בית שמחבק חזק את המשפחה

בית פרטי בקיבוץ נאות מרדכי מאזן בין פרטיות בני הבית ובין אירוח קבוע של משפחה וחברים. קונספט אירופאי קלאסי מחבר בין חלקיו ונותן מקום לזיכרונות, טבע ושמחה

מאת: לימור קלר | אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר | 11/03/2022

על מגרש ריק בקיבוץ נאות מרדכי בגליל העליון תכננה הנדסאית האדריכלות רויטל וולף את ביתם החדש של בני זוג ושלושת ילדיהם. חלומם של בני הזוג היה בית עם פתחים גדלים שיכניסו אור רב ומבט של הגינה, לארח ברווחה ולמקם אי במטבח שיהווה את מרכז הבית. היה חשוב להם שייווצר קשר עין בין הסלון, המטבח והמרפסת, ולכן עבודת התכנון התחשבה בשמירת האיזון בין פרטיותם של בני הבית ובין אירוח קבוע של המשפחה במשך סופי שבוע.
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
הבית בן 190 המטרים הרבועים מחולק לאגף פרטי עבור חדרי השינה, המקלחת וחדר הכביסה, ולאגף ציבורי, שבו יצרה וולף בקרבת הסלון חדר אירוח. הכניסה אליו נעשית דרך דלת אסם דו כנפית בציפוי פורניר כהה ומספקת פרטיות ליחידה ולחדר הרחצה הצמוד לה, שהופך בשגרה לשירותי האורחים. לזכר הסבא האהוב פריטים בעבודת ידו נמצאים ברחבי הבית, כמו הספסל בפטיו המשמש כמבואת הכניסה.
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
וולף רצתה ליצור תהליך כניסה הדרגתי מהרחוב לתוך הבית, וכך כבר במבואה החיצונית המעוצבת עם דלת כניסה מעץ, חיפוי אבן, ספסל וצמחייה - מרגישים כחלק מהבית, בפנים אבל בחוץ. בתוך הבית נוצל השטח מתחת למדרגות לאחסון עבור הבית ולפריטים כמו תיקים, נעליים ומעילים. פינת אוכל מלאה צמחים מתחברת לפטיו ומקבלת מיקום משלה, ללא קשר עין לשאר חלקי הבית מלבד למטבח. במהלך השבוע אוכלת המשפחה על האי הגדול במטבח, ובסופי השבוע ובחגים משמשת הפינה לארוחות משפחתיות. 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
המטבח מהווה צומת מרכזי בבית, שממנו משקיפים לכל האזורים, כולל לדלת הכניסה. הוא מתוכנן כשני פסים מקבילים והארון הגבוה שלו, העשוי עץ צבוע, מתחבר ב-90 מעלות לארון רפפות במסדרון, שקיבל אותו אפיון של חומר וצבע. שני הארונות שנראים כמקשה אחת וסולם ברזל נע על מסילה ביניהם, בוצעו על ידי שני נגרים שונים, והביאו לתוצאה הרמונית של המשכיות.
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אזור הסלון מופרד משאר האגפים על ידי ספה שמוצבת עם גבה למטבח. "הישיבה אומנם עם הגב למטבח, אך היא מייצרת ישיבה מול מדורת השבט, שהיא הטלוויזיה על קיר הבריקים ומצידיה החלונות, ומנתקת את היושבים מרחשי הסביבה על אף שמדובר באופן ספייס", מסבירה וולף. 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
יציאה החוצה לחצר ומפתחי חלון גדולים שפונים למערב, מחדירים רוח ואור. הגינה מעוצבת בסגנון טרופי עם צמחייה שמחליפה את גווניה בכל עונה ומאפשרת הנאה מפריחה ומשלכת גם יחד. מצד המטבח משלים בר חיצוני את השיש של המטבח והחלון ביניהם מאפשר הגשה נוחה וקשר עין.
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
באגף הפרטי, מצידו השני של המטבח, במקום בו עומד ארון הרפפות מעץ, ממוקמת פינת מחשב של הילדים לאורך המסדרון עם קיר צבוע בצבע לוח גיר שחור. חלון גדול מכניס אור מהפטיו, מאפשר קשר עין עם מי שמגיע לבית ומשדר פתיחות בבית שמלא בשמחת חיים. 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
בהמשך המסדרון חדר הורים עם חדר ארונות מפנק, דלת אסם לחדר רחצה וחלון גדול שיורד מתחת למיטה ומעניק תחושה של שהייה בחוץ, כיאה לבית בקיבוץ. בשני חדרי הילדים שעוצבו עבור שלושת הבנים האנרגטיים קיר טיפוס וסולמות. בקצה המסדרון תוכנן חדר כביסה עם ארונות פורמייקה בגוון ירוק, חלק מהנגרות הכוללת לבית שתוכננה בקונספט וינטג' עם מראה של רהיטים מחודשים.
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
אדריכלות ועיצוב פנים: רויטל וולף | צילום: דרור מילר
 
 
לפרטים ויצירת קשר - רויטל וולף חזן:
050-3377118
אינסטגרם: revital_wolf
קיבוץ דן




רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי