המעטפת ההוליסטית: משלב הייצור ועד שלב התחזוקה

בניינים אחראים על כמעט 40% מפליטת גזי החממה העולמית, 50% מצריכת האנרגיה בעולם ושימוש בכ-40% מחומרי הגלם. בכל רחבי העולם הבניינים הקיימים דורשים שיפוץ בקנה מידה גדול כדי לעמוד ביעד "אפס פחמן" ונדרשים פתרונות חכמים בכל הקשור לגורדי שחקים ולמגדלים שעתידים להיבנות. אומנם חלה צמיחה חזקה במספר המבנים ברי קיימא, אך אנחנו נמצאים רק בתחילתו של המרוץ העולמי להפיכת הבניינים וגורדי השחקים לפחות מזהמים, על ידי שיפור ביצועי מעטפת המבנה. 

מאת: שירה רייז משולם | צילום: | 22/01/2022
RMK Headquarter, Yekaterinburg, Russia © RMK / Schüco
RMK Headquarter, Yekaterinburg, Russia © RMK / Schüco
  
גם חוצצת וגם מחברת
"אנחנו רואים שינוי ענקי בדרך שצריך לעצב ולתפעל את מעטפת המבנה, שתהיה מסוגלת להתמודד עם נזקי שינויי האקלים וגם למנוע אותם. נדרשת ראייה הוליסטית שמסתכלת על כל מחזור החיים של הבניין, כדי שמעטפת המבנה תפחית את טביעת הפחמן לאורך שנים... מעטפת המבנה גם חוצצת וגם מחברת בין החוץ לפנים ולכן יש לה תפקיד חשוב מאוד - החל בבדיקת האנרגיה האפורה (אנרגיה שאינה מתחדשת או אנרגיה ממקור שאינו מתחדש) דרך יעילות בעיבוד ובתפעול המעטפת עצמה ועד לשימוש חוזר ולמִחזור." אומר לארס אנדרס, מנהל בכיר בחברת פרידמן מברלין – אחת מחברות הייעוץ המנוסות ביותר שמתמחות בשיפור, בייעול ובהתאמת מעטפת המבנה לצורכי הסביבה כולל הצורך הבוער ביותר – להפחית את טביעת הרגל הפחמנית של הבניינים.
RMK Headquarter, Yekaterinburg, Russia © RMK / Schüco
RMK Headquarter, Yekaterinburg, Russia © RMK / Schüco
  
החזית המושלמת
בחברת פרידמן מאמינים שכבר בשלב הייצור אפשר להפוך את מעטפת המבנה לחסכונית יותר על ידי הפחתת האנרגיה האפורה והפחתת כמות החומרים של המעטפת עצמה. "האופטימיזציה של המעטפת עדיין חייבת להבטיח ביצועים גבוהים ועמידות לכל אורך חייו של המבנה, וגם להבטיח שהמבנה עצמו לא יצרוך יותר מדי אנרגיה." מסביר אנדרס "צריך לתכנן חזית חסכונית באנרגיה שמותאמת לסביבתה הספציפית ושתעזור לחיסכון באנרגיה ואולי אפילו תתרום להפיכת המבנה ליצרן אנרגיה."
ADAPTEX Copyright: Priedemann Facade-Lab
ADAPTEX Copyright: Priedemann Facade-Lab
 
 
"אין דבר כזה חזית מושלמת אחת, מכיוון שהיא תמיד מקיימת אינטראקציה עם הסביבה. השימוש, הטופולוגיה וגם המטרה הכללית של המבנה משפיעים על תכונות המעטפת. החזית המשולמת צריכה להיות עטיפה חיובית של בניין בריא, מבחינת הביולוגיה של הבניין ומבחינת צריכת האנרגיה. המעטפת צריכה להיות מאוזנת מבחינת צריכת המשאבים לעומת הביצועים שלה. האיכות העיצובית של המעטפת חייבת להיות גבוהה גם מבחינת התכנון האורבני וגם מבחינת המשתמשים."

שיתוף פעולה הדוק 
"בפרויקט Festo AutomationCenter באסלינגן, גרמניה, אפשר לראות היטב את ההשפעה של המעטפת על הבניין כולו. באמצעות שיתוף פעולה הדוק בין בעלי המבנה, אדריכלים, מתכננים, מומחים נוספים ואיתנו כיועצי חזיתות, חברת פרידמן הצליחה לפתח ולהגשים פתרון חזיתות חדשני - מערכת ACT Facade שמצמצמת את צריכת המשאבים על ידי שימוש במינימום רכיבים ושילובם בצורה חכמה בבניין רב קומות - חסכוני ואסתטי -שהחזית שלו מזוגגת במלואה. 
Festo AutomationCenter, Esslingen, Germany © Festo AG
Festo AutomationCenter, Esslingen, Germany © Festo AG
 
 
"עבור החברה שלנו יצירת מעטפת יוצאת דופן מתייחסת לא רק לתהליך התכנון והייצור, אלא מלווה את הפרויקט גם בשלבים המאוחרים יותר של התקנה ותפעול עד סוף חייו של המבנה. בתכנון מטה RMK ביקטרינבורג, רוסיה, תמכנו תחילה באדריכל בשלבי התכנון ומאוחר יותר - באמצעות שירותי ייעוץ והנדסה - אפשרנו לקבלן החזיתות להתקין את החזית לפי כוונת התכנון המקורית של האדריכל. 
"עבורנו החזית היא תמיד תוצאה של ראייה הוליסטית. אומנם העיצוב נקבע לרוב על ידי האדריכל, אבל כיועצי חזיתות אנו תומכים באדריכל על ידי מיזוג כוונת התכנון שלו עם דרישות הביצועים של המעטפת. בעזרת המומחיות ההנדסית שלנו, אנחנו תומכים בפרויקט כדי לעמוד בכוונת התכנון המקורית במהלך הייצור וההתקנה וגם כדי להבטיח שהחזית תגיע לאיכות אסתטית ופונקציונלית גבוהה."
Solar Thermal Venetian Blind Copyright: Priedemann Facade-Lab
Solar Thermal Venetian Blind Copyright: Priedemann Facade-Lab
 
 
 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development