משפחה בהרחבה

בית פרטי במרכז הארץ שופץ והורחב כדי להכיל את בני המשפחה ברווחה ולאפשר להם ליהנות מהגינה. חמימות כפרית מעודנת מילאה את חללי הבית, בלי לשכוח גם את הילדים הקטנים שמגיעים להתארח

מאת: לימור קלר | צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי | 31/12/2020

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
  

בית צמוד קרקע במרכז הארץ, בעל שלוש קומות עם חצר היקפית, נקנה במצב הדורש חידוש תשתיות ותוספות בנייה. בבית מתגוררת משפחה בת 7 נפשות - שלושה ילדים בוגרים ושתי בנות צעירות. במהלך בניית הפרוגרמה על ידי מעצבת הפנים אתי אלפסי, הושם דגש על אחסון רב וספריות גלויות ודומיננטיות המאפיינות את החיים בבית, חדר עבודה בקומה הכניסה ופינת אוכל מרווחת עם אפשרויות הגדלה לאירוח. מכיוון שההתעסקות המשותפת במטבח גם היא מאפיינת את בני הבית, ניתנה חשיבות למטבח גדול.

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
  

"עבדנו על בית שדרש החלפת תשתיות כדי להפוך אותו לבית עכשווי ומותאם ללקוחות. דייקנו את הצרכים שלהם ותפרנו אותו למידתם ולסגנון החיים שלהם", מספרת אתי, "לא משהו אולטרה מודרני, אלא ביתי, מפנק ומזמין. בעלי הבית ביקשו בית חמים ופונקציונלי שיידע להכיל את כל בני המשפחה". לבית נבחר סגנון עיצוב כפרי עדין עם נגיעות וינטג', שולבו בו יחידות בנויות מגבס ועץ, בריקים, פרופילים בלגיים ואריחים מצוירים במטבח ובחדרי הרחצה. "בעלת הבית אהבה את גווני הווינטג' הכחלחלים והתאמנו להם גוונים משלימים בגוון חרדלי הבולטים על תשתית ניטרלית", מסבירה אתי, שהקפידה על גווני קירות עדינים ויצרה בית חם ומחבק.

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

במהלך השיפוץ נפרצו פתחים גדולים כדי לצאת אל החצר ההיקפית וליהנות ממנה, וספסל ישיבה תוכנן בהתאמה לחלון. גם בקומה העליונה ניתנה תשומת לב לנוף על ידי ההגדלת החלון בחדר השינה והוספת חלונות קטנים בצידי המיטה. 

הבית פעיל, מארח הרבה ומכיל סיטואציות רבות בחיי המשפחה, הן של בישול והן של מרחבים. בכל הקומות תוכננה תאורה בשכבות על מנת לשרת סיטואציות שונות בחיי הבית – תאורת שטף לצרכים פונקציונליים, תאורה לאירוח ותאורה אינטימית לשעות רגיעה ושקט. מאחר שהילדים הבוגרים מתארחים בסופי שבוע, תוכננה פינת אוכל, עם שולחן אוכל גדול בחלל משלה כדי שלא ישתלט על נראות אזור המגורים. מטבח מרווח בצורת ח' בשני צבעים שבמרכזו אי המזמין עבודה ואכילה משותפת של ההורים והילדים. מעליו תקרה המסתירה פרופיל לד והופכת לרפלקטור המעניק שטף של אור.

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

קירות הבריקים הותאמו לסביבת ילדים. מצד אחד הם משרים אווירה חמה ומזמינה, ומצד שני אינם פגיעים ואין חשש מלכלוך וסימני ידיים. ריצוף גרניט פורצלן דמוי אבן נבחר לקומת הכניסה, ולקומה העליונה - פרקט לחדרים וגרניט פורצלן לחדרי הרחצה. במדרגות לקומה העליונה נמתח החלון לאורך שתי קומות, כדי ליצור תחושת גובה ולהכניס אור טבעי. "בחרתי לשדרג את הקירות במדרגות בשליכט פיגמנטי עדין, כדי לשמור עליהם לאורך זמן", מגלה אלפסי סוד מקצועי המלווה אותה בתכנון בתי מגורים. "הילדים נמנעים לגעת בקיר בגלל הטקסטורה, משתמשים במעקה, וכך הקיר נשמר נקי".

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

בקומה העליונה מוקמה יחידת הורים מרווחת הכוללת מבואה, חדר רחצה וחדר ארונות וכן חדר גדול לבנות הקטנות, חדר רחצה וחדר כביסה. מאחר שהמרחב גדול, מוקמו בקומה ספריות, כוורות משחקים ופינת עבודה לבעלת הבית.

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

במרתף הועמקו החלונות האנגליים והורחבו על חשבון הגינה כדי לשטוף אותו באור. ההרחבה אפשרה ליצור שלושה חדרים גדולים ואף מרחב אירוח פרטי לילדים הבוגרים. המרתף וחדרי הילדים נצבעו בסקלת צבעים ירוקה וכחולה חמה, כשריצוף הפרקט ממתן את הדומיננטיות שלהם. 

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

 

צילום: לב צימבלר | עיצוב פנים: אתי אלפסי
 

"היכולת להציע ללקוחות פתרונות מבניים ויצירתיים לצרכיהם, לייצר עבורם אווירה, חוויה ואיכות חיים היא זכות גדולה עבורי כמעצבת כבר יותר מ-20 שנה. הסיפוק הגדול הוא לראות את התוכניות קמות לתחייה", היא מסכמת.

ליצירת קשר - אתי אלפסי עיצוב פנים:

[email protected]

054-4633303

http://www.etidesign.co.il

 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי