פתיחת חלון בקיר הבית – הסיבות הנפוצות
קיימות מספר סיבות לפתיחת חלון בקיר הבית הפרטי או הדירה שלכם שכדאי שתכירו, שכן הדבר יכול לספק לכם יתרונות מרובים:
כיווני אוויר – לעיתים קיימים כיווני אוויר שאינם באים לידי ביטוי בדירה מפאת מיעוט חלונות, כך שיצירת פתחים חדשים בקירות עבור חלונות יכולה לשפר פלאים את מידת האוורור במבנה.
תאורה ומיזוג טבעיים – לא הייתם רוצים ששמש טבעית תחדור ותמלא את ביתכם באור מבלי שתצטרכו להפעיל תאורה גם במהלך היום? או שהאוויר בדירה ינוע ויקרר את הבית מבלי שיהיה צורך להפעיל את המזגן שעות רבות מידי? פתיחת חלון בתקרה ("סקיילייט") היא הפתרון שיספק לכם זאת. פתח שכזה גם יכול לשמש אתכם לטובת גישה נוחה לגג.
צרכי עיצוב – זהו עוד היבט חשוב שבוודאי שתרצו בדירה שלכם, שכן חלונות נראים טוב כלפי חוץ ולמעשה משדרגים את מראה הבית כולו.
כיצד פותחים חלון בקיר של בית?
פתיחת חלונות בקירות יכולה להתבצע יש מאין, כלומר – בקירות ללא פתחים כלל, אך גם במקרה שרוצים להגדיל חלונות קיימים. למעשה, ניתן לפתוח גם חלונות בקירות פנימיים ולא רק בחיצוניים. כמובן שהדבר צריך להיעשות בצורה נכונה באמצעות חברת ניסור בטון מקצועית ולא באמצעות חאפרים למיניהם שמשתמשים בשיטות ישנות דוגמת פטישים. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי במידה ומנסים לבצע שינויים בקירות שאינם ברי שינוי (קירות תומכים), הדבר עשוי להסתיים באסון, קריסת המבנה, מוות, פציעות ופגיעה ברכוש.
ישנם מספר שלבי פתיחת חלון בקיר הבית שחשוב שתהיו מודעים אליהם:
ביקור איש מקצוע בדירה – על מנת לקבל רושם כללי לגבי המשימה, המגבלות שלה וסביבת העבודה. זהו למעשה נציג של חברת ניסור הבטון שתזמינו.
ביקור קונסטרוקטור – רק מהנדס בניין יכול לאשר כי פתיחת החלון לא תביא לבעיה במבנה. חברה שתסכים לבצע עבורכם את המשימה ללא אישור שכזה היא חברה שכדאי להתרחק ממנה.
קבלת היתר לפתיחת חלון בקיר חיצוני או הרחבת חלון קיים מהרשות המקומית – אישור הקונסטרוקטור ישמש אתכם על מנת לקבל את ההיתרים הנדרשים לביצוע המשימה. לא תמיד יש לקבל היתרים (למשל, קירות פנימיים פעמים רבות אינם מחייבים זאת) אך במידה וכן, זיכרו כי פתיחת חלון ללא היתר עשויה לסבך אתכם עם קנסות כספיים כבדים ואף אישומים פליליים.
יצירת הפתח – כאמור, בימינו כבר אין הכרח להשתמש בשיטות ידניות מלכלכות ולא מדויקות דוגמת פטישים וניתן לבצע פתיחת פתח לחלון באמצעות ניסור בטון, ואם כבר, אז עדיף לבצע זאת באמצעות ניסור יהלום כדי לקבל תוצאות מדויקות ופחות רעש ולכלוך.
התקנת החלון – תוך בחירת החומרים והעיצובים הרצויים בבחירה חופשית. קיים מגוון רחב ביותר של סוגי חלונות שתוכלו לבחור ממנו.
לאחר יצירת הפתח לחלון וסיום העבודה, יש לפנות את פסולת הבניין שנוצרה למקומות המאושרים לכך על פי חוק וחברה מקצועית תמיד תקפיד על כך.
ניסור בטון – היתרונות ודרך הביצוע
כאמור, על מנת לפתוח חלון בצורה יעילה ומדויקת, ניסור בטון הוא הדרך היותר מומלצת. ישנם מסורים מסוגים שונים שיכולים לבצע זאת, חלקם קטנים ועובדים בצורה ידנית, אחרים גדולים יותר ומותקנים על גבי מסילות וישנם גם מסורי בטון שעובדים באמצעות רצועה, מה שמתאים לניסור של קורות בטון גדולות במיוחד. שיטת העבודה לניסור הבטון כוללת את סימון תוואי החיתוך, אבטוח הבטון על ידי רצועות או שרשראות ברזל למניעת נפילות ורק לאחר מכן מתבצע החיתוך עצמו. היתרונות של ניסור בטון, מלבד תוצאות הרבה יותר מדויקות מאשר בשימוש בפטישים, הם גם עבודה נקייה יותר, מאחר והמסורים האימתניים האלה עובדים באמצעות קירור מים, מה שמאפשר להם לפעול לאורך זמן מבלי שיתחממו ואף מונע התפזרות של אבק ולכלוך.
הכנות נדרשות לעבודות ניסור בטון
מעבר לצורך ההכרחי בהזמנת קונסטרוקטור וקבלת כל האישורים, ישנם עוד מספר דברים שאותם יש לוודא מראש לפני שמתחילים את עבודת ניסור הבטון ופתיחת החלון בקיר:
חיבור מים קרוב – כאמור, המסורים שמשמשים לניסור בטון עובדים בצורה כל כך חזקה כך שהם מתחממים במהירות, ולכן קיים הכרח לחיבור מים בקרבת מקום כדי שניתן יהיה לקרר את המסורים ולאפשר את פעולתם הרציפה.
חיבור חשמל תלת פאזי – מסורי דיסק יהלום זקוקים לכוח חשמלי רב לשם עבודתם ולכן מחייבים גם חיבור תלת פאזי במקום. במידה ולא קיים חיבור שכזה, ניתן להסתייע בגורם המבצע שיספק גנרטור מתאים.
פינוי סביבת הניסור – חשוב מאוד להזיז רהיטים ופריטים אחרים מסביבת החיתוך על מנת להגן על שלמותם ולמנוע נפילות ופציעות של העובדים.
יידוע על מפגע רעש – יש להודיע לשכנים על רעש מסוים שיבקע מאזור הניסור אך לא לזמן רב, עקב היעילות שבה עובדים מסורים אלו.
כעת כשאתם מכירים את שיטת ניסור הבטון, תוכלו לפתוח חלון בקיר הבית שלכם בצורה הרבה יותר מוצלחת.