עיצוב סובב עולם - 125

עיצוב סובב עולם - תערוכות עיצוב ואדריכלות. גליון 125, יולי - אוגוסט 2012        

מאת: אביטל מאור | צילום: | 03/04/2013
 
לונדון – אנגליה
Designed by Herzog & de Meuron and Ai Weiwei
1 ביוני עד ה- 14 באוקטובר 2012
Serpentine Gallery, Pavillion 2012


כבכל קיץ בשנים האחרונות, גם השנה האירוע האדריכלי המסקרן של הקיץ מתקיים בגלריית 'סרפנטיין' בהייד פארק שבלונדון, שם ממוקם כל שנה מבנה אדריכלי זמני המתוכנן על ידי אדריכל שהתנאי להיבחרו הוא שטרם הסתיימה בניית מבנה שלו על אדמת בריטניה. השנה נבחרו מי שהיו אחראיים על תכנון 'קן הציפור', האיצטדיון האולימפי בבייג'יןהאדריכלים ז'אק הרצוג ופייר דה מורון השוויצרים וכן האמן הקונספטואלי (הפועל גם כאדריכל) הסיני איי וויווי. פרויקט זה הוא מחווה למשחקים האולימפיים העתידים להתקיים הקיץ בלונדון. בנוסף, מאחר וזוהי השנה ה- 12 לקיום הפרויקט, יוביל השנה הפביליון את המבקרים למסע בזמן על ידי הצגת 11 עמודים (תת קרקעיים) המייצגים את הפביליונים הקודמים, כאשר העמוד ה- 12 מייצג את הפרויקט העכשווי ותומך במשטח מרחף בגובה 1.4 מ' מעל האדמה. הפביליון הנוכחי מכוסה בשעםחומר 'ירוק' בו  נעשה שימוש גם על מנת 'להדהד' את ההתרחשות התת קרקעית.
 
 

ניו-יורק – ארה"ב
Graphic Design- Now in Production
עד ה- 3 בספטמבר 2012
 
Cooper-Hewitt, National Design Museum and the Walker Art Center
עקב שיפוצים במוזיאון, מוצג ב- Building 110, Governors Island, New York
תערוכה זו, בתחום התקשורת החזותית, סוקרת כמה מהעבודות המרתקות שנוצרו בתחום זה מאז שנת 2000, בשמונה תחומים עיקריים: כרזות, ספרים, מגזינים, עיצוב מידע, מיתוג, טיפוגרפיה, כתוביות לסרטים וסדרות ותצוגות מסחריות- עיצוב גרפי, אמנות התקשורת החזותית, מערב גוונים, טיפוגרפיות, דימויים, תמונות וסמלים, ההופכים את המשטחים סביבנו לחיים ובעלי משמעות. המהפכה הדיגיטלית, האינטרנט והרשתות החברתיות הגבירו עוד יותר את המודעות לחשיבותו הרבה של תחום זה בעידן בו טכנולוגיות חדשות חוברות לשינויים חברתיים תוך שינוי האופן בו אנו יוצרים וצורכים מדיה. התערוכה מציגה עבודות מרכזיות בכל אחד משמונת התחומים שהוזכרו.
 

 

Antoine et Manuel, "Comedie de Clermont, Saison 2011-2012" poster, 2011, Courtesy the artists Copyright:Antoine et Manuel

 
פרנקפורט - גרמניה
ARCHITECTURAL MODEL – Tool, Fetish, Small Utopia
עד ה- 16 בספטמבר 2012
Deutsches Architekturmuseum  - DAM

בפעם הראשונה, במוזיאון זה ובעולם כולו, מתקיימת תערוכה המבקשת לבדוק את השימוש במודלים אדריכליים במאות ה- 20 וה- 21. למרות שבעידן המחשב וההדמיות, המודל הקלאסי נזנח בדרך כלל לטובת אפשרויות הצגה דיגיטאליות, זהו ניסיון ראשון ומעניין לבדוק באורח שיטתי את ההזדמנויות שנוצרות על ידי יצירת מודלים בהקשר של התנסות, הרשמת הצופה ובנייה של מודלים ההופכים לעבודות אמנות קטנות. על ידי הסתכלות על מודלים אלה ככלי, כפֶטִיש או כהצגה של משהו אוטופי, הם מקבלים משנה חשיבות ועניין. בתערוכה מוצגים כ- 200 מודלים מהאוסף הפרטי של המוזיאון ובהשאלה ממוזיאונים רבים ברחבי העולם וממשרדי אדריכלים מובילים, בעבר ובהווה (דוגמת מודל של האדריכל Mies van der Rohe).
 
