כפריות מודרנית



המעצבות, קרן גרינולד ולימור יצחק מסטודיו k&l, נתבקשו לתכנן בית אקלקטי, המשלב אלמנטים כפריים ומודרניים, בקיבוץ בצפון.
השילוב המגוון בין תחומי העניין של הלקוחות ושל המעצבות יצר הפרייה הדדית שהביאה בסופו של דבר לעיצוב מיוחד ואינדיבידואלי, ועם זאת הרמוני.

מאת: בית ונוי | צילום: ארז חיים | קרן גרינוולד, לימור יצחק - 16/07/2019
מעצבת הפנים


 

שיחת הטלפון הראשונה בין הלקוחות למעצבות, קרן גרינולד ולימור יצחק, נפתחה כשיחה שגרתית. 

בני הזוג, הורים לשלושה ילדים, סיפרו כי בנו את ביתם בהרחבה של אחד הקיבוצים בצפון כעשר שנים קודם, ועכשיו כשהילדים בגרו והצרכים השתנו, הם מרגישים שהבית זקוק לריענון עיצובי ותכנוני. 

לאחר היכרות מעמיקה יותר עם בני הבית, זכו המעצבות להכיר משפחה מיוחדת במינה; האב, ״הייטקיסט״ במקצועו וחובב נגרות בשעות הפנאי, והאם, אשר עוסקת בתחום האימון והחינוך, התגלתה כחובבת עיצוב בעצמה. השילוב של תחומי הידע והתחביבים השונים, הוליד דינמיקה מעניינת ומפרה בין המעצבות לבין בני הזוג לאורך התהליך. 

מכיוון שבני הבית ביקשו להשאיר בבית חלק גדול מהרהיטים והחפצים שנאספו לאורך השנים, הסגנון העיצובי שנבחר היה אקלקטי – באופן ש״יבלע״ לתוכו את הקיים. 

יחד עם זאת, בשל מיקום הנכס בתוך קיבוץ, בני הזוג ביקשו לשמור גם על הציביון כפרי.


האזור הראשון אשר הצריך את התערבותן של המעצבות, היה חדר השינה וחדר הרחצה של ההורים. בחדר זה ביקשו בני הזוג ליצור לעצמם מקום מפלט; מקום פרקטי, אבל גם מפנק ונעים, שבו יוכלו להתנתק. 

 

 

כבר ממבט חטוף בחדר הרחצה של ההורים, התברר כי הוא אינו מותאם לצרכיהם של השניים וכן לא נותרה ברירה אלא לפרקו מבפנים ולתכננו מחדש. חדר הרחצה המשופץ עוצב בסגנון וינטג׳-כפרי, בגוונים מונוכרומטיים נקיים. 


בחדר השינה, ביקשו בני הזוג להישאר עם הריהוט הקיים. יחד עם זאת, כדי לשפר את מראה החדר וליצור קו עיצובי הרמוני עם חדר הרחצה הנושק לו, הותקן חיפוי קיר בסגנון ״רטרו״ בצבע חרדל, שעל גביו שתי מנורות קריאה בסגנון זהה. 

גם חדר הרחצה של שתי הבנות, בקומה העליונה, הצריך פירוק, במטרה להחליף את האמבטיה לטובת מקלחון ולעצב את החלל מחדש באופן שיותאם לנערות בוגרות. 

השינוי הקטן ביותר לכאורה אך זה שיצר, כפי הנראה, את השינוי הגדול ביותר בבית, היה שיפוץ המטבח.
מכיוון שמדובר היה במטבח איכותי מעץ מלא, הוחלט על צביעת המטבח במקום החלפתו. 

גם פלטת האי שויפה, עד שנחשף צבעה המקורי. 


גם האזור לצד גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה, עוצב מחדש באמצעות מדפים תלויים על גבי חבלים.

בעלי הבית גילו אומץ רב ונתנו למעצבות יד חופשית בבחירת הצבעים, ואכן קירות מרכזיים בבית נצבעו בצבעים מגוונים ומלאי תעוזה, דוגמת צהוב-ירקרק, טורקיז וגווני ירוק. 

כדי להשלים את מראה הבית וליצור תחושה נוסטלגית-כפרית גם בגינה, שיפץ האב את אזור הגינה, ובנה ״בית עץ״ חלומי הנשקף מתוך הסלון, כמעין המשך טבעי. 

העושר הפנימי של בני הבית והזרימה שלהם בתהליך, יצרו תוצאה עיצובית המותאמת בצורה הרמונית לאורח חייה ואהבותיהם של כל בני המשפחה.


תמונות מלפני השיפוץ:

 




קצת על סטודיו k&l:

הסטודיו נולד לפני כארבע שנים, לאחר הסבת מקצוע של שתי המעצבות ששימשו עד אז כעורכות דין בתחום הפלילי, וזאת מתוך אהבתן הרבה של השתיים לעיצוב ולאסתטיקה .

הסטודיו עוסק בתחום העיצוב, הום סטיילינג והשבחת נכסים, לרבות בפן המשפטי: מכירה, קנייה והשכרה. 

סטודיו k&l – 

פייסבוק: K&L Creative Home Design

מייל: kl.creativehome@gmail.com

טלפון: 0546337608/0508553513



יצירת קשר