הנסיכה שאהבה אתגרים

הסיפור של מעצבת הפנים רינה קורל הוא מעין סיפור סינדרלה, רק שבמקום נסיכה חסרת אונים שמחכה לנסיך על הסוס הלבן, קורל מעצבת את גורלה במו ידיה - והיא מתחילה לעשות את זה בגיל 27 כאימא ל-5 ילדים.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: | שירה רייז משולם 29/01/2019
מעצבת הפנים רינה קורל



הסיפור יוצא הדופן מתחיל בגיל
16 כאשר קורל עוברת עם אימא לגור בניו-יורק. כעבור תקופה קצרה מאוד, היא פוגשת את בעלה לעתיד ולאחר שמונה חודשים הם מחליטים להתחתן.

"את בעלי הכרתי באמצעות שידוך כשהייתי רק בת 16 וחצי. שבועיים לאחר שהכרנו ידענו שזה זה, וכעבור שבעה חודשים התחתנו... ביום שישי האחרון יצאנו לארוחה חגיגית כדי לחגוג 25 שנות נישואים. בארוחה יצא לנו לדבר על המזל הגדול שלנו. אני חושבת שזוגיות זה מלמעלה. אם יש מספיק מוטיבציה כל דבר אחר אנחנו יכולים לשנות בכוחות עצמנו - אבל זוגיות זה כבר משמיים".

קורל יושבת מולי קורנת ומלאת מרץ. אני יכולה לראות את הנחישות שלה בכול תנועה ובכול מבט. "במשך תקופה ארוכה, הייתי בבית וגידלתי את הילדים" קורל מספרת "כשהייתי בת 27 ובתי הקטנה ביותר נכנסה למסגרת, הבנתי שהגיע הזמן שלי להגשים את עצמי".

 

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור


"הרעיון הראשון שלי היה לעצב חלונות ראווה, עברתי מחנות לחנות ושאלתי את בעלי החנות האם הם מעוניינים בשירותיי. כול התשובות שקבלתי היו שליליות משום שלא היה לי ניסיוןכשהגעתי לחנות אחת ראיתי שהבעלים מהסס מעט. אז אמרתי לו 'אם בעתיד תצטרך מעצבת חלונות ראווה תתקשר אליי, אתה תצטרך לשלם לי רק שכר טרחה של 200 דולר שזה כמובן היה סכום מגוחך. כעבור חודש בעל החנות התקשר וביקש ממני שאעצב לו חלון ראווה בסגנון סתווי. אחרי כמה ימים נכנסתי לחנות שלו עם גזעים שמצאתי ברחוב שאותם הפכתי למדפי תצוגה לנעליים. לאחר מכן, העבודות בתחום התחילו לזרום".

 

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור


ואיך התרחש המעבר לתחום עיצוב הפנים?

"כשעדיין עבדתי בעיצוב חלונות ראווה, מכרה שראתה את העבודות שלי ביקשה שאעצב לה אירוע, החלטתי לנסות את האתגר החדש הזה ומהנקודה הזו המשכתי לעסוק בעיצוב אירועים במשך שלוש שנים. עשיתי בר מצוות, חתונות, אירועי חברה...  זה היה כיף לא נורמלי, הרגשתי סיפוק רב משביעות הרצון של בעלי האירוע ומההנאה של האורחים, אבל בסופו של דבר הבנתי שבשבילי אירוע הוא כמו תפאורה שנעלמת ורציתי ליצור עיצוב שיחזיק מעמד לאורך זמן.

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור

 

לאט לאט קבלתי את העבודות הראשונות שלי שהיו קשורות לעיצוב בתים, אלו היו עבודות קטנות: חדר אמבטיה פה, חדר שינה שם, אבל מתוך ההתנסויות האלו ידעתי שזאת הקריירה שאני רוצה משום שעיצוב של בית יכול לגרום להנאה ולאושר במשך תקופת זמן ממושכת".

לאחר שרינה בעלה וחמשת ילדיהם עולים לישראל, היא מחליטה ללמוד עיצוב פנים בסטודיו 6B

הלימודים היו חוויה נהדרת, הם חיזקו מאוד את הביטחון העצמי שלי, כלומר ידעתי שאני טובה במה שאני עושה, אבל הייתי זקוקה גם לאישור המקצועי ושם קבלתי אותו".

מה היה הפרויקט הראשון?

"הפרויקט הגדול הראשון שלי היה תכנון גלריה לעיצוב רהיטים של קרולין וולף. כשהגעתי לביקור ראשון בבית שלה בלוד, פותחת לי את הדלת בחורה קטנה ומתוקה, אנחנו נכנסות פנימה והיא מראה לי חלל בגודל של 45 מטר שצמוד לבית הקרקע שלה ומבקשת שאהפוך אותו לסטודיו שלה. אני אומרת לה 'אוקיי אפשר לעשות את זה' ואז היא אומרת לי: 'אבל אני צריכה שהכול יהיה מוכן תוך חודש'. מפני שאני מכורה לאתגרים, הסכמתי. נכנסנו למרתון מטורף ובסופו של דבר עמדנו בלוח הזמנים".

 

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור


תספרי לי קצת על תהליך העבודה מול לקוח חדש...

"הדבר הראשון שאני עושה הוא לבדוק מה קורה בבית של הלקוחות מבחינת סגנון החיים של המשפחה וההתנהלות שלה ביומיום. אני בודקת מה מונח על השיש ומה נשאר זרוק בסלון... אני חושבת איך לעצב את הבית כך שהוא לא רק יהיה הכי יפה והכי נוח, אלא כדי שהלקוחות יוכלו לשמור על העיצוב הזה במשך שנים רבות.

"אני זורמת עם הלקוחות שלי ועם הטעם האישי שלהם והראש שלי תמיד פתוח לדברים חדשים גם אם הם פחות הסגנון שלי רק על דבר אחד אני לא מוכנה להתפשר וזה על הרבה מקומות אחסון ועל האיכות של פרטי הריהוט השונים".

כיצד את והלקוחות שלך מגיעים לסגנון העיצוב הרצוי?

"קודם כל אני מעדיפה לא להראות ללקוחות שלי הרבה תמונות אלא רק תמונה אחת להשראה וכדי שאני אבין את הכיוון הכללי. אני בעיקר מסתמכת על ההבנה האינטואיטיבית שלי ועל הדמיון והיצירתיות. חשוב לי להבין מה בדיוק הלקוח רוצה וההבנה הזו נולדת מתוך השיחות שלי עמו. לכן אני שואלת המון שאלות ומקשיבה היטב כאשר הם מספרים על החיים וגם על החלומות שלהם שתי הנקודות האלו הן יריית הפתיחה לסגנון העיצוב שאני מגבשת". בשלב יותר מתקדם אני עורכת הדמיה.

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור


מה הכי מרגש אותך בתהליך העיצוב?

"מה שהכי מרגש אותי זה כנראה הדבר שהכי מלחיץ את הלקוחות. אני אוהבת את ההתחלה כשהבית הוא  קירות אין חלונות, הרצפה יציקת בטון, הצנרת והחשמל חשופים והבית מלא בחול

"אני אוהבת מאוד את החיבור האישי ואת הכימיה שנוצרת עם הלקוח. אני צריכה שהלקוחות יבטחו בי, ידברו איתימדובר בתהליך ארוך ומורכב וחשוב שלשני הצדדים יהיה נעים ונחמד".

אני מבינה, שהיום את עובדת בעיקר באשדוד והסביבה...

"בהתחלה לקחתי פרויקטים מכול הארץ, אבל מכיוון שאני פרפקציוניסטית ואוהבת לתת את כול כולי אני מעדיפה לעבוד בקרבת מקום ברור שאם יהיה פרויקט מאתגר במיוחד, אני אקפוץ על ההזדמנות ולא משנה איפה הוא יהיה".

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור
 


אם היה לך רק טיפ אחד לתת ללקוחות שלך מה הוא יהיה?

"הייתי אומרת להם, את מה שאני תמיד מזכירה ללקוחות שלי, לדעת מה התקציב שלהם עד לפרט האחרון. הרי בסופו של דבר גם אם נעצב את הבית המושלם ביותר, אם הבית הזה יישב על דאגה או חלילה על בור כלכלי שנוצר, אז בעיניי הוא לא שווה כלום".

כשיש כזו תשוקה לעבודה, מה את עושה בשעות הפנאי שלך?

"כמו שאמרתי אני אוהבת מאוד לאתגר את עצמי, לכן בכול תחילת שנה אני עושה רשימה של דברים שאני רוצה לעשות במשך השנה. השנה למשל, החלטתי שאני טסה לפירנצה כדי ללמוד עיצוב רהיטים. מצאתי שם קורס ממש טוב... ואז אמרתי לעצמי שאם כבר אני נוסעת לאיטליה כדאי שאני אלמד את השפה, אז ברשימה שלי יש גם לימודי איטלקית...".

 

צילום: עידן גור
צילום: עידן גור


וואוו כל כך הרבה דברים, עכשיו אני סקרנית מה עשית בשנה שעברה?

"ב-9 לנובמבר 2017 הפכתי להיות סבתא לתינוק מושלם... אז כראוי לסבתא טרייה ונרגשת עזרתי בגידול הנכד. לעצמי נתתי שיעורי בית: לרדת במשקל כדי להיות סבתא בריאה יותר. התחלתי להתאמן וכיום אני 11 קילו פחות.. ומכוונת לרדת 5 נוספים".


 רינה קורל טלפון:
 055-226-6188

צילום רינה קורל: אורי קריספין

לחצו כאן לאתר 




החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development