נווה (עבודה ב) מדבר

מתחם העסקים החדש ברמת נגב מאפשר ליזמים, בעלי עסקים קטנים ולשכירים – לעבוד בסביבת עבודה מקצועית שנמצאת ממש מעבר לגדר. 

מאת: שירה רייז משולם | צילום: הדמיות: קיריל קרנץ | 26/11/2021
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
בשנים האחרונות מגיעה לנגב אוכלוסייה שמחפשת איכות חיים, שקט ואויר נקי - הרחק מהצפיפות ומהפקקים. מדובר בין היתר ב: יזמים, אנשי עסקים, נותני שירותים ואמנים, שבוחרים בדרך אחרת עבור עצמם ובני משפחתם, ושהלפטופ הוא חלק קבוע משגרת יומם. 
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
המתחם ברמת הנגב נולד בשל חזונם של ערן דורון, ראש המועצה והחברה לפיתוח כלכלי של אזור רמת הנגב, להקים: "בית לעסקים - קרוב לבית" והוא חלק מפרויקט רחב היקף, שמטרתו לאפשר לבעלי עסקים קטנים שגרים בפריפריה ולעובדים שמקום עבודתם רחוק מהבית - לעבוד "בתנאים סופר אופטימליים" כדברי מעצב הפנים עומר טל. 
מתחם העסקים הנוכחי עתיד לשמש מודל לחללים נוספים שיוקמו באזור הנגב, במטרה לעודד יזמות וחדשנות מקומיות ולקדם פיתוח כלכלי לרווחת התושבים. 
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
ניצול מלא של כל חלל וחלל
שני המבנים המרכזיים של המתחם כוללים: משרדים פרטיים, חדר ישיבות, קליניקות וחללי סטודיו לאומנים יוצרים. התכנון הגמיש של החדרים מאפשר לשנות את ייעודם בקלות רבה. לדוגמה, בשעות אחר הצוהריים, באמצעות 'הגדלת' חללי הסטודיו של האומנים, החדרים יכולים לשמש חדרי חוגים עבור הקהילה. 
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
האזור הציבורי של המתחם כולל: פינות ישיבה נוחות, מטבח, חדר ישיבות, חדרי מרגוע וחללים פתוחים כאשר במרבית החללים, בשעות הערב, אפשר לקיים הרצאות העשרה. חלק מהחללים יועדו לחדרי טיפול, בין הייתר לטיפולים פרה־רפואיים. לחדרים אלו יש כניסה נפרדת שמאפשרת למטופלים (הורים וילדים) לזכות בפרטיות החשובה כל כך בישובים קטנים שבהם כולם מכירים את כולם. 
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
"המתחם החדש מאפשר לבעלי עסקים קטנים לחשוב קדימה... בניגוד לעבודה מהמטבח או מהסלון, כשיש משרדים רשמיים, אלו שהקימו לאחרונה עסק יכולים להרגיש שהם באמת "בעלי עסק" תחושה שעוזרת מאוד לצמיחה שלו." מסביר עומר טל. "העבודה בחללים משותפים עוזרת גם ליצירת נטוורקינג שיכול מאוד לסייע לעסק בשנותיו הראשונות."

בהתאם למודל העבודה ההיברידי, במקום לעמוד בפקקים במשך שעות ארוכות, העובדים השכירים, שמקום עבודתם נמצא במרכז או בצפון הארץ, יכולים, פעמיים בשבוע או יותר - לחצות את הכביש ולהיכנס לחללי עבודה שקטים, מרווחים, מוארים ונקיים. 
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
עיצוב: עומר טל | הדמיה: קיריל קרנץ
 
לספר את הסיפור של הישוב
עומר טל שמאמין שעיצוב טוב טמון ביכולת של המעצב לספר את הסיפור של הלקוח – ערך תחקיר מקיף להבנת הצרכים של המשתמשים במתחם. "בתחילת הפרויקט שוחחנו עם התושבים וגם עם הלקוחות הפוטנציאלים המתגוררים בכמה יישובים בקרבת המתחם. רק לאחר שהבנו בדיוק מהם הצרכים בנינו את הפרוגרמה. בשיחות שלי פגשתי תושבים עם תפיסה פלורליסטי בלתי אמצעית... הקהילה מקבלת, מחבקת ונעימה מאוד. התרשמתי מהתושבים, מהאהבה שלהם ליישוב ולמדבר ומהרצון שלהם לצמוח ולהתפתח תוך שמירה על השורשים הקהילתיים החמים."
 
באמצעות העיצוב עומר טל רצה להדגיש את אהבת התושבים למקום. "היה לי חשוב לשמור על קשר הדוק בין החוץ לפנים. זהו אזור מדברי עם נוף מרהיב שהוא אחת מהסיבות העיקריות לרצון התושבים לגור דווקא כאן. לכן התעקשתי מאוד שהנוף יהיה חלק מכריע בעיצוב שלי – כל החזיתות שפונות למדבר הן חשופות לגמרי וישנה גם מרפסת מוצלת שמאפשרת מנוחה ורגיעה. העובדים במתחם יכולים לחלץ עצמות מחוץ למתחם, להתאוורר ולקבל השראה מהמדבר."
עיצוב הפנים הוא בניחוח של פעם עם נגיעות של צבעים שמחים וקלילים שמתכתבות עם השקיעות במדבר ועם הגוונים המיוחדים של הנוף. בה בעת העיצוב הוא עכשווי, אומנותי ורלוונטי לשנת 2021. ליצירת אווירה ביתית, בחיפויים וברהיטים נבחרו חומרים טבעיים כמו: עץ, מתכת, אריגים ובדים. "למרות היציאה מהבית לעבודה רציתי שהסביבה תשדר ביתיות, בלי לוותר על ערכים של חלל עבודה כמו למשל: אקוסטיקה טובה, תאורה מתאימה, ריכוז ויעילות. הרעיון היה למצוא את האיזון המדויק בין סביבה משרדית לבין הרגשה ביתית." 
 
גם בפרויקט הזה, עמרי טל הצליח לספר את סיפורו של יישוב קהילתי שרוצה לצמוח. "ההתמחות שלי היא לספר סיפורים. בעיצוב יש המון תבניות, הגדרות ושבלונות, אבל אני מעצב עבור אנשים והדרך הכי נכונה לעשות זאת היא על ידי למידת הסיפור של הלקוח ותרגומו לעיצוב פנים. אנשים לא תמיד יודעים מה מקורות ההשראה שלהם, לכן אני מבקש מהלקוח לספר לי על עצמו, כך אני מכיר אותו טוב יותר ויכול לייצר התאמה מושלמת בין האופי שלו לבין החללים השונים. לאורך כל תהליך התכנון ישנה הקשבה ודיאלוג ביני לבין הלקוח, אני בעצם נותן פרשנות עיצובית לסיפור של הלקוח שעולה מתוך השיחות שלנו."
 

 



החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development