משרדי חברת "שלום תל אביב"

תכנון ועיצוב למשרדי שלום תל אביב החדשים בקומה ה-27 של מגדל דיסקונט בתל אביב. הפרוגראמה כללה כ-22 משרדים על שטח כולל של כ-400 מ"ר.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עוזי פורת | מעוז פרייס אדריכלים - 03/04/2013
תכנון פנים: אדריכל מעוז פרייס
אדריכלות מבנה: "מור אדריכלים"
מיקום הפרוייקט: מגדל דיסקונט, תל אביב
שטח: 400 מ"ר
תאריך סיום: אפריל 2008

 

 

 

הקונספט האדריכלי, שפותח בשיתוף מלא עם הלקוח, בוסס על שקיפות ושיתופיות. החלל כולו תוכנן עם מחיצות שקופות המאפשרות קשר תמידי ובלתי אמצעי בין כלל עובדי המשרד ובכל הרמות. השקיפות מכבדת ומעצימה את הנוף האורבאני הנשקף מהקומה ה27 של המגדל, כך שמכל פינה בחלל ניתן לחוותו במלוא עוצמתו. 
השקיפות אף מאפשרת חדירת תאורה טבעית לכל חללי המשרד, ומפחיתה עד למינימום את הצורך בתאורה מלאכותית. במקומות בהם כן נדרשה תאורה כזו, נעשה שימוש בתאורת 'בריסול' המדמה תאורה טבעית.
 ממד השיתופיות, כנקודה נוספת שהנחתה את התכנון, תורגם ליצירת מקומות מפגש לעובדים: חדר ספות, ספרייה, חדר האוכל וחדרי ישיבות, שהינם אזורי כינוס לא פורמאליים, שנועדו ליצור אזורי חשיבה ושיתוף לכל עובדי המשרד.
ברמה העיצובית המטרה הייתה ליצור משרד מודרני ונקי, אך עם זאת מזמין ואקלקטי. לריצוף החלל  משמשת רצפת טרצו יצוקה במקום, שיוצרת חיבור לתל-אביב ומחזקת את הקונטקסט המקומי של הפרויקט, וכל פריטי הריהוט תוכננו ייעודית ונבנו ע"י נגר, או נרכשו בחנויות יד-שנייה ושופצו בהתאם לצורך. צבעוניות החלל משלבת רמיזות של צבעי לוגו החברה (תכלת) ברמות שונות: צבע הקיר מאד בהיר, אך מכיל גוון תכול, חלק מפריטי הנגרות מכילים גוון תכול ומנורת הכניסה שנקנתה במיוחד בניו יורק היא בגוון כחול גם כן.

מתוך חוברת כנס המשרד ומרחב העבודה 2008