בית בתוך בית

האדריכל כריסטיאן טאובר ממשרד האדריכלים CLOU (Christian Taeubert) הפך שטח של 45 מ"ר בבייג'ין לדירה משפחתית שבתוכה האוויר צלול במיוחד.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: Boris Shiu | - 28/05/2019

 

האדריכל נדרש למצוא פתרונות יצירתיים כדי לאפשר לששת הדיירים לגור בנוחות
 

 

בחצר הממוקמת לא רחוק מאזור Tiananmen ברובע Dashilar בבייג'ין, שטח שגודלו 45 מ"ר הפך לדירה קומפקטית שבה מתגוררת משפחה בת שלושה דורות. מלבד האתגר של תכנון דירה שבה יכולים שלושת הדורות לגור בכפיפה אחת ובנוחות מרבית, נדרש טאובר להוסיף לדירה מעטפת שיכולה לבודד את המבנה מהשכונה, בלי לפגוע במרקם המיוחד שלה.

 

הדירה תוכננה כך שהיא תתאים למגורים של שלושה דורות
 

 

מכיוון שהדירה המשפחתית היא חלק ממבנה ה- Sutongsהמסורתי המורכב מסמטאות של בתי חצר שבהם  Siheyuan אחד נצמד ל- Siheyuan שני, וכמה מבנים יחד יוצרים חצר פנימית גדולה משותפת – הבית, כמו שאר הבתים בשכונה, היה ספוג בלחות כתוצאה מהצפיפות הגדולה ומתנאי מזג האוויר באזור.

 

למרות גודלה הקטן של הדירה, התחושה היא אוורירית במיוחד
 



בנוסף על המבנה הבעייתי, הבעלות על החצר המשותפת חולקה בין חמש משפחות, והחצר הפנימית שימשה מחסן. בגלל המצב המורכב, בני המשפחה לא יכלו להשתמש בחצר כמקום בילוי. לכן המעטפת החיצונית של הדירה תוכננה כחזית מופנמת. טאובר פיתח קונספט של 'בית בתוך בית', שבאמצעותו אפשר לבודד לחלוטין את החללים הפנימיים. המבנה הראשוני שהיה במצב גרוע במיוחד, נהרס כליל, וכל מה שנותר ממנו הוא השלד של הבית, שמטרתו היחידה היא להגן מפני הגשם.

 

 

הדירה היא חלק ממבנה ה- Sutongs המסורתי


 


מלבד שיפוץ כולל של המבנה והתאמתו לחיים המודרניים, הדיירים זכו למצרך המבוקש ביותר בבייג'ין – אוויר נקי בתוך הבית. בדירה המשופצת יש 100 מ"מ של בידוד שנמצא גם ברצפה. חלונות איכותיים מונעים כניסה של אוויר מזוהם ומערכת אוורור מבוקרת מסייעת לסירקולציה בריאה של האוויר בתוך הדירה.

 

 

 


ההתקנה של מערכת האוורור הירוקה מבטיחה טמפרטורות נוחות ושמירה על אוויר נקי. המערכת, בעלת הפונקציה של שימור אנרגטי, מבטיחה טמפרטורות נוחות, תוך צמצום צריכת האנרגיה הכוללת של הבית. 

בחללים הפנימיים, מלבד ארבעה חדרי שינה, הדירה הקטנה מכילה גם סלון, חדר אוכל, חדר שמשמש לקריאה, מטבח וחדר רחצה. שני צהרים בתקרה מכניסים פנימה שפע של אור טבעי.

בזכות ההפרדה המוחלטת בין הבניין הרעוע לבין החללים הפנימיים, הרעיון של "בית בתוך בית" מאפשר לחללים הפנימיים להיראות עכשוויים ובה בעת הדירה נטמעת לחלוטין בתוך השכונה.

 

מכיוון שהחצר המשותפת אינה חצר פרטית, בני המשפחה לא יכלו להשתמש בה

 

 

החומרים של המעטפת החיצונית של הדירה משתלבים בצבעיה של השכונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פרטי הפרויקט:

עיצוב: סאן מין (Sun Min), מעצב אופנה והאדריכל כריסטיאן טאובר.

משך הבנייה: 50 ימים

צילום: Boris Shiu