 
House with Curtains, not realized, model 1972 Architect: Raimund Abraham (1933-2010) © DAM, photo: Hagen Stier
          
לונדון – בריטניה
Designed to Win
18 ביולי עד ה- 26 בנובמבר 2012
Design Museum London


תערוכה זו מתמקדת בנושא עיצוב המוצר לתחום הספורט ומדגימה כיצד שילוב של עיצוב וספורט משרתים את המאמצים האנושיים להשיג ניצחונות ושיאים. מעיצוב מכונית המרוץ F1, דרך נעלי ריצה ואופני מרוץ ועד כידונים עשויים מסיבים פחמניים, המשאלה היא לרתום את הטכנולוגיה ואת שדה העיצוב לטובת שיפור ביצועים ספורטיביים.
תערוכה זו, המתחברת מבחינה תמטית לשנת הספורט האולימפי בלונדון, בודקת את ההיזון ההדדי בין ספורט ועיצוב, ואת הדרכים המגוונות באמצעותן עיצוב 'מעצב' ומקדם את עולם הספורט. התערוכה בודקת גם כיצד העיצוב מטפל בנושאים כמו בטיחות, ביצועים, אופנה, חומרים חדשים וטכנולוגיה, בתחום הספורט.
Design Museum, Shad Thames, London SE1 2YD, 10.00-17.45 daily
  T: 0870 833 9955, www.designmuseum.org
 
 
London 2012 Velodrome, Hopkins Architects
 
Radarlock Path – Blood Orange with Fire Iridium Polarized, image courtesy of Oakley
 
ניו יורק – ארה"ב
Space-Light-Structure: The Jewelry of Margaret De Patta
עד ה- 23 בספטמבר 2012
MAD – Museum of Arts and Design

זוהי התערוכה המקיפה הראשונה המציגה את עבודותיה של מעצבת התכשיטים מרגרט דה פאטה (1903-1964). דה פאטה הייתה חלוצת התכשיטנות האמריקאית, עם תפיסה עיצובית רדיקלית ופילוסופיה אמנותית מגובשת, שעבודותיה המודרניסטיות נשארו רלוונטיות ורעננות גם כיום
ב- 1939 החלה דה פאטה את חיפושיה אחר טכניקות חדשות שיאפשרו לה לנצל את תכונת השקיפות של אבני קריסטל טבעיות. הטכניקה שפיתחה- 'Opticuts' (המיושמת עד היום), היוותה מהפכה בעולם התכשיטנות בכך שהפכה את האבנים לאובייקטים מבריקים, שקופים ומרחביים. בהמשך לתשוקתה לאדריכלות מודרנית היא התרחקה מהתפיסות המסורתיות שראו את התכשיטים כ'קישוטיים' בלבד, ופתחה את התפיסה של תכשיטים כפסלים מיניאטוריים לבישים.
הפריטים המוצגים בתערוכה נאספו ממוזיאונים, גלריות ואוספים פרטיים, ומלבד תכשיטים הם כוללים גם דוגמאות לעבודותיה בתחום הקרמיקה ועיצובים של חללי פנים, וכן את יומני המסע שלה.
 
 
Margaret de Patta, 1947-1950, Sterling silver, coral, malachite; fabricated, patinate Photo Credit: John Bigelow Taylor
ניו יורק – ארה"ב
Born out of Necessity
עד ה- 28 בינואר 2013
MoMA – Museum of Modern Art

אחת ההגדרות המסורתיות ביותר של עיצוב היא היותו 'פותר בעיות'. כאשר מזוהה צורך, המעצב מנתח אותו, מעמיד אותו במסגרת של מטרות ויוצר את העיצוב בהתאם לכך, ורצוי שיהיה בבחינת פתרון אלגנטי, פונקציונאלי וכלכלי. בתערוכה זו מוצגים פריטים שניתן לבחון אותם במסגרת הקונספטואלית המסורתית של עיצוב. התערוכה מתמקדת בנושאים שנבחרו על ידי או ניתנו למעצבים, חלקם נושאים המביעים צרכים אמיתיים ודחופים וחלקם מגדירים צרכים מדומיינים, על פי תסריט עתידני. הנושאים כוללים: מצבי חירום בבית או על שפת הים, ציוד רפואי במצבי חירום וכן מטרות מדומיינות כמו הפיכת מערכת העיכול למיכל לאחסון מזון. חלק מהפתרונות יכולים להיות מיושמים במדינות עולם שלישי, ואחרים דווקא באזורים אורבאניים צפופים בעולם "הראשון"
 
 
Anthony Dunne (British, b. 1964) and Fiona Raby (British, b. 1963) of Dunne & Raby (UK, est. 1994). Augmented Digestive System from Designs for an Overpopulated Planet: Foragers. 2009. Fiberglass. 15 3/4 x 15 3/4 x 9 13/16 (40 x 40 x 25 cm). Gift of The Contemporary Arts Council of The Museum of Modern Art, 2010. Image by Jason Evans and courtesy of Dunne & Raby.

 
מתוך כתבה "עיצוב סובב עולם". גליון 125, יולי - אוגוסט 2012   
 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development