משלבים בין חדשנות למסורת

מאת: שירה רייז משולם | צילום: | 26/02/2014


היפנים כבר כאן ולגישה שלהם אין מתחרים

אחת ההפתעות הגדולות של תערוכת אמביינטה 2014, הייתה הנוכחות, בפעם הראשונה, של המעצבים היפניים. לכול מי שאולי לא מכיר, תערוכת אמביינטה נחשבת כיום ליריד מוצרי הצריכה הגדול והחשוב בעולם. התערוכה מתקיימת כל שנה בחודש פברואר בעיר פרנקפורט.
 

המתנה הכי שווה
 
בתוך ים של אקססוריז "משובטים", כדברי רמי פורטיס, העיצובים היפניים בלטו כמו המתנה הכי שווה בים של מתנות לצאת ידי חובה. השילוב המושלם בין מסורת ופונקציונאליות הצליח להבהיר לכול אחד מבאי התערוכה שעדיין אין מתחרים לדרך החשיבה היפנית.  

ליפניים יש מסורת ארוכה ומוערכת של "הכנסת הרוח לתוך החומר", קוראים לזה - Monozukuri. המעצבים היפניים מצליחים להוכיח, במיוחד לנו - הישראליים שמעדיפים לאמץ את החדש ולשכוח את הישן, שאפשר לשלב בין התעשייה המסורתית לבין טכנולוגיה מתקדמת. היצירתיות המיוחדת של היפניים בשילוב עם הרוח היזמית, שפתוחה לא רק לרעיונות חדשים, אלא מטמיעה ומקדמת אותם, הולידה שלל של מוצרים שהם בעת ובעונה אחת: פונקציונאליים, מרתקים והכי חשוב לעיצוב הבית – יפים. 


בתערוכת אמביינטה 2014, השיגו המעצבים היפניים מטרה מאוד חשובה: לאפשר לנו, פשוטי העם,  לגלות מחדש, ברמה הבסיסית ביותר של העולם המודרני, את הבידול האסתטי והמסורתי של העיצוב היפני.
 
 
Motomi Kawakami 

במהלך כול שנות עבודתו עסק Motomi במגוון רחב של תחומים, כגון: עיצוב מוצר, עיצוב פנים, עיצוב סביבתי ועוד. כישרונו הרב הניב מספר רב של פרסים בתחום העיצוב ואף הצליח להפיח חיים בתעשייה היפנית המקומית. 

 
 
החומר הידידותי של העץ מקבל נשמה חדשה

 
מטבח שמתאים לאקלים של יפן. שילוב של פונקציונאליות עם אינטימיות
 
ריהוט לחדר ישיבות שמונע הבדלי היררכיה  
 
פינת עבודה משרדית שמאפשרת פירוק קל והרכבה מחדש

 

Emmanuelle Moureaux


Emmanuelle היא מעצבת ואדריכלית צרפתייה שמתגוררת בטוקיו מאז שנת 1996. Emmanuelle יצרה קונספט חדש שנקרא "SHIKIRI" שמשמעותו "לחלק חללים עם צבעים". כדי ליצור חללים Emmanuelle משתמשת בצבעים כאלמנטים תלת ממדיים. על פי השקפתה, הצבעים לא נועדו לשמש רק כטאצ' הסופי של פני השטח. 

מאוזן לא מאוזן בכיסא המקל
 
 
שולחן דשא
 
תוקפנות האדם מול הניסיון לגעת בכאב

 
 
Pauline Deltour

Pauline הקימה את הסטודיו שלה בשנת 2009 ומאז היא מעצבת במספר רב של תחומים כגון: מוצרים, רהיטים, אקססוריז, תערוכות ועיצוב פנים. העיצובים שלה מאופיינים בעדינות מחוספסת שמשלבת צבעים ופונקציונאליות. בימים אלו Pauline עובדת עם יצרנית המזון היפנית -Shibafune Koide.

 
 
              קרש חיתוך עם קווים נקיים לשימוש מדויק



 
כלי מטבח עשויים מברזל מיוצרים על ידי Oigen היפנית


Oigen

אזור Mizusawa היה אחד האזורים שנפגעו מאוד מרעידת האדמה שהתרחשה במזרח יפן. כבר בסביבות המאה השביעית, התושבים באזור זה נהגו לייצר כלים מברזל, ועד היום יצרנים רבים עדיין מייצרים את הכלים המסורתיים הללו. הכלים מברזל של היצרנית Oigen צברו פופולאריות גדולה אצל שפים רבים. המעצב ג'ספר מוריסון שזכה בהכרה רבה, בזכות העיצובים האיכותיים שלו למוצרים בשימוש יומיומי, מראה לכולנו שהכלים מברזל יכולים וצריכים להיות חלק מהעולם המודרני. 
 
 
 
Hinoki Kogei

ליצרני העץ המובילים Hinoki Kogei ולמעצב Peter Marigild שנודע בזכות מוצריו הפיסוליים, יש תכונה משותפת – שניהם יודעים ליצוק ערך עצום בתוך חומרים מיוחדים. Hinok Kogei הביאו לתוך שיתוף הפעולה הזה את טכניקות העבודה בעץ שמבוססות על טכניקות מימי קדם, ואילו Peter תרם את היצירתיות שלו. כך נוצר השילוב בין עיצוב מודרני לבין האומנות והמסורת. 
 
 
 
שומרים על המסורת גם במגשים 

 
 
Koubei-Gama 

לחברת Koubei-Gama היסטוריה מרשימה של שימור מסורת ה: Oribe-yaki - סגנון קדרות בעל מגוון עצום בתחום הכלים. למרות זאת, החברה שמחה לאמץ את "החדשנות" שנכנסה לתחום. שיתוף הפעולה עם Inga Sempe', מעצבת צרפתייה מובילה, הוסיף דף חדש להיסטוריה של יצרנית כלי החרס. Inga ידועה בשל יצירת מוצרים בעלי חן רב, המשולב בנגיעה קלה של הומור. 
 


 

למידע על התערוכות הבאות של Messe Frankfurt לחצו כאן

לנציגים הישראליים של Messe Frankfurt לחצו כאן


 
 
 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development