רמז לבית

 
מערכת אדריכלית פנומנלית, שמתכתבת בין החוץ לפנים. חצרות אנגליות, פטיו פנימי, בריכה אינסופית ופרטי אמנות, הופכים את הבית ליצירה אדריכלית. 
המעטפת השקופה של הבית שתוכנן על ידי דן והילה ישראלביץ מהווה רקע מושלם ליצירות האמנות המרשימות שמתחלפות מעת לעת, חלקן פרי יצירתה של בעלת הבית, אמנית ואוצרת.

מאת: בית ונוי | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ 06/08/2020
דן והילה ישראלביץ


 

לוחות בטון העוטפים את החצר ואלמנט סבכה שעשוי מוטות מתכת אופקיים | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ

את החזית הייחודית והמסקרנת של הבית קשה לפספס: לוחות הבטון העוטפים אותה ואלמנט סבכה שעשוי מוטות מתכת אופקיים שהותקנו בקומפוזיציה א-סימטרית יכולים רק לרמז על המתרחש בפנים.  בהתאם למאפיינים הייחודיים של ישראלביץ אדריכלים, גם בית זה מורכב ממערכת חללים שנגלית בשלבים. כך נהנים בני הבית מאינטימיות, וצופים לחצרות פנימיות מוריקות ואינטימיות שעוטפות את חללי הפנים ולגינה המרשימה. 

 


צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ

 

בבית מתגוררים בני זוג בשנות ה-50 לחייהם ושלושת ילדיהם המתבגרים. הבית בנוי על שטח של ארבעה דונם הכוללים גם בוסתן ארץ ישראלי ציורי. החזית הקדמית ממחישה תפישת תכנון בעלת מראה מאופק, נטול פתחים והחלונות טומן בחובו פטיו ובו גן פנימי במרכזו גשר אבני מדרך שמוביל למבואת הכניסה הפנימית ומתחתיו בריכה אקולוגית שהופכת את הצעידה לעבר הבית למרגיעה, מסקרנת וחווייתית. 

 

 

החלל הציבורי של הבית | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ


עם פתיחת דלת הכניסה הדרמטית מפח מושחר במרכזו שזורה זכוכית, נגלה החלל הציבורי של הבית ובהמשך ישיר גם רחבת הבריכה והחצר האחורית. המרחב המרשים תוכנן כקוביית זכוכית שמאפשרת קשר בלתי אמצעי בין חוץ לפנים. המעטפת הפנימית מינימליסטית וניטרלית בה בולטים במיוחד ריצוף אבן טבעית בגוון אפרפר שממשיך החוצה ועוטף את הרחבה ושפת הבריכה. בנוסף, עמודי פלדה קונסטרוקטיביים במרכזם הותקנו לוחות צמנט בורד על גבם מוצגות יצירות אמנות איכותיות- חלקן פרי יצירתה של בעלת הבית ואחרות יצירות אותן אצרה במהלך השנים. 


צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ



ביציאה מהמטבח ממוקמים פינת אוכל החיצונית, מטבח חוץ גדול ומאובזר ובהמשך Pool House בו מלתחות וחדר רחצה. צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ

המטבח הפרללי מהווה חלק אינטגרלי מהחלל הציבורי ועם זאת נסתר ממנו במידה. בהמשכו גרם מדרגות המוביל למפלס התחתון, שם ממוקמות סוויטות השינה של הילדים שנהנים מחצרות אנגליות מרווחות, מטופלות ואינטימיות. אל מול החזית הגבוהה במטבח תוכנן אי רחב ידיים מבעדו ניתן לצפות לעבר הבריכה והגינה בכל רגע נתון. ביציאה מהמטבח ממוקמים פינת אוכל החיצונית, מטבח חוץ גדול ומאובזר ובהמשך  Pool House בו מלתחות וחדר רחצה. 


הסלון תוכנן כחלל תרבותי ואינטימי, בסימטריה מושלמת אליו תוכנן סלון חיצוני מפנק המשקיף לבריכה. צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ


הסלון תוכנן כחלל תרבותי ואינטימי. בסימטריה מושלמת אליו תוכנן סלון חיצוני מפנק המשקיף לבריכה. קיר הכוח במרכז הסלון מחופה פלטות מפלדת קורטן ובו גומחות תצוגה לכלים נאים ויצירות אמנות. מצידו הימני מדרגות המובילות לאיזור בו ממוקמים חדר המשפחה וסוויטת השינה של בני הזוג שנהנים מחצרות פינמיות במרכזן נשתלו עצי נוי ופרי. דלת כיס נסתרת בחזית, מחופה גם היא קורטן, מאפשרת לחצוץ בין הפרטי לציבורי ולשמור על חזית דקורטיבית אחידה.  

 

סוויטת השינה של בני הזוג | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ

 

 

גן פנימי במרכזו גשר אבני מדרך שמוביל למבואת הכניסה הפנימית ומתחתיו בריכה אקולוגית | צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ


צילום: עודד סמדר | אדריכלים: דן והילה ישראלביץ



 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי