהלת אורח חיים דתי, ביקשה להתחשב באופייה הצנוע, המארח והמשפחתי, ובהתאם לכך הושם הדגש על חלליו הציבוריים של הבית, הכוללים מטבח מאובזר המאפשר אירוח ובישולים לכמות רבה של אורחים, סלון באווירה חמה ומשפחתית (ללא טלוויזיה והדגשת ארונות הספרים), ופינת אוכל מרכזית ורחבת ידיים לאירוח כל בני המשפחה והחברים. כבית המכיל שמונה נפשות (הורים ושישה ילדים) וכולל מגוון רחב של פונקציות, יחד עם הצורך במרחב פרטי וצנוע עבור כל ילד והשארת מקום לגינה נרחבת (והכול על בסיס הבית הקטן הקיים), הציב הפרויקט עבור המשרד אתגרים רבים. הבית שהוקם במרכז השטח לא השאיר מקום עבור הגינה, ולכן נאלצו המתכננים לקחת חלק מהשטחים הבנויים ולבנות מעליהם שתיים וחצי קומות נוספות, המתחשבות גם באילוצי הצניעות של ההורים ובהפרדה בין יחידות הבנים והבנות, וכוללות קומת קרקע שהורחבה, קומה המיועדת לחדרי הבנים ולפינת משפחה, וקומה עליונה המיועדת לחדרי הבנות וכוללת גג בעל נוף מדהים הצופה על הרי ירושלים.

פינת אוכל מרווחת ומרכזית לאירוח מספר רב של אנשים

מבט מהמטבח לחלל הציבורי

סגנון אקלקטי מודרני עם קוים נקיים בשילוב מרכיבים חמים כמו עץ ולבנים

ספריה במקום טלוויזיה

"אני זוכר היטב את הפגישה הראשונה בביתם של בני הזוג", מספר אדריכל רון שפיגל. "הבית היה כל כך קטן וצנוע, והפער בין מה שראיתי לבין השאיפות שלהם היה מאוד גדול. מדובר בזוג מקסים שעלה מאנגליה, וכמו אנגלים אמיתיים הם ידעו בדיוק מה הם רוצים, עד ירידה לפרטים הכי קטנים, מדויקים ומדוקדקים, ולכן היה תענוג לעבוד איתם. בהתאם לכך בחרנו כל פרט ופרט בקפידה רבה ועם המון מחשבה, החל מרמת המעקים, המדרגות ופריטי הנגרות ועד לרמת הציפויים, החיפויים והגוונים".

שילוב בין מעקה זכוכית בקוים נקיים למדרגות עץ המייצרות אוירה חמה

גרם המדרגות


אחד מאתגרי התכנון כלל התמודדות עם הקומה הקיימת שהייתה נמוכה מאוד ובעלת מיקום בעייתי, כולל עמוד תומך שאינו ניתן להסרה ומפריע לזרימת החלל. בהתאם לכך, תוכננה תאורה היקפית נסתרת המספקת אשליית מרחב של המשכיות הקירות כלפי מעלה. העמוד התומך הפך לחלק אינטגרלי מאי המטבח, נצבע בגוונים המתאימים, והפך למצע להנחת מכונות המים והקפה. בכניסה לבית תוכנן קיר בעל מראה אטום המצופה בעץ, ובתוכו דלתות נסתרות המובילות למזווה גדול, המשמש בהיחבא לאחסון פריטי הילדים (צעצועים, תיקים בגדים וכו') ואביזרי המטבח.

 

קיר בעל מראה אטם עם דלתות נסתרות המובילות למזווה ענק

מטבח המותאם למספר גדול של אורחים

האי הפך לחלק המרכזי בחלל המטבח

עבור המתארחים בשבתות וחגים תוכננה יחידת דיור נפרדת בעלת מקלחת ושירותים נפרדים, הנסגרת על ידי דלת מראה שקופה המונחת על מסילה. כדי לחזק את האווירה המשפחתית תוכננו בקומות העליונות חללים משותפים רבים עבור חדר מחשב, קריאה והכנת שיעורי בית.  בין הקומה השנייה לשלישית תוכנן מרחב היוצר אינטראקציה בין החללים, ומאפשר התבוננות בחלל המרכזי הפנימי במקביל לצפייה בנוף המרהיב הנשקף מהחלון. לצורך שמירה על הפרטיות, אזור ההורים מנותק ומופרד מחלל הילדים, וכולל פינת מתקני כושר סגורה מטעמי צניעות וחדר ארונות נרחב, וכל זאת כדי להתאים את הבית באופן האופטימלי לצרכיהם הפרטניים של הדיירים.

אינטרקציה ביו החללים השונים בבית

מבט מהקומה העליונה של הבית

חדר השינה מתאים לאורח החיים הצנוע של דיירי הבית

יציאה אל מרפסת נוף

"בניגוד לאדריכלים מובילים בתחום בתי היוקרה הנוהגים לעיתים לבנות 'פסלים' הכופים ואונסים את סגנונם על המבנה ועל דייריו, אני מגדיר את עצמי כ'אדריכל שרות' שתפקידו לסייע ללקוח לבנות את הבית בעצמו ולעצמו, ואת האדריכלות כתחום הנמצא בין האמנות לפרקטיקה, ונועד לחבר את הרעיון האמנותי לתקציב ולאילוצים, ובעיקר לצרכיו של הלקוח", אומר אדריכל רון שפיגל. "בהתאם לכך, שלב בניית הפרוגרמה הראשונית היה מעמיק ביותר, וכלל שאלון מקיף של קרוב למאה שאלות, הנועד להתחקות אחר סגנון החיים וצרכיהם הפרטניים של הדיירים,  והשפיע באופן משמעותי על האופן בו בחרנו לתכנן את ביתם, מתוך מערכת יחסים פתוחה ואינטימית שנרקמה ביננו לאורך התהליך".

חלל רחצה מותאם לצורכי המשפחה

חלל רחצה מרווח ופרטי

מבט להרי ירושלים

בשל המורכבות של השטח נבנו שתי קומות נוספות מעל קומת הקרקע

מבט נוסף אל הגינה


אדריכלות – רון שפיגל אדריכלים - www.shpigelarch.co.il

קבלן ראשי – יוקרה בע"מ חברה לבניין

מדרגות – סולם יעקב מעקות ומדרגות פנים stairs & banisters

זכוכיות – אום מטאל גלאס

חיפויים וריצופים – MODY

נגרות – נגריית חמד

מטבח – מטבחי דקור, Hemed Kitchen & More

דלת כניסה – רשפים

דלתות פנים – דלתות דרור

אלומיניום – מאסטרו אלומיניום

תאורה – קמחי תאורה

עיצוב גינה - מעצבים גנים ונוף-אדריכלות נוף

צילום - ליאור שניידר  צלם אדריכלות \ צילום עיצוב פנים \ צילום בתים - home view