יופי של מכון

 

מבנה קיים במרכז מסחרי, ללא תאורה טבעית, ועם רשימת דרישות שלכאורה מתנגשות זו בזו, הפך בהובלתה של המעצבת רוית אוסקר למכון יופי מהודר, שמשלב מראה יוקרתי, אווירה אינטימית והרגשת ניקיון מפנקת.

מאת: תמי וינצברג | צילום: מאור מויאל, סטודיו "רותם" | - 21/04/2019
מעצבת הפנים רוית אוסקר

 

 

העיצוב המוקפד והקו הנקי של מכון היופי הבאר שבעי  Reshape, שהוא אי של פינוק רך ויוקרתי בלב העיר, עלולים להטעות: מה שנראה כמו העיצוב הטבעי ביותר, המתבקש והנכון, כזה שנוצר בפשטות ובקלילות, הושג, למעשה, לאחר התמודדות מאתגרת עם שטח מלבני לא גדול, העדר תאורה טבעית, וטעם שונה מאוד של כל אחד מהשותפים. ובכל זאת, רוית אוסקר, מעצבת ואדריכלית פנים מנוסה, המתמחה בעיצוב בתי מגורים ועסקים, ליווי דיירים בשינוי דירות קבלן והשבחת נכסים לפני מכירה, הצליחה להוביל את כל הנוגעים בדבר לתוצאה שלפניכם: מכון יופי, שהוא גם יופי של מכון.


 

 


 

מדברים מהשטח: 60 מ"ר, בפריסה מלבנית, שבה נדרש תכנון ועיצוב של מכון יופי, שיכלול עמדות טיפוח ציפורניים לצד חדר טיפולים סגור, דלפק קבלה, פינת קפה ועוד, "תוך יצירת מרחב אישי נוח ונעים ושמירה על אווירה אינטימית, מהודרת ומפנקת", כדברי המזמינים. המבנה, הממוקם, כאמור, בתוך מרכז מסחרי, הוא חסר חלונות חיצוניים ולכן גם אין בו כל תאורה טבעית. 


דבר המעצבת: "היה לי ברור שלמרות שמדובר בשטח לא גדול - האתגר דווקא גדול", מספרת אוסקר. "לצד עמדות לטיפול בציפורני הידיים, שהן עמדות ישיבה רגילות, נדרשתי ליצור במקום גם עמדות לפדיקור, שבהן המטפלת צריכה לשבת בגובה כפות הרגליים של הלקוחות. לשם כך תכננתי במה מוגבהת, וכדי להשלים את המראה שילבתי בה כורסאות בעלות משענת גב גבוהה מהרגיל, מה שיצר מראה מלכותי ומהודר, שמתאים למיקום הגבוה".

 

 

דרישה נוספת של הלקוחות הייתה ליצור חלל נסתר, לטיפולי גוף שונים. אוסקר לא רצתה להציב באמצע החלל מחיצה אטומה, שתקטין את השטח, ובחרה ליצור קוביית זכוכית בעלת מראה נקי ואוורירי, שלאורך קירותיה נתלו וילונות ונציאניים, כך שכאשר חדר הטיפולים אינו בשימוש ניתן להרים אותם עד לתקרה, וליצור חלל פתוח ומרווח.

"בחרתי בלבן כצבע העיצוב העיקרי, שוב מתוך מחשבה על ניקיון ויזואלי מצד אחד ויוקרתיות מצד שני", אומרת אוסקר, ומסבירה, שכדי למנוע "מראה של חדר ניתוח" ריפדה את הכורסאות בבד קטיפה בגוון ורוד עתיק בהיר מאוד, ושילבה גופי תאורה בזהב מוברש ובריקים בגוון שמנת. "מגוון החומרים יוצר עניין ועושר ויזואלי באמצעות הטקסטורות השונות, שמודגשות בזכות התאורה החזקה, המותקנת במקום", היא מסבירה.

 

 

בכל הנוגע לריצוף בחרה אוסקר בפרקט למינציה, בהתאם לדרישות משרד הבריאות. הפרקט מהווה רקע מושלם לעבודת הנגרות שתכננה בשיתוף פעולה הדוק עם הנגר שליווה את הפרויקט - החל בדלפק הקבלה, הכולל מדף שקוע לכל אורכו, דרך עמדות העבודה והבמה המוגבהת ועד לשידת הכיור המרהיבה.

"שני השותפים הגיעו עם רצונות שונים מבחינת טעם וסגנון, ואני שמחה שהצלחתי ליצור שפה עיצובית אחידה והומוגנית, ששניהם אוהבים, ובאותה עת מעבירה את המסר הנכון עבור מכון יופי: יוקרה ופינוק, אינטימיות ומרחב אישי", מסכמת  אוסקר.


 

השתתפו בפרויקט: אריחים וחיפויים: "אלוני"; נגרות: "נגריית לירנס", באר שבע; אלומיניום: "עידן האלומיניום", דימונה; חשמל: "היימן עבודות חשמל", דימונה; תאורה: "הכל תאורה", באר שבע; וילונות: "קוואטרו דיזיין".


לפרטים נוספים: רוית אוסקר - עיצוב ואדריכלות פנים

טל' 050-2799462, ravitdesing@gmail.com

לדף הפייסבוק של רוית  https://www.facebook.com/ravitosk/