מוצרי חשמל במטבח

המגוון הרחב והשכלולים המרובים מקשים על בחירת מוצרי החשמל הנכונים. חשוב לזכור שהאלמנט החשוב ביותר הוא התאמת מוצרי החשמל השונים לצרכים הביתיים: גודל התנור, הכיריים, המקרר ומידת השכלול שהם מציעים צריכים להתאים לתרבות הבישול והאירוח ומאפשרים קלות שימוש ותחזוקה. מוצרי החשמל לסוגיהם מסומנים בדרגת יעילות אנרגטית שרצוי להתייחס אליה על מנת לחסוך בצריכת חשמל.

מאת: | צילום: | - 03/04/2013


להלן סקירה של החידושים במוצרי החשמל העיקריים במטבח: 


מקררים

-סידור פנימי וחלוקה נוחים ויעילים יותר מבעבר, דוגמת: מקררי 3 דלתות, מקפיא בחלק התחתון של המקרר וכד'.
-פעולת מדחס שקטה. 
-מגירה בה ניתן ליצור דרגת קירור שונה משאר המקרר. 
-טכנולוגיות המונעות לחות וריחות בפנים המקרר וכן מנגנון אנטי בקריאלי. 
צג דיגיטאלי המראה את הטמפרטורה בחלקי המקרר השונים והתראה צלילית על השארת דלת מקרר פתוחה. 
 דגמים המציעים התקנה אינטגרלית עם ארונות המטבח. 
-מגירה חיצונית המונעת פתיחות מיותרות של כלל המקרר. 
-הקיוסק עדיין כאן ומציע: מים קרים, קוביות קרח וקרח כתוש. 
מגוון מקררים בגדלים ובנפחים גדולים במיוחד. 

 

  

 

תנורי אפייה

 

שני סוגים עיקריים של תנורי אפייה קיימים כיום: תנורי 'Stand Alone', הכוללים תנור אפיה ומעליהם כיריים וכן תנורי 'Built In', או 'תנורי גומחה' השקועים בתוך ארונות המטבח.

תנורי האפייה העכשוויים, הם בדרך דיגיטליים וכוללים מגוון רחב של פונקציות מתוחכמות:
לי ונט
 
-
מסילות טלסקופיות הנשלפות בנוחות מחוץ לתנור ומאפשרות גישה נוחה
-חימום טורבו וחימום טורבו אקטיבי המבוססים על שימוש במאוורר היוצר זרימה שווה של האוויר החם בתוך התנור, מהירות הכנה גבוהה יותר ואפשרות לאפות במספר תבניות בו זמנית. 
-מגוון גדלים ונפחים שונה מהגודל הסטנדרטי של 60 ס"מ. 
-אפשרויות של שימוש בתוכניות אפייה/צלייה מובנות, יכולת לזהות את טמפרטורת המזון ועוד. 
תנורים הכוללים יותר מתא אחד ו/או תא נוסף לשמירת מזון מוכן חם. 
 תנורי אפיה פירוליטיים (תנורים הכוללים פונקציה של ניקוי עצמי). 
-תנורי אידוי להכנת מזון בריא ואיכותי.
-דגמים המציעים התקנה עם קו הארונות וכן התקנה אינטגראלית למראה אחיד עם ארונות המטבח. 

    

קולטי אדים

ליבהר
 

 

קולטי אדים הם פריט חיוני בבתים בהם מבשלים ואופים בהיקף משמעותי ובכאלה שהמטבח שלהם אינו בעל רמת אוורור הטבעי גבוהה. קולטי האדים מאפשרים לבשל בקיץ ובחורף כאשר החלונות סגורים, מבלי ליצור מפגעי ריח ברחבי הבית. בנוסף, קולטי האדים העכשוויים כוללים גם תאורה ממוקדת כלפי הכיריים. קולטי האדים המודרניים עונים גם צרכים עיצוביים והם מגיעים במגוון רחב מאוד של גדלים וצורות, לעיתים עד רמה פיסולית.
סחר אלקטרה Miele
 
כיריים 

 

הכיריים המודרניות מתחלקות למספר סוגים עיקריים:
כיריים הפועלים על בסיס גז
כיריים הפועלים על בסיס חשמל – כיריים קרמיות וכיריים מסוג אינדוקציה (בהם פלטת הזכוכית איננה מתחממת מעבר לאזור שעליו מונח כלי הבישול)
כיריים משולבים – בדרך כלל בשיטת 'דומינו'' – דוגמת זוג מבערי גז משולב עם זוג פלטות קרמיות.

אל הכיריים ניתן לשלב אביזרי נוחות כגון: פלנצ'ה, כיריים מיוחדים לווק, מתקן לטיגון עמוק ועוד.
המטבח הדיגיטלי V-zug
 
מדיחי כלים

 

מדיחי הכלים החדשים מציעים שלל תכונות:

 

-מגוון רחב של תכניות הדחה, המאפשרות התאמה טובה יותר לצרכים. 
-פעולות הדחה קצרות לחסכון באנרגיה ובזמן. 
זיהוי אוטומטי של רמת המלח והמבריק ומתן התראה למילוי. 
מדיחים אינטגרליים המאפשרים לדלת להשתלב כחלק מעיצוב המטבח. 
-חלוקות פנימיות מתוחכמות יותר המאפשרות להכניס יותר כלים ובנוחות גבוהה יותר
Kenwood
 
הידעתם ?

 

-המקרר הביתי המסחרי הראשון הוצג בשנת 1927 והיה דגם 'Monitor-Top' של חברת ג'נרל אלקטריק.  
-מדיחי הכלים המודרניים מבוססים על עקרונות הפעולה של מדיח הכלים הידני שהמציאה אשת החברה האמריקאית ג'וזפין קוקרן, על מנת לנקות את כלי החרסינה היקרים שלה, תוך כדי צמצום סכנת השבירה, בשנת 1886. 
בשנת 1851 הוצגו בלונדון כיריים פועלים על גז, אך רק בשנות השמונים של המאה ה- 19 אפשרה הטכנולוגיה לפתח מוצר זה לפס ייצור מסחרי. 

 מתוך "מדריך מטבחים" 2012


יצירת קשר - מוצרי חשמל במטבח