יש ג'ונגל בעבודה שלי

בבנגקוק שבתאילנד, משרד האדריכלים SOAR  הכניס את הג'ונגל לחלל המשמש גם כבית קפה וגם כסביבת עבודה. 

מאת: שירה רייז משולם | צילום: | 20/11/2021
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
שם הפרויקט: TOO CAN CAFÉ
מיקום: בנגקוק, תאילנד.
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
צמח קטן למצב רוח גדול
מחקר שנערך באוניברסיטת הייוגו באוואג'י ביפן,  מעלה כי אפילו צמח קטן בקרבת העובד יכול להפחית את רמת המתח שלו. המחקר שנעשה בסביבת עבודה אמיתית (במקום במעבדה) מוכיח מדעית את ההשפעה הפיזיולוגית והפסיכולוגית החיובית של צמחים בהרגעת העובדים שנדרשים להתמודד בקביעות עם מצבי לחץ (בין התופעות הנפוצות ביותר בחברה המודרנית). 
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
לאחר שכל עובד בחר את סוג הצמח המועדף עליו הוא המשיך לטפל בו במשרד. מלבד הירידה במתח - המעורבות הפסיבית והטיפול בצמחים תרמה גם להפחתת העייפות במהלך יום העבודה.
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
אסתטיקה של ג'ונגל עירוני
במקום צמח קטן על שולחנו של כל עובד, במבנה המשופץ בבנגקוק משרד האדריכלים התאילנדי הציף את חלל הפנים במגוון משתנה של צמחים ועצים, ויצר אסתטיקה של ג'ונגל עירוני. הירוק של הצמחייה משתלב נהדר עם התקרה החשופה, עם  הקורות המקוריות של הבניין ועם הריהוט הקליל שצבעו כתום בהיר. הצלקות הישנות בקירות נשארו כעדות אילמת להיסטוריה העשירה של הבניין.
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
השיפוץ כלל התאמות ושיפורים קטנים כדי להכניס חיים חדשים לחלל, תוך שמירה על האופי המקורי של הבניין. הבסיס של הפרויקט נשען על הסרת החלק הקדמי של הקומה השנייה, ליצירת חלל שגובהו כפול מהמקובל. מפלס הביניים יוצר קשר חזותי בין הקומות. חלק מהגג הוחלף במשטחי זכוכית, שמאפשרים לאור הטבעי לחדור אל תוך חללי הפנים ולהעניק לחלקו החיצוני של הבניין מראה קליל יותר. רצפת בית הקפה מחופה בלבנים מקומיות המסודרות בדוגמת 'אדרת דג'. 
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 
על הסטודיו: משרד העיצוב SOAR בבנגקוק נוסד על ידי שני מעצבי פנים, 
Thatsanai Suamuang ו- Pearaya Chantranukun שעובדים יחד מאז 2016. המטרה המשותפת של המעצבים היא ליצור ולייצר חללי פנים המשלבים אינטלקטואליזם עם אומנות ואינטואיציה.
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
פרויקט: TOO CAN CAFÉ | אדריכלות ותכנון: SOAR
 




 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי