נסיך השלג - תכנון ועיצוב מלון

בישורת האחרונה של החורף, ולמי שעדיין מתכוון לתפוס את שאריות השלג: מלון PRINCIPE DELLE NEVI ("נסיך השלג") בעיירה צ'רביניה באזור הגבול בין איטליה ושווייץ, הורחב ועוצב מחדש. האדריכלית אסנת ממון טוותה עבורו קונספט תכנוני המשלב תחושת ביתיות חמימה עם ממד עכשווי, מותאם לסביבה המושלגת ולרוח ספורט הסקי

מאת: מיה אור | צילום: Yves Garneau | אסנת ממון, "ממון אדריכלים" 03/04/2013

 

את סיפורו של מלון הסקי "נסיך השלג" ("Principe Delle Nevi"), הממוקם בעיירה צ'רביניה באזור הגבול בין איטליה ושווייץ, אפשר היה להתחיל כמו בסיפורים מהסוג המוכר של "מה קורה כשאמריקאי, צרפתי ואנגלי (הלאומים המצוינים אקראיים בלבד) נפגשים...".  במקרה דנן היו אלה יזם ישראלי ובעל מלון סקוטי המתגורר כבר שנים רבות באיטליה, חובבים מושבעים של ספורט השלג, שנפגשו בעת שהישראלי הגיע להתארח בבית המלון. כשגילו את האהבה המשותפת שהם חולקים לסקי וגם הכימיה האנושית "עבדה", החליטו לתרגם אותן ליוזמה עסקית משותפת ולהפוך את המלון הקיים למלון בוטיק אקסקלוסיבי.

 

  

  

הבר המחופה תקרת עץ. שולחנות בעיצוב מודרני, גזעי עצים, אח בוער ואווירה מזמינה.

המלון, מבנה עץ בסגנון  CHALLET האופייני לאזור האלפים, נהנה ממיקום מנצח באחת הנקודות הגבוהות של העיירה, המשקיפה לעברה, כמו גם לעבר נופו של ההר האגדי מטרהורן, ואת המיקום המנצח ביקשו השניים להשלים בחוויית אירוח מנצחת לא פחות, שתעניק פינוק מקסימאלי לאורחים המגיעים ליהנות מגלישה בנופי הסביבה המרהיבים. מלאכת התכנון הופקדה בידיה של האדריכלית אסנת ממון, מבעלות משרד "ממון אדריכלים", וכללה תוספות בנייה לצד שדרוג הקיים: תכנון מבנה בר עצמאי ומבנה חדש למסעדה, הרחבה של הספא, הפיכת חללו המשופע של הגג לשלוש סוויטות גדולות, ורענון עיצובם של 27 חדרי האירוח ושל החללים הציבוריים הקיימים.

 

מלון סקי, אומרת ממון, "מגלם מהות ספציפית מאד עם מאפיינים משלה ומכלול היבטים הכרוכים בה, הן כאלה שמתייחסים למקום ולסביבה, והן כאלה שמתייחסים ל"מצב צבירה" מסוים בו נתונים המתארחים בו, דוגמת תחושת האקסטרים שמלווה גולשים, האדרנלין הגואה בעקבותיה, ההתמודדות עם הקור, ועם כל אהבת הספורט גם התמודדות עם קושי פיזי שכרוך בעיסוק בסקי". בתוך כך, אחרי שחקרה ולמדה את התמונה על מכלול מרכיביה, טוותה ממון קונספט עיצובי שבמרכזו עמד שילוב של תחושת בית עוטפת עם ממד עכשווי. 

"כזרה וכסוג של "אאוטסיידרית", יכולתי להבחין בדברים שמקומיים אולי כבר לא רואים: קיים פער עצום בין הקושי ומצב הקיצון של החוץ לבין ההימצאות בחלל הפנים בשעות שאחרי הגלישה, ונכון היה לאזן אותו. לשמר את הקסם ספון העץ של ה  CHALLE על כל תחושת החמימות הביתית שהוא מייצר, אך גם להימנע מדחיסות ועומס יתר שעלולים להעיק, ע"י שילוב ממד עדכני ונופך "קולי" (ו' שרוקה). בנוסף, היות ומדובר במלון בוטיק שבעליו שמו להם למטרה להעצים את החוויה שהוא מעניק, נכון היה לשלב בו גם תכנים נוספים, אמנותיים, כמו, למשל, תערוכות מתחלפות, ונכון לעכשיו מתארחת בו התערוכה הראשונה, תערוכת ציוריה של האמנית צבייה גלעד".   

 

  

פינת הסבה בלאונג': חזות של סלון ביתי משלבת צבעוניות רגועה, טקסטילים רכים, אש מרצדת באח, ופריטי ריהוט שנבחרו בקפידה ליצירת שיק אקלקטי מזמין ותחושת חמימות לא פורמאלית.

המלון ממוקם על מדרון בתוך אתר הסקי עצמו, והמבנים החדשים, שתוכננו אף הם כמבני   CHALLET מייצרים אחידות ויזואלית וחוברים למעין מתחם בפני עצמו. המבנה המקורי הוא, למעשה, המבנה המרכזי בו מצויים לובי הכניסה וחדרי האירוח, ובקדמתו משתרעת רחבת עץ בה משתלבת בריכת שחייה (מחוממת!), שתאורה צבעונית הופכת אותה לאלמנט קסום העוטה כל פעם גון אחר. המבנה החדש של המסעדה חובר למבנה המרכזי מימין, מבנה הבר ניצב בצדה השני של רחבת הכניסה, ומבנה הספא שהורחב ממוקם במפלס נמוך יותר, שהינו תוצר של תוואי השטח המשופע.

