דרישות הפרוגראמה שקדמו לעיצוב מסעדת כרמלה סופרנו היו ליצור חלל שיציע לציבור התל אביבי בעל סף הגירוי הגבוה, קונספט חדש לפיצה המוכרת. החלל בו ממוקמת המסעדה הינו חלל גבה תקרה ששטחו 90 מ"ר, והוא ממוקם באזור משרדים המושך אליו קהל בשעות הצהריים. האתגר שעמד בפני המתכננים היה למשוך למקום סועדים גם בשעות הערב ו"לקלוע" לטעמו של קהל יעד באזור בו הוא ממוקם, ומתוך כך נולד השילוב של פיצה גורמה ויין.
המורפולוגיה העיצובית של מסעדת "כרמלה סופרנו", נוצרה מתוך הגדרת המקום כ'פיצה גורמה', אשר הביאה לתפירת קונספט שבמהותו הינו מעין סימפוניה של ניגודים: שילוב של ניו יורק האורבאנית עם הכפריות האיטלקית, ושל הישן עם המודרני. ההקשרים אמנם אסוציאטיביים, אבל לעין הכול ברור.
מימדי החלל וגובהו אפשרו ליצור מראה של לופט ניו יורקי: הקיר המרכזי חופה בלבני סיליקט אדומות שפורקו מבניינים ישנים באירופה, ועליו שולב הלוגו- חיתוך לייזר של ברזל חלוד ומיושן, כך שהעיצוב לוקח חלק במיתוג המקום. תעלות מיזוג חשופות "הורדו" מטה אל החלל, ובמרכז הבר מוקם טבון לבנים לאפיית הפיצות כשהוא מייצר סימטריה ומהווה נקודת מיקוד שהינה לב ליבו של המקום. את הפיצות מכינים ואופים מול היושבים על הבר, מה שתורם לחוויה הקולינארית, ואת החוויה הויזואלית משלימים כיסאות בצבעים ססגוניים וגראפיקת subway דומיננטית. הגראפיקה כולה עשויה מדבקות בחיתוך, ומורכבת מאלמנטים שונים של שפת אייקונים אורבאנית המופיעה על הקיר המרכזי של הטבון וסביב החלון.
היות והקונספט של המסעדה הוא פיצה ויין, תוכננה כוורת יין לא שגרתית, במטרה להפוך אותה לאלמנט מרשים שידגיש את רעיון חווית הגורמה' במקום. עם זאת, על מנת שלא תראה זרה אלא תחבור לרוח המקום, היא עוצבה מברזל, כך שהיא משתלבת כחלק בלתי נפרד מהלופט. התאורה הותאמה לפעילות שמתרחשת גם בערב והופכת לדרמטית, כראוי למקום של בילוי לילי משולב באלכוהול. השם שנבחר "כרמלה סופרנו", משלים את מטרת התכנון ליצור מקום צעיר רענן ותוסס, המספק אוירה נעימה וחוויה קולינארית שונה וייחודית.
מתוך חוברת כנס מרחבי מסחר 2009