משרד אדריכלים מאירלנד זוכה בתחרות לעיצוב מרכז לאומנות במוסקבה

מאת: שירה רייז משולם | צילום: |

 

משרד האדריכלים Heneghan Peng זכה בתחרות לבניית המרכז החדש לאומנות עכשווית במוסקבה.


משרד האדריכלים Heneghan Peng בוודאי חגג מוקדם השנה את חג המולד. המשרד האירי הוכרז לאחרונה כזוכה הסופי בתחרות הבינלאומית לבניית המרכז החדש לאומנות עכשווית (NCCA) במוסקבה. 


האסטרטגיה של התכנון האדריכלי נבעה מהשיקולים הבאים: 


- מיקום חללי התצוגה כך שהגישה אליהם תהייה מהירה ונוחה. 
- הפיכת קומת הקרקע של המבנה לנקודת המפגש של פעילויות שונות.
- יצירת מודעות לכול מגוון הפעילויות של המרכז.

 




דרגנוע לניווט קל ומהיר


כמו בכול תכנון של מרכז תרבותי כזה או אחר, הבעיה הייתה באיזו קלות ובאיזו מהירות המבקר יוכל

לנווט בתוך המבנה. הפתרון של משרד האדריכלים הוא מדרגות נעות שמובילות מהמבואה לתערוכה

ולגלריות השונות. הדרגנוע חוצה את כול האזורים הפעילים של המוזיאון, ומדמה מעין מסע דרך שכבות

ארכיאולוגיות על מנת לראות את הסיפור שמאחורי התערוכה.

 
מספר רב של מסלולים אפשריים עומדים לרשות המבקרים, בין אם מדובר באנשי מקצוע או במבקרים

רגילים. מבואה שהיא רב-מפלסית מאפשרת לעיצוב של המוזיאון לנהל משא ומתן עם המגוון העצום

שקיים בתוך המבנה ועם הפעילויות השונות שניתנות בו. חללי התצוגה מעוצבים כחלל גמיש והם נראים

כמו מגשים בגדלים ובגבהים שונים. 

 


מגדלור של אומנות


התוכנית החדשה מציבה את בניין NCCA כאלמנט אנכי שמתנשא מעל הפארק כמו מגדלור איתן. האנכיות

של המבנה מצליחה ליצור עוצמה בנקודה אחת בתוך מרחב עצום – המטרה הייתה לנווט את הזרימה של

האנשים למבנה מרכזי, על מנת לייצר התרגשות ואנרגיה שיכולה להתרחב לתחומים אחרים כדוגמת

הפארק המתפתח. 

 


שיטוט מהיר ונוח בין הגלריות הרבות 


חללי התצוגה מעוצבים כסדרה של גלריות שנערמות אחת על גב השנייה, על מנת שהמבקרים יוכלו לבחור

בין ביקור בגלריה ספציפית שמעניינת אותם לבין בדפדוף באוסף כולו. היתרון של הארגון האנכי הוא

שהגלריות נגישות מאוד ומאפשרות למבקר לסקור את הגלריות בנוחות, ללא צורך לעבור בין קומות שונות. 

 


מסלולי המראה ונוף נטורליסטי


התכנון החדש מתייחס לשני אלמנטים בנוף; קנה המידה של הפארק וההיסטוריה שלו כשדה תעופה. על

פי התוכנית של משרד האדריכלים האירי מסלולי ההמראה והנחיתה יישמרו, על מנת שהם ישמשו

כאלמנטים של עוצמה ופעילות, ואילו שאר האזורים ייחוו כנוף נטורליסטי. 

 




באמצע כול ההתפתחות הזו, בקצה העיר הגדולה, מוצעת סביבה טבעית אינטנסיבית על מנת ליצור שטח

שהוא מופרד מהעולם הרגיל של דירות וערים. המסלולים מוצגים כחריגה מהנוף הרגיל והם מעניקים

למבנה מגוון חדש של פעילויות כגון: זירת החלקה, גני-פרחים, ואזורים להחלקה על סקייטבורד. 

 

באדיבות אתר bustler.



יצירת קשר - משרד אדריכלים מאירלנד זוכה בתחרות לעיצוב מרכז לאומנות במוסקבה