קרטון, נייר ומספריים

 בחיפוש אחר חומרים ופתרונות המתכתבים עם רוח הקיימות של התקופה, קהילת המעצבים מחבקת את הקרטון והנייר

מאת: | צילום: | 11/02/2014

 

 

שעון מתכלה 
עיצוב: עידן נויברג, המחלקה לעיצוב תעשייתי, בצלאל. 
מנחה: איתי נוי
פרויקט Layers של עידן נויברג מציג גישה תכנונית, מחקרית וארעית לשדה השעונים העכשווי, בעיצוב פריט מקורי המתכתב עם ערכי עידן הצריכה בהיבט של חדשנות, התכלות ואסתטיקה. "כחומר עבודה בחרתי בנייר כיוון שהוא חומר מתכלה ובעל אסתטיקה מגוונת", מדגיש המעצב ומוסיף כי "התהליך העיצובי נשאר נאמן לערכים אלו ודבק באורנמנטיקה משלימה התומכת בשפת העיצוב של השעון". חומרים מוכרים, כמו נייר בחיתוך לייזר, סיכות שידוך ומנגנון, מושאלים מעולם תרבות הצריכה ההמונית ומתורגמים לפרטים הקטנים המרכיבים מחדש מוצר 'פופ-אפ' יומיומי עם ערך מוסף בסגנון 'שכבות'.

 

 

 

 

מַחְבַּרְתָּא 
עיצוב: בושמת אליעזר,המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל,
מנחה: עודד פרידלנד
בושמת אליעזר, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, מציגה מחברת נוסטלגית שהפכה לקלמר במסגרת הקורס 'כולל מע"מ'. במחווה למחברת בית ספר טיפוסית, געגוע לניחוחות הילדות ולזיכרונות מספסל הלימודים" הבשיל התוצר הסופי- מַחְבַּרְתָּא: פריט שימושי בטוויסט עכשווי, המרענן בהומור את ה"מלתחה" המשרדית ומתכתב עם מגמת כלי הכתיבה המעוצבים, מהטרנדים החמים ששוטפים את הסצנה.

 

 

 

נעליים מקרטון ממוחזר 
עיצוב: mark obrien
www.mark-obrien.co.uk
'השיגעון למחזור"' של אמן הקרטון הבריטי מארק אובריאן מיתרגם ליצירות מפוסלות הנעות על קו התפר בין עיצוב, אמנות ואופנה. כך, בסדנת העבודה שלו באזור מנצ'סטר, ארגזי בירה משומשים ממוחזרים בעבודת קראפט לסדרת נעליים תלת ממדית ומתכלה. קו ההנעלה לגברים מאופיין בגזרות, צורניות, גרפיקה וגימור המתרחקים מסממני הייצור התעשייתי ומציבים את האסתטיקה הגולמית והאותנטיות של החומר במרכז הבמה ומחוץ לקופסה.

 

 


 

עגלות קניה
עיצוב סטודיו cartonea
www.cartonea.com
צילום: לובקה לב ונירית אורן לסטודיו לובקה
בסטודיו cartonea מעצבים אקולוגיה שימושית בתנועה, כזו המעניקה משקל רב לנושא הייצור המקומי, תהליכי ייצור ידידותיים לסביבה, סחר הוגן ותרומה לקהילה. קרטון ופלסטיק ממוחזרים על גלגלים חוברים ומרכיבים עגלות קניה, המיוצרות ומודבקות בעבודת יד. 2 דגמים בסדרה מתפקדים כפלטפורמה מקיימת, ממוחזרת, "מתמחזרת" ודו- שימושית: העגלה הגדולה מעודדת הפחתה של שימוש בשקיות ניילון ומשמשת גם כמכל מחזור ביתי להפרדה של חומרים יבשים כמו פלסטיק, נייר וזכוכית. היא רב פעמית, עמידה ומסוגלת לשאת 15 ק"ג, מאובזרת ב-2 מדפי פטנט לחלוקת משקל ובוו תליה ייעודי לעגלת הסופר, ומידותיה מותאמות להובלה במושב הקדמי והאחורי של הרכב. הדגם הקטן ייעודי לגיל הרך ומעוצב בהתאם, במטרה להעשיר את חווית הקנייה, להקנות ערכי מחזור ולספק פעילות יצירתית ואקולוגית לקטנטנים. בנוסף, הוא מיועד לצביעה, מכיל שבלונות לצביעה והדבקה, ויכול לשמש גם כארגז אחסון לצעצועים.

