פעם הייתה פה מחצבה

הוא נראה כמרחף מעל פני הקרקע ומתכתב עם נוף סביבתו: הבית שתכנן משרד האדריכלים Hyde+Hyde בלב מחצבה נטושה מעניק לדיירת שלו, צלמת במקצועה, מבטים אל המרחב הנשקף ממנו וחלל פנים הולם לתלות בו את עבודותיה

מאת: אורנה גטניו-שנייד | צילום: David Schnabel, Hyde & Hyde Architects | - 19/10/2014


מבט אל שביל הבטון היצוק שמוביל אל הבית, ואל הגשר המחבר את המבנה עם צלע המחצבה. המבנה כולו נראה כתלוי ומרחף מעל פני הקרקע.

 

 

מבט אל המבנה המחופה כולו ברצועות קורטן דמוי חלודה המתכתב בגונו עם נוף הסביבה. הפתחים במבנה מאפשרים לאור טבעי לחדור פנימה.


חלקת אדמה מיוחדת במינה הנמצאת בליבה של מחצבה נטושה, בפאתי הפארק הלאומי Brecon בחבל ווילס,בריטניה, היוותה אתגר ממשי לאדריכלים קריסטיאן אלכסנדר וקיי הייד ממשרד האדריכלים הוולשי Hyde+Hyde, שבידם הופקד התכנון, ויתרה מכך: תקציב צנוע של בעלת הבית, צלמת במקצועה, יחד עם נחישות להתמודד באופן יצירתי עם הקשיים הטבעיים הנובעים מבנייה בתוך דפנות המחצבה, אך תרמו למורכבות הפרויקט.


כל גובהו של דופן הקופסה המלבנית עשוי מזכוכית ומאפשר חדירת אור מקסימלית לחלל הבית.


"לאור מגבלות המיקום, החלטנו לפתח אובייקט מבני התלוי בתוך אגן המחצבה" אומרים האדריכלים "הרעיון היה להציג את הבית כאובייקט עצמאי בשטח מבלי שיפריע כלל לטופוגרפיה. בחרנו לגעת בקרקע רק בקלילות, ובתוך כך להגביר את הדרמה והמתח שמספק המרחב המיוחד הזה על צורתו והנוף הסובב אותו". ואמנם, הסיטואציה האדריכלית שנוצרה עם תרגום הרעיון, אכן מספקת דרמה וחזות מרשימה: על מנת להימנע ממגע עם דפנות המחצבה הגו המתכננים רעיון מקורי ש"הרים" את המבנה מעל פני הקרקע, תוך יצירת בית ייחודי שאינו מתנגש כלל עם הנוף הנמצא סביבו.


גשר מתכת ש"מתחיל" מוליך אל קיר המחצבה, מתחבר אליו ומסתיים באח חיצונית.

 

מרפסת פתוחה בנויה מבטון יצוק וחשוף ושילוב של חיפוי קורטן שחור.
 

הקומה הראשונה עשויה מבטון יצוק, ואילו קירות הקומה השנייה מחופים בפאנלים מבודדים להשגת נוחות אקלימית. כך, המבנה הנגלה לעין נדמה כ"תלוי" בתוך המחצבה, כשהוא מאפשר לאור לחדור אליו, ובה בעת גם מעניק לדיירת מבטים אל החוץ, אל הנוף הנשקף ממנו . מתארו הקופסתי והמינימליסטי אכן "משתדל" ככל הניתן להימנע מהפרעה חזותית ומפגיעה בטופוגרפיה של האזור, וחיפויו החיצוני נעשה ברצועות קורטן דמוי חלודה המבטיחות רמת בידוד גבוהה.

 

הצצה אל אחד החדרים: מעטפת בטון חשוף ועיצוב פנים מינימליסטי.


"בחירת החומרים סייעה להדגשת האופי האותנטי של המבנה, כאשר השילוב של בטון ,עץ ומתכת משקף את סביבתו הטבעית ומתכתב איתה. באורח זה בולט ומודגש הנרטיב האדריכלי שמבוסס הן על החזות האסתטית והן על הקשר שלה למקום". מסבירים המתכננים את החומריות שאכן מתכתבת עם זו המאפיינת את נוף הסביבה המשופע בגגות של אסמי תבואה המצויים באזור.


 

חלל דו קומתי מלווה לכל גובהו בקיר זכוכית מכיל את חדר המגורים ואת הספריה. הקירות החשופים המחופים בתערובת סיבית משמשים רקע אידיאלי להצגת הצילומים של בעלת הבית.


הפתחים שנפרצו במעטפת המתכת מאפשרים הצצה מחלל המגורים על נוף הטבע הסובב את הבית, וכן גם מחללי הבית הנוספים, וכן שולבו בתכנון מספר משטחי פאטיו עשויים מבטון יצוק המדגישים את קשריו של הבית עם החוץ. הקווים המינימליסטיים-מתוחכמים של חוץ המבנה מאפיינים גם את חלל הפנים המואר והאוורירי: בקצה הקופסה המלבנית הענקית משתלב זכוכית הזורם לכל גובהה, כשהוא תוחם חלל דו קומתי המכיל את חדר המגורים ואת הספרייה הנחשפת כגלריה מעליו. קירות החלל חשופים בעיקרם, וחלקם מחופה בתערובת סיבית בצבע טבעי המעניקה רקע אידיאלי לתליית עבודות הצילום

www.hydearchitects.com

 




 

 

יצירת קשר - פעם הייתה פה מחצבה