מבנה אוטונומי עצמאי לחלוטין
הנחת היסוד של משרד
AtelierM בתכנון פרויקט Shire, הייתה שהגיאומטריה היא שקובעת את ניסוח החללים. ובמילים אחרות אם ה"נוף" משתנה כשאנחנו עומדים מולו או כשאנחנו מתבוננים בו מזווית אחרת, אפשר ליצור קשרים חדשים בין המבנה, הצופה והסביבה.
בפרויקט Shire שבבואנוס איירס, הבעלים, לאחר שחיו במשך זמן רב בעיר, במעט מאוד מטרים רבועים, חיפשו משהו חדש: לייצר קשר עם החוץ וליצור שלל אפשרויות למצבים ונופים שונים, והכול תוך התייחסות לטבע.
הרעיון האדריכלי חולק לתהליך דו-שלבי. השלב הראשון כלל פס ליניארי ישר שהתאים לתוכנית. לאחר מכן, משרד האדריכלים החל להגמיש את ה"פס הליניארי" ליצירת מעגל מלא, ללא קודקודים, ללא גבולות. בעזרת הפרמטרים של הגיאומטריה – התגלו הקשרים בין החללים לשאר השטח, ועל ידי כך נוצרו סיטואציות שונות.
מפלס מתמשך אחד ולו נופים חדשים
השילוב בין הגיאומטריה לבין הטבע אפשר יצירת ממד של "מסלול עולה" שבעצם יוצר מפלס מתמשך אחד, המאפשר חלל חדש למגורים, המיושם בגובה שונה ולו נופים פנורמיים חדשים.
סרגל ליניארי הופך למעגל שלם
מכיוון שהלקוח התכוון לעזוב את העיר וליצור אורח חיים חדש. במקום לקנות ולהשליך פריטים, הם ביקשו לייצר, לצרוך לפי הצורך ואז למחזר. אין יותר פסולת, מאחר שהמערכת אוטונומית, היא מייצרת את החשמל, חימום, מים ומעל לכל, את המזון שלה.
הבעלים חיפש קשר עמוק יותר עם הטבע
כאשר האדריכלות מתחילה להתמזג עם הסביבה שלה, היא יוצרת יתרונות רבים. מעבר ליתרונות האקולוגיים והתפקודיים הברורים (הרבים כשלעצמם), "התפקיד המוביל" נמסר לטבע במקום לבניין עצמו. יתרון נוסף הוא שכאשר בנייה מסורתית רק מתדרדרת עם הזמן, Shire מתמזג בהדרגתיות עם הטבע.
חומות גליות בוקעות מהאדמה כדי להקיף את בית
הבית מייצר אנרגיה, מים ומזון בעצמו
מגוון של חללים מרתקים החובקים נופים פנורמיים
יצירת אורך חיים חדש הרחק מהעיר