 

החשיבה המעמיקה שניתנה לכל פרט, קטן כגדול, באה לידי ביטוי בכל אזורי המלון, בכל פינה בו, ובכל פריט ריהוט, חפץ או אביזר ששולב בו. "לא נעשו כל פשרות בדרך ליצירת החוויה המבוקשת", אומרת ממון, שאכן השכילה להפוך את אזוריו השונים של המלון לסצנה אסתטית מהודקת, שובת עין ולב. כך, למשל, המסעדה החדשה, שמשקיפה אל הנוף, מתנאה בקמין מרשים גדל מידות המהווה אלמנט דומיננטי בחללה וב"ספריית יין" עשירה שעוצבה על בסיס בריקים, והספא שהורחב תוכנן כמתחם הכולל כל פינוק אפשרי בדרך אל האושר: מחדרי טיפולים, חמאם וסאונה, ועד חדר כושר, בריכה פנימית מחוממת, אזור יוגה ופינות הסבה נעימות, וכל אזור טופל באורח פרטני התואם את מהותו.

 

בחדרי הטיפולים, לדוגמה, נסוכה, כמתבקש, אווירה רכה של רוגע ושלווה, עיצוב החמאם עוצב בגוונים כהים ותאורה עמומה המשווים לו ממד דרמטי כלשהו, הבריכה הפנימית נתחמה בקורות עץ אנכיות בעלות חזות גולמית לא מהוקצעת ופסל מרשים שהוצב בשטחה יוצק ממד של עניין לא צפוי, באזור היוגה מעטרים את הקיר טקסטים עם מסרים המדגישים תכנים רלוונטיים ,ובין אזור למשנהו ממוקמות פינות הסבה מזמינות מעוצבות בסגנון אקלקטי.  

 

  

חללה הלופטי של סוויטה, שכולל מטבח, אזור הסבה סלוני, פינת עבודה, פינת אוכל, ואזורי שינה ורחצה

עיצוב החדרים ואזורים קיימים רוענן באמצעות שילוב פריטים ואלמנטים שחידשו את חזותם, אך קונספט השילוב שטוותה ממון מוצא את ביטוי המיטבי בסוויטות החדשות- חללים המשתרעים על שטח נדיב של כ-140 מ"ר כל אחת, ומעוצבים כלופטים משופעי תקרה כנגזר ממיקומם העילי שניצל את חללו ה"מת" של הגג. את תקרת הבטון המשופעת שנוצרה בתוך כך בחרה ממון להותיר חשופה כבמקור, ושילבה אותה עם ריצוף פרקט עץ מפירוק, תוך יצירת מסגרת חלל חמימה שעיצובה מגלם סיטואציה ביתית לכל דבר.

 

כל סוויטה עוצבה באורח שונה, אך חלוקת חללן זהה: מרחב שנחלק לאזורים (אזורי שינה ורחצה, אזור הסבה סלוני, מטבח, פינת אוכל ופינת עבודה), אשר ההפרדה ביניהם מתקבלת באמצעות אלמנטים ופריטי ריהוט, כארונות למשל, המשמרים את הפתיחות והאופי הלופטי. החומר המככב בפריטי הריהוט הוא עץ, שלדברי ממון  הינו חלק בלתי נפרד מהווייתם של מקומות מסוג זה. גונו הדהוי משהו אוזן עם תוספות של פריטי ריהוט מודרניים התורמים את הערך העדכני, והשילוב בין החומרים והסגנונות אכן מייצר מארג מדויק והרמוני- חמים ועכשווי בעת ובעונה אחת.

 

עיצוב הריהוט ככלל, בסוויטות כמו גם בשאר אזורי המלון, בוצע בשיתוף פעולה עם חברת "פנטהאוס רהיטים", ונתפר בקפידה: בין הפריטים יש שבוצעו ע"י החברה בהתאמה ייעודית ואחרים הם מבית החברות המיובאות על ידה לארץ. הנציגות הישראלית באה לידי ביטוי גם בתכנון התאורה, שבוצע בשיתוף פעולה עם יועצת התאורה רמה מנדלסון, ובחללי הסוויטות היא בוקעת מגופים שקועים שהותקנו ברצפה ומכאלה ששולבו באלמנטים השונים (דוגמת במשטחה של יחידת האי במטבח) ליצירת אווירה.

 

 

הבריכה הממוקמת ברחבת העץ בחזית הקדמית של המבנה המרכזי, עם תאורה צבעונית מתחלפת המשווה לה נופך קסום.

לתאורה זו מצטרפים גופים דקורטיביים כמנורות צד או עומדות המדגישות את הממד הביתי, וכך גם פריטי הטקסטיל והנוי ששובצו בחן. השלמה ראויה לחוויית השהיה בסוויטות מעניקים אמצעי בידור מתקדמים כטלוויזיה תלת ממד, מערכת סאונד היקפית, פלייסטיישן 3, ונגן בלו ריי, וכשכל הטובין האלה עטופים בנוף ההרים והעיירה הציורית, דומה שהשם מלך השלג ראוי יותר.

 

במיקומו באתר סקי אין ספק ש"נסיך השלג" הוא בראש ובראשונה מלון לחובבי ספורט הגלישה, אך ההרים והנופים אינם עוזבים את המקום עם תום העונה, כך שמהחוויה שהוא מזמן ניתן ליהנות גם בעונת הקיץ. שלג לגלישה מן הסתם לא יהיה, אך הבריכה ושאר הפינוקים בהחלט כן.

 

מתוך מגזין בית ונוי 117: "נסיך השלג"

 

 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי