לוס אנג'לס – ארה"ב
Eames Designs: The Guest Host Relationship
עד ה- 16 בינואר 2012
A+D – Architecture and Design Museum
פילוסופיית העיצוב של צ'ארלס וריי אימס נחשפת בתערוכה זו באופן ייחודי גם באמצעות ציטוטים, אשר מוצגים באורח גרפי ומשלימים את התצוגה של חפצים בלתי צפויים מעולם היומיום. אימס העריכו חפצים צנועים ודורות של מעצבים וגם הקהל הרחב הושפעו באופן משמעותי מהדרך שהם בחרו לחגוג את החיים. "תפקיד המעצב", אמר צ'ארלס אימס, "הוא כשל מארח טוב ומתחשב שכל האנרגיה שלו מופנית לניסיון לצפות את הצרכים של אורחיו". התערוכה מספקת הצצה לחיי היומיום של זוג המעצבים בתצוגה של רהיטים, סרטים, צעצועים ועוד.
ניו יורק – ארה"ב
Design with the Other 90% - CITIES
עד ה- 9 בינואר 2012
Cooper-Hewitt National Design Museum
Exhibition Location: Main Gallery, United Nations Visitors Lobby
Incremental Housing: AFTER Architects: Alejandro Aravena, Tomás Cortese, Emilio de la Cerda, Andrés Iacobelli, and Alfonso Montero, Elemental (Chile); engineers: José Gajardo, Juan Carlos de la Llera; urbanization specialist: Proingel and Abraham Guerra. Construction: Loga S.A. Client: Chile Barrio. Iquique, Chile, 2003-4. Concrete, brick concrete, wood panels. Photo: © Elemental Incremental Housing: BEFORE Architects: Alejandro Aravena, Tomás Cortese, Emilio de la Cerda, Andrés Iacobelli, and Alfonso Montero, Elemental (Chile); engineers: José Gajardo, Juan Carlos de la Llera; urbanization specialist: Proingel and Abraham Guerra. Construction: Loga S.A. Client: Chile Barrio. Iquique, Chile, 2003-4. Concrete, brick concrete, wood panels. Photo: © Elemental התערוכה פורצת דרך 'Design for the 90%' שהוצגה במוזיאון בשנת 2007 התפתחה לסדרת תערוכות הממשיכות להתמקד בפתרונות עיצוב המתאימים לתשעים האחוזים מאוכלוסיית העולם שאליהם עיצוב בדרך כלל לא פונה. מאחר והמוזיאון נמצא בשיפוצים, התערוכה מוצגת בלובי בניין האו"ם. התערוכה בוחנת את מכלול הנושאים המתעוררים בעקבות האורבניזציה המואצת ברחבי העולם, בעיקר במדינות מתפתחות, דוגמת תכנון אורבאני, הגירה, בריאות ציבורית, דיור בר השגה ועוד. בהקשרים אלה מוצגות דוגמאות של פרויקטים מרחבי העולם אשר במסגרתם ניתן מענה לאוכלוסיות חלשות. אוצרת: סינתיה סמית (אוצרת לעיצוב אחראי).
פרנקפורט - גרמניה
Eminent Architects, Seen by Ingrid von Kruse
עד ה- 15 בינואר 2012
DAM – Deutsches Architekturmuseum
Kazuyo Sejima \\ © Ingrid von Kruse בדרך כלל יצירתם של האדריכלים היא העומדת במרכז תערוכה שעניינה אדריכלות, אך תערוכה זו מתמקדת דווקא באדריכלים עצמם. הצלמת אינגריד פון קרוזה מצליחה לתפוס בעדשתה דיוקנאות אישיים החושפים את האנשים שמאחורי עיצוב בניינים. לצילומי הדיוקנאות של האדריכלים המובילים נלווים גם ציטוטים, שרטוטים, רישומים ומודלים, המספקים ביחד הצצה לעולם הדמיון הפרטי שלהם. בין היתר מצולמים האדריכלים: Tadao Ando, David Chipperfield, Peter Eisenman, Norman Forester, Frank O. Gehry, Zaha Hadid, Rem Koolhaas, Daniel Libeskind, Richard Meier, Oscar Niemeyer, O.M. Ungers, Renzo Piano, SANAA ועוד רבים נוספים.
