משק כנפי הפרפר

השימוש במוטיב חוזר בתחום עיצוב הבית הוא דרך מצוינת ליצור עיצוב בעל זרימה עם נקודות עגינה חזותיות. המוטיב החוזר יכול להיות גוון, דיגום, חומר, טקסטורה וכד', אשר צצים במקומות שונים ברחבי מרחב הפנים ויוצר קשר בין החללים השונים. ואם כבר מוטיב חוזר, למה לא פרפרים.

מאת: מערכת אתר 'בית ונוי' | צילום: יח"צ | 03/04/2013

אחד ממקורות ההשראה החשובים ביותר בתחום עיצוב הפנים היה ועודנו עולם הטבע. גוונים וחומרים טבעיים ושימוש בפרחים, עלים וחיות נכנסים בתצורות שונות למרחב הביתי. וגם אם נדמה שהעולם המודרני-אורבאני הולך ומתרחק מעולם הדימויים וממקור ההשראה הטבעי, נראה שדווקא בשנים האחרונות אלה הופכים יותר ויותר לנקודת ייחוס. ולא בכדי. אל האפור, המתכתי, הייצור ההמוני והמנוכר, מוסיף מוטיב מעולם הטבע חיים, רעננות וניחוח של מרחבים פתוחים. אבל, זהירות. שימוש במוטיב חוזר בעיצוב פנים צריך להיעשות באורח מדויק, במינון מעודן, על מנת למנוע גודש וגלישה לקיטש (שלא במובנו הטוב). המוטיב החוזר אמור לחזור ולהפתיע באלמנטים שונים – טפט, כרית, כלי, חפץ נוי וכד', מבלי להעיק ולהכביד.אבישי מרציאנו

 

מערכת אוכל עם עיטורי פרפרים. 'ברגנר'.
 
זרם ה- Art Nouveau של סוף המאה ה- 19, תחילת המאה ה- 20 הוא דוגמה טובה לסגנון דקורטיבי שעשה שימוש בעבודת יד פרטנית, מוטיבים טבעיים מגוונים וקווים רכים ומעוגלים. זרם זה ביטא תגובת נגד למהפכה התעשייתית ובמסגרתו בחרו אמנים, אומנים, אדריכלים ומעצבים להגיב להתפתחות העולם האורבאני והתעשייתי דווקא ביצירה המבטאת כמיהה אל הטבע, הטבעי והידני. סגנון זה חבק כל – רהיטים, טקסטיל, בגדים, בניינים, תכשיטים ועוד. אחד המוטיבים בהם נעשה שימוש במסגרת סגנון זה היה פרפרים (ולעיתים גם שפיריות). מדוע דווקא פרפרים ושפיריות? כי חרקים אלה מציגים את המיטב שיש לטבע להציע – מראה אוורירי, צבעוני ושקוף. דימוי של חופש ותעופה. יכולת לעבור מצורת חיים אחת לאחרת. שימוש במוטיב הפרפרים השתלב היטב בסגנון הארט נובו, על הצבעוניות שלו, הסמליות מן הטבע וההתייחסות לשינויים החברתיים המתרחשים סביב.

 

 

שעון קיר. 'קארה דיזיין'.

 

מצעים בהדפס פרפרים.'דארלן'.
 

'רנבי הום קוטור'.
 

 

השימוש בפרפרים ובשפיריות בתקופה זו קשור גם לחשיפה של המערב לתרבות היפנית, בה למוטיב הפרפרים והשפירות מקום של כבוד כבר אלפי שנים. תכשיטני ושאר מעצבי תקופה זו אמצו בחום דימוי זה ועשו בו שימוש במגוון רחב מאוד של פריטים.

העיצוב המודרני שלאחר מלחמת העולם השנייה הלך והתרחק משימוש בדימויים מעולם הטבע – פרחים, פרפרים וכד' נתפסו כ'קיטש', כ'כפריים' ובאופן כללי כלא יאים לשילוב בסביבה המודרנית, אורבאנית. אך דווקא בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד המראה המנוכר ונקי הקווים נשבר מעט ומפנה מקומו לגישה אקלקטית יותר המבקשת לשלב גם אלמנטים רכים, מעוגלים וצבעוניים. עבודת היד המסורתית (סריגה, רקמה), גופי תאורה קישוטיים, טפטים וכד', מעניקים נגיעה של חום וביתיות, גם אם נשארים במסגרת של עיצוב מודרני ועכשווי.

 

שימוש בשבלונות פרפרים בחדר ילדות. 'טמבור'.
 

אבישי מרציאנו
 
אל הלך הרוח הזה ניתן לשלב בקלות את מוטיב הפרפרים בעיצוב הבית. חשוב להימנע, כאמור מעודף קישוטיות, אבל טפט על קיר אחד, או נישה אחת עם דיגום של פרפרים, כריות נוי בסלון, כיסוי מיטה או מצעים, ספלים וכד' יעניקו בדיוק את הייחוד, הקריצה והנגיעה האישית, שהופכים עיצוב ל'נכון'.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development