מרגישים הכי בבית במשרד

שילוב מושכל ומאוזן בין פתוח ואוורירי לבין הסגור לאינטימי הוביל ליצירת אחד מחללי העבודה היותר אפקטיבים ומדליקים שיש. מעצב הפנים, שחר וויס, שנבחר לתכנן את משרדי חברת TRADOMATICS הצליח להביא את ניו יורק לתל אביב וליצור מרחב משולב עתיר בחללי עבודה יצירתיים ובלתי פורמליים שגורמים לעובדים להרגיש הכי בבית דווקא במשרד.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: | עיצוב פנים - סטודיו שחר וייס 23/12/2018
עיצוב פנים - סטודיו שחר וייס

 


כשנכנסים למשרדי חברתTRADOMATICS בתל אביב, קשה להתעלם מהוויבים שלוקחים אותך הרחק מכאן וגורמים לך להרגיש בליבו של חלל לופטי ניו יורקי מעורר השראה. "הבריף הראשוני היה לשלב בין חללי עבודה פתוחים (OPEN SPACE) לבין חללי עבודה סגורים ( משרדים), תוך התחשבות בחללי עבודה לא פורמאליים שיתרמו לסביבת העבודה הצעירה", מסביר מעצב הפנים שחר וייס, האחראי על עיצוב ותכנון המרחב החדש.

 

 


אחת ממטרות העל שהנחו אותו הייתה להצעיד את מתחם החברה לעבר המאה ה-21 בה תכנון חללי המשרד דוגל בהכנסת איזוריcollaboration שהופכים את האווירה לחמימה ושיתופית, מאפשרת להדק את הקשרים בין העובדים לטובת הפריה הדדית וחשיבה משותפת להנעת תהליכים. "כשרק התחלתי את התהליך, ובחנתי את ההתנהלות והדינמיקה של העובדים במשרד הישן, בלטה מאוד העובדה שמשרת אותם מטבחון קטן כך שכל עובד היה ניגש להכין או לחמם את המנה וחוזר לעבוד מול מסך המחשב.

 

 

 

אחת המטרות שהגדרתי היתה ליצור חלל חם, נעים ומזמין שהעובדים באמת יהנו לשהות בו ובכללו גם מטבח שבתכנון החדש הפך ללב המשרד. תכננו מטבח גדול ופתוח למרחב הציבורי שחובק בתוכו אי עם שישה מקומות ישיבה כך העובדים יכולים לאכול ולבלות יחד גם במהלך יום העבודה. זהו בדיוק הזמן של העובדים להתנתק לכמה רגעים ממסך המחשב ולהטעין מצברים. כך גם פינת הלאונג' גם בה יכולים לשבת מספר אנשים בו זמנית, להרגע או לעבוד בקונסטלציה שוברת שיגרה". 

 

 

 


 

עם הכניסה לשטח המשרד בולטת מאוד ההשראה שקיבל וויס מחללי לופט ניו יורקיים. "שאבתי את ההשראה לתכנון ועיצוב החלל משם- חללים גדולים וגבוהים, נטולי הפרדות ומחיצות", מסביר המעצב. "השארתי את התקרה חשופה והמערכות נצבעו בלבן, כן נוצרת בו תחושה אוורירית ונקיה ובד בבד גם מסקרנת ושונה מהנורמה".

את רצפת החלל חיפה במירקוטופינג (מין בטון מוחלק) ומולו קיר בריקים אדומים שיוצר קונטרסט מרשים ומכניס חמימות מול הקרירות התעשייתית של הבטון. קיר זה מלווה את הבאים מהכניסה ועד לתוך המשרד הראון. האפקט ההמשכי מעצים את ממדי החלל ויוצק בו תוכן. עבור המטבח בחר אריחי קרמיקה מרובעים בצבעי שחור ולבן ומעל האי במטבח בחר להציב גופי תאורה מברזל בניחוח נוסטלגי שמשתלבים היטב בקונספט הניו יורקי התעשייתי.

 

 

 

"על מנת להכניס חום ונעימות לחלל, פיזרנו כדורים של גופי תאורה בגבהים שונים לכל אורך המסדרונות של המשרדים", מסביר וויס. "גופי התאורה מאירים באור חם ועדין ונותנים רכות לחלל. זאת ועוד, את הטקסטיל ( של הספות, ההדומים, כיסאות הבר, המחיצות ע"ג שולחנות האופן הספייס וכו') בחרנו לשלב במספר צבעים על מנת להכניס צבע וחיים אל המראה התעשייתי שמתאפיים במשרד בעיקר בצבעוניות מונוכרומטית שמכניסה עניין ורבדים ועם זאת לא מתחרה בתשומת הלב של העובדים ומאפשרת רצף עבודה תקין ללא הסחות דעת וויזואליות".

 

 

 

השירותים במשרד הפכו גם הם ל-FOCAL POINT עיצובי מסקרן. "כדי לתת את ה"קריצה" הסופית, הצעירה והרעננה, את חלל השירותים בחרנו לעצב כשירותים מועדון עם נגיעה טרופית", מסביר וויס. " יצרנו שילוב בין קרמיקה שחורה לטפט צבעוני על רקע שחור וגופי תאורה חמים. קריצה נוספת לעולם המועדונים הוא דלפק הקבלה הממוקם בכניסה שעיצובו משול מעולם עמדות ה-DJ של המועדונים הגדולים בעולם בעיצוב תעשייתי בניחוח UNDER GROUND.

 

 


 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים Ecommerce Website Development