לונדון – אנגליה
Terence Conran
עד ה- 4 במרץ 2012
Design Museum – London
Matador chair and footstool by Terence Conran Design Museum, Shad Thames, London SE1 2YD, 10.00-17.45 daily Tel: 0870 833 9955, www.designmuseum.org מוזיאון העיצוב בלונדון מציין את יום הולדתו ה- 80 של סר טרנס קונרן עם תערוכה מקיפה החושפת את השפעתו הייחודית על החיים העכשוויים בבריטניה. באמצעות עבודות העיצוב והכישרון המסחרי-שיווקי שלו, קונרן יצר מהפיכה של ממש בדרך החיים הבריטית. עיצוביו בתחום הרהיטים והטקסטיל היו לבון טון עיצובי בבריטניה וחלק מהתפתחות העיצוב העכשווי בה. בנוסף, הסטודיו שלו ועבודתו האדריכלית הפכו למבוקשים ברחבי העולם. המורשת, ההשפעה, מקורות ההשראה והגישה העיצובית של קונרן נחשפים בתערוכה מקיפה זו: החל מראשית עבודתו בתקופה הצנע שלאחר מלחמת העולם השנייה, עבור לצמיחה של שנות החמישים, לתנועת הפופ של שנות השישים ולתקופת העיצוב של שנות השמונים, ועד ימינו.
אנטוורפן – בלגיה
Walter Van Beirendonck: Dream the World Awake
עד ה- 19 בפברואר 2012
MoMu – Mode Museum
Walter Van Beirendonck S/S 2006, Relics from the Future - Photo: Ronald Stoops מוזיאון האופנה באנטוורפן מציג בפעם הראשונה תערוכה רטרוספקטיבית של עבודת מעצב האופנה Walter Van Beirendonck – מעצב אופנה בלגי הידוע בזכות עיצוביו הצבעוניים, תצוגות האופנה המרהיבות שערך בפריז בשנות ה- 90 והגישה החברתית הביקורתית אותה הוא מעביר באמצעות עיצוביו. מקורות ההשראה שלו רחבי טווח ונעים על הציר שבין טכנולוגיה, אמנות, תרבות פופ ואתנוגרפיה. התערוכה חושפת כיצד ואן ביירנדונק בוחן את גבולות היופי וכיצד הוא מפרש נושאים חברתיים כמו ג'נדר ומיניות, אותם הוא משלב בעבודתו כמעצב.
פריז – צרפת
Maarten Baas, les curiosités d’un designer
עד ה- 12 בפברואר 2012
Les Arts Décoratifs
Chaise empilable 'Clay, 2006. Argile Synthe´tique Me´tal מעצב העל מרטין באס (1978) סיים את לימודי העיצוב באקדמיית העיצוב היוקרתית באיידהובן (2002), ונודע בזכות עיצוביו בעלי טביעת האצבע הייחודית: החל מסדרת ה- 'Smoke' שכללה רהיטים שרופים, דרך סדרת 'Clay' שכללה פריטי ריהוט שנראים בלתי יציבים שלכאורה מתנגדים לתפיסת העיצוב הפונקציונאלי וכוח הכבידה גם יחד ועד לסדרת 'Sculpt' של פריטים 'מעוותים'. בעבודתו הניסיונית, ולעיתים שנויה במחלוקת, באס מאתגר את גבולות העיצוב על מנת לחשוף ולייצר מציאות מוזרה של אפקטים אופטיים ויוצרי אשליה. במיוחד לכבוד התערוכה יצר באס מיצב תיאטרלי המורכב מסדרת חפצים סוריאליסטיים שמתכתבים עם העיצוב של המאה ה- 14 , וכולל פריטים בעיצובו לצד בפריטים אנונימיים.
מתוך כתבה "עיצוב סובב עולם". גליון 121, נובמבר - דצמבר 2011