 

 

 

שנדליר E.O.C
עיצוב: Valentina Carretta
www.valentinacarretta.it 
image credit :Studio Badini (table lamp), Marco Zanin / Fabrica 
השנדליר "Egg of Columbus" מפגין עיצוב מבוסס על 'ביצת קולומבוס' -מיתוס סיפורי המיוחס לכריסטופר קולומבוס ואתגר העמדת הביצה על חודה. המעצבת Valentina Carretta ממחישה את הצורך בחשיבה מקורית לצורך פתרון בעיות באמצעות סדרת גופי תאורה שעוצבה בשיתוף מחלקת העיצוב של FABRICA, המיוצרת כיום למותג האיטלקי seletti. בהשראת המראה הגלי והמתקפל של מנורות וינטאג' יצרה המעצבת קו תאורה הכולל שלוש נברשות ומנורה שולחנית אחת. את הפריטים בסדרה מרכיבים בית מנורה קראמי, כבל אדום לתלייה, וסיבי קרטון דחוס ועמיד ללחות המושאל מתעשיית האחסון והאריזה. חומר הגלם הממוחזר והמתכלה יוצא מהקונטקסט ומהשימוש המסורתי ומעשיר את הפריטים בחוסן צורני, אסתטיקה קלילה, דקורציה אותנטית וערכיות מקיימת. 

  

 

 

 

 

 

בית בובות 
עיצוב oupas!design
www.oupasdesign.com
טריו המעצבות מבית סטודיו Oupas (מאנגלית= Let's go!) מתמחות בתחום העיצוב המקיים ודוגלות בתהליכי ייצור ירוקים, שימוש בחומרי גלם ממוחזרים, אחריות סביבתית ומודעות אקולוגית. הקרטון, המזוהה עם חתימתן הייחודית של המעצבות בוגרות ESEIG, מככב כחומר גלם דומיננטי בפורטפוליו של המותג המכיל תמהיל עבודות רחב הנע בין האמנות השימושית והדקורטיבית. ליין קסום של בתי בובות מציע פרשנות עכשווית לקופסאות הקרטון האורבאניות המשמשות ליצירת אדריכלות מיניאטורית ועד לקנה מידה מלא, בעבודת יד ובהשראת מבנים אדריכליים מהנוף האורבאני של פורטו, פורטוגל.

 

 

 

 

עיצוב פנים Giles Miller
gilesmiller.com
סטודיו Giles Miller מוביל בחדשנות את זירת העיצוב מקרטון, בסינרגיה מעוררת השראה המחברת בין טכנולוגיות ייצור מתקדמות לבין חומר גלם סטנדרטי לכאורה. את הטכניקה הייחודית שפיתח, מיישם המעצב הבריטי ליצירת פריטים, אובייקטים, חיפויים ומשטחים ברוח ה'ארט-דיזיין', אשר מציגים משחק מפוקסל, גלי, זוויתי ומרענן. בהשראת קלאסיקות מעולם העיצוב הוא יוצק פרשנות מקורית לפריטים יומיומיים, דוגמת גופי תאורה, רהיטים ואביזרי אופנה,. ואלו נשארים נאמנים לאופיו הטבעי של החומר, תוך שילוב מעניין ובלתי צפוי של אלמנטים, פרטים וחומרים, כמו ידיות עור, דקורציה משופמת או אובייקטים תלת ממדיים בעיצוב הפנים של המותג 'סטלה מקרטני קידס'. 

 

 

 

 


 

עיצוב פנים John Lewis
עיצוב משרד grimshaw
grimshaw-architects.com
image credit Lim/ Grimshaw
משרד האדריכלים grimshaw מתרגם את תכונות החומר, המרקם והפורמה לגמישות עיצובית ברוח ה'פופ -אפ' בעיצוב ביתן זמני למותג John Lewis בלונדון, בריטניה. למרות הבחירה בחומר גלם עממי, עיצוב החלל אינו שגרתי ומורכב ממשחק עשיר בצורה, בגודל ובחומר, שמשתנה ונע בין צינורות קרטון בגדלים ונפחים משתנים לבין שתי יריעות אנכיות ואקריליות. אלמנטים אלו מייצרים מסגרת פשוטה אך מתוחכמת לתצוגה, בהיבט של עלויות ייצור, הובלה, התקנה, הצבה ופירוק ההתקן. שפת עיצוב גמישה ודינאמית, לצד קומפוזיציות רב-גוניות השואבות מעולמות הארכיטקטורה, העיצוב והאופנה. 
 

 

 

 

 

 

חנות Smithfield  
עיצוב: Peter Masters
www.mrmasters.co.uk
מעצב הרהיטים Masters Peter מכניס את הקרטון אל תוך זירת העיצוב המסחרי בעיצוב פנים לרשת החנויות הבריטית Smithfield. טכניקות מסורתיות ותהליכי ייצור פופולאריים, לצד חומרים מקיימים וזמינים, מושאלים מתעשיית הייצור והעיצוב (ביניהן שימוש במכונות לייצור כינורות) ומשמשים כלי מקורי ליצירת פורמות מורכבות המיוצרות בעבודת יד מקרטון באטלייה שבבריטניה. בקו העיצוב של חנות האופנה לגברים שבמנצ'סטר, לוקח המעצב את המדיה המסחרית למחוזות ירוקים מקרטון ממוחזר, כאשר הבחירה בקרטון כחומר גלם יחידני השולט בשפת העיצוב אינה מקרית אך בהחלט מקורית. מתוך טיפול ייחודי וברוח המקיימת מתרגם המעצב את חומר הגלם הנפוץ לחוויית קניה מלאת חן, הומור, ומינימליזם המועשר בפתרונות אקו-חזותיים: מקופסאות תצוגה וחיפויי קיר ועד לאובייקטים מפוסלים במראה כלבים שעוצבו בהשראת לוגו המותג.
 

 

 

 

 

רהיטים מקרטון של KUBEDESIGN
www.pitaro.co.il 
המותג האיטלקי והאקולוגי KUBEDESIGN מדגים איך עיצוב טוב מותח את גבולות הקרטון הפופולארי ליצירת רהיטים איכותיים, עמידים, אופנתיים ופונקציונאליים. הדור השני של מייסדי KUBEDESIGN, חברת בת לחברת אריזות איטלקית ותיקה, לוקח את עולם החומרים צעד קדימה ויחד עם אג'נדה ירוקה, קדמה טכנולוגית ובשיתוף עם האדריכל Roberto Giacomucci יצרו קולקציית רהיטים אלטרנטיבית, ממוחזרת (80%) מתמחזרת (100%), מתכלה, נגישה, ועמידה בפני חדירת נוזלים תודות לגימור ייחודי עשוי pvc שקוף המשתלב על פני השטח העליונים. רוב הפריטים בסדרה מתפרקים, וקלים להרכבה ואחסון והיא כוללת שולחנות, מדפים, כסאות, כורסאות, ספריות, מעמדים, תאי אחסון ומחיצות .פיטרו, הסדנא 13 חולון.  

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 


החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development