מול נוף האלפים

נוף ציורי שנשקף מכל חלון וחלל פנים ספוג אווירה ביתית- בית הנופש שתכנן משרד האדריכלים Christine Arnhard and Markus Eck לרגלי האלפים הבוואריים הוא מקום מלבב לחופשת פסק זמן מהמולת החיים האורבאניים

מאת: אורנה גטניו שנייד | צילום: Florian Holzherr | - 06/06/2016

לרגלי האלפים הבוואריים, בדרום גרמניה על גבול אוסטריה, לא רחוק מהעיירה הגרמנית רוזנהיים והעיירה האוסטרית קופשטיין, מול נוף מרהיב וסמוך לנחל בשם ‘Auerbach’, נמצא בית נופש מהאגדות בשם Gut Feeling . הבית, הממוקם בלבו שלא אחו מוריק וצופה אל פסגות מושלגות של הרי האלפים, תוכנן על ידי  משרד האדריכלים הגרמני כריסטין ארנהרד ומרקוס אק (Christine Arnhard and Markus Eck) כמבנה המיועד להשכרה לחודשי החורף או הקיץ. 


בתוך כך, כיאה לבית נופש, לבנייתו שימשו לבני חמר ועץ מלא ועבה במיוחד שנבחר על מנת להעניק את התחושה של בית עץ ציורי, ומשמש גם בדלת החנייה שמשקלה 500 ק"ג! אריחי החמר נבחרו בשל תכונות הבידוד המאפיינות את החומר, והאדריכלים הם שציפו במו ידיהם את הקירות הפנימיים ב-11.000 אריחים עליהם הונחו לוחות גבס וחמר. ככלל, האנרגיה בבית מופקת באמצעות פאנלים סולאריים בצורת אריחים, כאשר החימום והאוורור מנוטרים באמצעות מערכת אוטומטית המצוידת בחיישנים חשמליים.
  
הבית: מתאר מלבני וצר, חיפוי עץ עבה במיוחד המקנה לו מראה של בית עץ ציורי, וגג משופע "משובץ" פאנלים סולאריים המספקים את האנרגיה למבנה.
 
שטחו של הבית 13X4 מ"ר, והוא נחלק למפלסים כפתרון לדפנות הצרות בהן נפרצו פתחים גדולים המחדירים פנימה אור יום נעים ומסייעים ליצירת  תחושת מרחב ופתיחות. 

מפלס הכניסה כולל חנייה מקורה ומרווחת ומוביל ישירות אל תוך חלל המטבח ופינת האוכל בקומת הקרקע. שני עבריו של חלל זה נפתחים לשתי מרפסות דק המוגבהות מעט מעל הקרקע וניתנות לסגירה באמצעות דלתות מתקפלות ממוסגרות במסגרות מתכת רחבות. הדקים והדלתות, שכמו מושכים את העין החוצה, מגדילים בצורה משמעותית את שטח הפנים אל החוץ ובחורף עם סגירת הדלתות נוצרות תוספות של 'כמעט' עוד שני חדרים. 
בקיץ, כשהדקים פתוח, התצפית אל הנוף מדהימה והישיבה בחוץ הופכת לשהייה נעימה בלב טבע.


עיצוב הפנים  משלב מינימליזם ופינוק מסוגנן כאחד, ועיקרו מתקבל משימוש בעץ בהיר ובגווני אפור בקירות ובאלמנטים שונים. במרכז חלל המטבח-פינת אוכל נבנה אי גדול מחופה פסיפס בגוון אפור בהיר, ולצדו, לאורך הקיר, ניצב שולחן אוכל ארוך מעוצב בקווים פשוטים מעץ בהיר. פינת המטבח עצמה קטנה ופונקציונאלית, מותאמת לשימוש הנופשים. 

דק מוגבה מעט מפני הקרקע עם דלתות מתקפלות כמו ממשיך את חלל הפנים של קומת הקרקע, ועם סגירתו מזכה אותו בסוג של חדר נוסף. דק נוסף, זהה, ממוקם גם בעברו השני של חלל הקומה.

אל אזור המגורים גבה התקרה שממוקם חצי מפלס מעל קומת הכניסה, מוביל גרם מדרגות צר עשוי עץ. מחללו ניתן להשקיף על נוף פנורמי עוצר נשימה של הר ‘Spitzstein’, והוא מעוצב כחלל ביתי נעים עם אח עצים וכוננית ספרים המייצרים אווירה חמימה. המפלס הגבוה ביותר הוא, למעשה, ניצול של גובה אזור המגורים ליצירת גלריה עליונה ומפלס ביניים: מפלס הביניים מכיל פונקציות שינה ורחצה המופרדות זו מזו באמצעות יחידת נגרות לאחסון, וכן חלל נוסף שמרבית שטחו הוא מרבץ עם מזרונים. הגלריה, המהווה את המפלס הגבוה ביותר, תחומה במעקה עשוי רשת לולים המאפשר לקיים קשרי עין ישירים עם חלל המגורים, קירותיה ותקרתה עשויים עץ, ומעל אמבט פרי סטנדינג אובאלי בטעם של פעם שניצב בשטחה קבוע סקיילייט פתוח לשמיים. כך, בעיצובו החמים שמכיל כל מה שאדם נדרש לו לנופש מרגיע, נוכח האווירה הפסטורלית של מיקומו והנוף הציורי שנשקף ממנו, Gut Feeling הוא בהחלט מקום שכדאי לזכור, אם בחורף ואם בקיץ. 

חלל המטבח ופינת האוכל: יחידת אי מרכזית מחופה פסיפס, ושולחן אוכל ארוך מעץ בהיר צמוד לקיר.

פינת מטבח קומפקטית ופונקציונאלית.

מפלס המגורים חמים וביתי, עם קמין עצים וספרייה קטנה.

חלל נוסף במפלס הביניים: מרבצים צבעוניים מזמינים להתרווח עליהם בשלווה, ויכולים לשמש גם לשינה במידת הצורך.

בשטח הגלריה שבמפלס העליון: אמבט פרי סטנדינג אובאלי בטעם של פעם, וסקיילייט בתקרת העץ שמעליו.

מפלס הביניים בין חלל המגורים והגלריה: אזורי שינה ורחצה המופרדים זה מזה באמצעות יחידת אחסון.