עיצוב מספרה בנס ציונה

עיצוב מספרה לספר המגיע מתחום הפקות האופנה, קולנוע וטלוויזיה, ונוהג לספר את מיטב הסלבריטאים בתחום

מאת: עמית קדר | צילום: סיון מור | kandesign עיצוב ואדריכלות פנים - 03/04/2013


המקום הנבחר

 

יחידה נפרדת בבית פרטי, בחלק הפונה לחצר אחורית, אשר ההגעה אליו היא ממדרגות חיצוניות. כל זאת על מנת ליצור תחושה של פרטיות וסודיות הנדרשים לסוג לקוחות זה. בניגוד למספרות שחזיתן פונה לרחוב.

הקונספט העיצובי

 

קו מודרני יוקרתי עם נגיעה אירופאית קלאסית. 
הכוונה הייתה לספק את הייחודיות והמיוחדות של השחקנים ששייכים לעולם הטלוויזיה והקולנוע גם במספרה ע"י יצירת אווירה מפנקת ואישית המשדרת יוקרה מודרנית וקרה  בשילוב אווירה אירופאית חמימה. בהתאם לכך נבחרו הצבעים, החומרים והאביזרים המשלימים.

חלל המספרה חולק לשניים: אזור ציבורי פתוח בו מתרחשת עיקר העבודה ואזור פנימי יותר המשמש כאזור הטכני: חפיפה, שירותים, מטבחון כשהוא משמש כחלל "אינטימי" יותר.

אזור הקבלה

 

הלקוחות הנכנסים לחלל המספרה מתקבלים ע"י פקידת קבלה היושבת מאחורי דלפק לבן בעל קווים ישרים כשבגבה קיר שחור, אשר עליו תלוי שעון מטוטלת לבן. השילוב בין הצבע השחור ללבן משדר תחושה יוקרתית ומודרנית. אפקט זה יחזור על עצמו בהיפוכים שונים בכל חלל המספרה ויתרום לתחושה של קו עיצובי אחיד המחבר בין כל האלמנטים השונים ויוצר תחושת שלמות.

פינת המתנה

 

עיצוב שיער לוקח זמן רב, במיוחד בהפקות השונות. על מנת להעביר את הזמן בנעימים ללקוחות המחכים לתורם. יצרנו פינות ישיבה סלוניות נוחות, שילבנו, מסך טלוויזיה רחב על קיר המחופה טפט לבן בעל דוגמא נראית לא-נראית לעין, היוצרת עיניין למתבונן ויחד עם זאת, בשל צבעה, לא מפריעה לצפייה במסך הטלוויזיה. בזמן שהלקוחות ממתינים לתורם בפינת הישיבה, מוגש להם קפה בכוסות זכוכית המעוטרות בעיטורים מודרניים שחורים.

את החמימות הבייתית (בניגוד לשילוב המודרני בצבעים שחור ולבן) השגנו בעזרת שימוש ברצפת גרניט פורצלן בפלנקים דמוי פרקט בגוון אלון. דרך נוספת שהשתמשנו בה לייצר חמימות היא בנגיעות של הצבע הסגול שניתן לראות בווילונות, בתמונות ובאביזרים קטנים שונים המונחים בחלל. 

 

עמדת קבלה ופינת המתנה: תחושה יוקרתית ומודרנית ע"י שילוב הצבעים שחור ולבן.
   
עמדת עבודה

 

עמדת העבודה כוללת: 2 כיסאות עם הדום לרגליים, 2 ארוניות לציוד ומראה אחת שחורה וגדולה.
השימוש במראה גדולה מאוד תורם לאשלייה של חלל גדול יותר. יחד עם זאת ולמרות גודלה, היא אינה "מאיימת" וזאת, בזכות עובי המסגרת הצר יחסית. בנוסף לכך, היא מאפשרת תקשורת נוחה יותר בין הספר ללקוחות היושבים בפינת ההמתנה.
מסגרת המראה מעוטרת בפיתוחים עדינים המזכירים מסגרות בסגנון אירופאי-קלאסי, אך בצורה עדינה יותר ועם טוויסט מודרני של צבע שחור.
ארוניות כלי העבודה מחופות בפורמייקה לבנה, דבר התורם לכך שהן כמעט ייטמעו עם הקיר, דבר היוצר שקט בעין.

כיסאות הישיבה וכיסא החפיפה שייכים למותג היוקרה בתחום ריהוט המספרות "Gamma&Bross" ועוצבו ע"י מעצב העל "קרים ראשיד". לאחר שבחרנו את הקונספט העיצובי, חיפשנו ריהוט מתאים שיענה לנו על הדרישה של סטייל ופינוק. גילינו אותו אצל "יניב שושן" והיינו הראשונים בארץ שהזמנו אותו. מאחר והזמנו את הכיסא מקטלוג, היינו בקשר עם החברה באיטליה לצורך קבלת מפרטים טכניים לכיסא חפיפה. 

מבט מפינת ההמתנה לאזור העבודה: שימוש ברצפת גרניט פורצלן דמוי פרקט ליצירת חמימות ביתית
  
עמדת החפיפה

מאחר והרבה שיחות אינטימיות מתרחשות בזמן החפיפה, יצרנו סביבה אינטימית ע"י קיר המפריד את חלל עמדת החפיפה מחלל עמדות הקבלה והעבודה. בצדו השני המוסתר מעיני הקהל מיקמנו ארון בעל תאים ריבועיים לאיחסון חומרי החפיפה, הצבע והמגבות שאף הן בשחור. 
כיסא החפיפה הלבן עם המושב השחור עומד במרכז החלל, עם תאורה השוטפת אותו ממעל, על רקע קיר שחור. מכלול הדברים מייצר תחושה של טקסיות לעמדת השטיפה.

כיסא חפיפה זה בעיצוב קארים ראשיד הוזמן במיוחד בשל פונקציות נוספות אותן הוא מעניק ללקוחות מעבר לחפיפה.
פונקציה אחת מאפשרת שליטה במצב השכיבה של הכיסא ע"י הזזת איזור הרגליים למטה ולמעלה עד לכמעט שכיבה מלאה ככה שהלחץ המוכר על הצוואר יורד. פונקציה נוספת מאפשרת עיסוי באזור הגב של הלקוח\ה בשליטה מלאה, במהירות ובאזור בו הוא\היא מעוניינ\ת. 
כל זה על מנת ליצור תחושת פינוק, פרטיות ואינטימיות. מאותה סיבה הוחלט ללכת על כיסא חפיפה אחד (ולא שניים למרות התכנון המקורי) ולמרכזו באמצע החלל, כדי לתת את אותה תחושה של יחודיות וחשיבות. 

חפיפה אינטימית: קיר חוצץ בין פינת ההמתנה לעמדת העבודה, מסתיר בתוכו ארון אחסון לציוד חפיפה
   
עמדת חפיפה ופרטים מפינת עבודה-כסא חפיפה בשילוב עיסוי של המעצב קארים ראשיד מורכז באמצע החלל כפסל.
 
מטבחון

 

מול עמדת החפיפה, עדיין באזור הטכני, נמצא המטבחון. גם הוא עוצב בקווים נקיים וישרים. מטבח לבן עם אבן קיסר שחורה ובו ידיות אינטגראליות על מנת ליצור תחושה נקייה ולמנוע אפשרויות של היתקלות בידיות בעיקר עם שמלות כלה.
חלקו הימני של המטבחון נגיש לקהל הלקוחות המעוניין להכין לעצמו כוס אספרסו או לקחת מדברי המתיקה בארון. בצדו השמאלי נמצא ציוד המשמש את הספר לעבודות צבע וכדומה.

 

מטבחון:פורמייקה לבנה מבריקה בשילוב ידיות אינטגראליות ליצירת מראה מודרני והימנעות מ'תקלות' עם שמלות כלה.
   
שירותים

 

את השירותים בחרנו לעצב כחוויה יותר אירופאית קלאסית על גבול אגדות רומנטיות. 
המקום עצמו הוא מעין קפסולה שחורה, מרכזי בחלל עם קירות שחורים היוצר מיסתוריות ובחזיתו דלת לבנה היוצרת סקרנות לגבי תוכנו. כשפותחים את הדלת מתגלה שולחן כיור שתוכנן במיוחד עם רגלי לואי ה-14 ובצבע שחור מבריק. הברז וידיות הפרח שלו נבחרו בסגנון קלאסי וסודרו בצורה טורית כדי ליצור תחושה של משהו עתיק. בנוסף לכל זה מוקמה מראה אובאלית שחורה ומעליה תאורה ששוטפת את הקיר בעדינות. הקיר חופה בחלקו התחתון באריחים סגלגלים ומעליהם אריחים בגוון קרמי. חלוקה זו של האריחים, שונה מהסטנדרט המקובל המדגיש בדרך כלל את גב האסלה. ונקבע כך על מנת ליצור אזכור לחיפויי הקיר האירופאים. כל זה נועד להמשיך ולייצר מראה ותחושה אישית ומפנקת בחלל.

קופסא שחורה,שירותים מהאגדות: שירותים בקו רומנטי אירופאי להענקת תחושה מלכותית.
 
תאורה

 

התאורה שנבחרה היא חלק מהותי מעבודת הספר ומהאווירה הכללית. מעל פינת ההמתנה נבחרה מנורה מלבנית, לבנה מגבס, המאירה את החלל ע"י תאורת
Up light  באור לא ישיר, דבר הגורם לתחושה נעימה יותר, חמימה ולא מסנוורת. ותורמת לתחושה גבוהה יותר בחלל שלמעשה אינו גבוה כלל.
במקביל, בעמדת העבודה נבחרה תאורת לד בצורת ספוט, הדומה לספוטים המקובלים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, מהם באים הלקוחות, ונותנים אלמנט נוסף של זרקור אישי המופנה לכל אחד ואחת מהלקוחות, בד בבד עם נורות חסכוניות מסוג led  המונעות חימום של המקום ושל הספר העובד מתחתיהם.
אותו הדבר בפינת החפיפה, כשתאורה מאירה על הלקוח כעין ספוט במרכז הבמה. את ארון הכוורת מאירה תאורה דומה אך בעלת גוף מינורי יותר.
בשירותים נבחרה מנורת קיר אובלית  שחורה המאירה באופן לא ישיר עם שטיפה עליונה ותחתונה.

חוץ

  

מכיוון שפעמים רבות מדובר בהפקה של סרט או סדרה, מתלווה ללקוח\ה קבוצה גדולה של אנשים כגון מאפרת, סטייליסט, צלם וכו'. על מנת לאפשר עבודה הן אישית והן קבוצתית לפי הצורך, הוקדש חלק נכבד מהאזור כחצר פרטית לטובת הצוות שרוצה לנוח, לעשן סיגריה או סתם לצפות בנוף. לשם כך נקבע מיקום הוויטרינות בחלל על מנת ליצור מבט פנורמי לעבר הנוף הנשקף מעבר לחצר.
שקט מצלמים:מבט לעבר פינת הישיבה החיצונית לשימוש צוות ההפקה.
 

 

הקשר, חוץ-פנים, מאפשר יצירת תחושה של חלל מתמשך המרחיב את גבולות המספרה מעבר לקיים. ומוסיף אלמנט של חלום לתעשייה שזהו חלק ממהותה.