בית גמיש

על גדות אגם תכלת שליו, בסמוך לצומת דרכים ומסילות רכבת, ממוקם  המבנה הייחודי, עם  המראה החדשני, השואב את השראתו מהסביבה, ב-Meilen שוויצריה.

באדיבות אתר: freshhome.com

מאת: Lavinia Architecture |מידע מאת Evulution Design | צילום: peter wuermli | - 06/07/2016

כמו בנייר עטיפה לבן ,העוטף בקלילות מרחפת את קירות הזכוכית , שזור בסרט עטיפה לבן, נוצר הקו המעוגל, המלטף, של המבנה, המקשר בין משטח רצפת הגן, קומת הקרקע, לקומת הביניים, בקו מסתלסל , המתרומם עד תקרת הקומה העליונה.


המבנה נראה בצורתו ככלי שייט עתידני, מעין מעבורת עם "גשר הפיקוד" שבחלקה העליון, שזה אך יצאה מתוך האגם ועגנה בשלווה על משטח הקרקע שבסמוך לו.


מבנה הקומות ההולכות מהרחב אל הצר כמו קווי מסילת הרכבת ומבנה העלילה המושכים את המבט מעלה בעדינות אל הנופים שמעבר. כפי שמספרים האדריכלים: "תחושת הזרימה נמשכת גם בתוך המבנה, הודות לעיצוב החלל הפתוח, המאפשרים את כניסתם הנופים הקסומים וקרני האור הטבעי,  הזורמים בחלל לאורך כל היום ללא הפרעה"


בקומת הקרקע במרחב פתוח נמצאים הסלון מרווח ופינת אוכל המחברת בינו ובין המטבח המעוצב בסגנון דירת לופט.  ובקום ליצור הפרדה בין הקומות תוכנן חלל פתוח וגבוה המאפשר הצצה אל חדרי השינה שלמעלה, או מן הקומה הראשונה לסלון 










לכתבה המקורית: http://freshome.com/Flexhouse-Switzerland