הגישה המשחקית לחיי משפחה מודרניים

 

אי אפשר שלא לאהוב את האופי התוסס בבית הזה שבעיר Kaohsiung שבטייוואן. החזון של  הסטודיו היצירתי House Design בפרויקט שכותרתו 'מגרש המשחקים המשפחתי', הוא בדיוק מה שכותרת הפרויקט מציעה – הזמנה פתוחה לשעשוע חברתי. 

מאת: | צילום: | - 09/11/2014
באדיבות


הקונספט העיצובי מגדיר מחדש את המטבח המסורתי בטייוואן שהוא בדרך כלל צפוף וחשוך. בדירה הזו אזור המטבח ופינת האוכל הועברו למרכז חלל המגורים, ושינוי המיקום הזה הפך את האזור למרכז התקשורת של בני המשפחה. "אדם אחד יכול לצפות בטלוויזיה, בזמן שאדם אחר מבשל, לכן בני משפחה שנמצאים במקומות שונים יכולים לא רק הרגיש ולדבר אחד עם השני, אלא גם לחלוק את ריח האוכל, את אור השמש ואת הנוף" מסביר האדריכל.



חלק מהצינורות בבית הפכו למחיצה מפרידה שיוצרת אפקט ויזואלי מרשים. ה'פנל' העשוי מצינורות שונה לחלוטין מהקירות המפרידים בעיצוב הטייווני המסורתי, והוא גם מוסיף אפשרויות אחסון מעניינות לנעלים ולבגדים.


אותה שיטת עיצוב משמשת גם במסדרון, שבו ארון זכוכית מציג חפצים שונים וגם מאפשר לתאורה הטבעית להתקדם לתוך הבית.

 

הצבעים שנמצאים בכל החללים תורמים לאווירה משפחתית הרמונית ושמחה.



 













 


 

יצירת קשר - הגישה המשחקית לחיי משפחה מודרניים