שוברת מוסכמות

בית קטן, ישן וחסר-חן, הפך ממבנה מתפורר לוילת החלומות של משפחה ירושלמית.

הסיפור מתחיל בקשר מיוחד שנרקם בין בעלי הבית לבין המעצבת, לאחר שאלה בחרו לתת לה יד חופשית לבנות עבורם את ביתם החדש על חורבות המבנה הישן והרעוע.

השיפוץ, שהחל לפני כשנתיים וחצי, הסתיים לאחרונה כאשר התוצאה מייצגת את שלל החלומות והפנטזיות של כל בני המשפחה. זאת ועוד, השיפוץ הגיע אל קו הסיום ללא חריגה מהתקציב ואפילו עם רווח לא צפוי - קשר אישי יוצא דופן שנוצר בין המעצבת לבין הלקוחות.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אסף פינצ'וק | - 06/12/2018

 


בני המשפחה, הורים בשנות ה-40 לחייהם, יחד עם 3 הבנות (18, 10, 4) והבן (11), הגיעו אל מעצבת-הפנים, מאיה האזרחי, וסיפרו לה על הנכס הקטן שבבעלותם (בשטח של כ-40 מ"ר), שהוא למעשה מבנה מיושן, חסר הוד והדר, באחת השכונות הדרומיות בירושלים.

מאיה, בוגרת הסטודיו "ברזין שוהם", בעלת מוניטין וניסיון של כ-10 שנות עבודה, נתבקשה להגשים לבני המשפחה את החלום שהם נשאו עימם שנים רבות ולהקים עבורם את בית חלומותיהם. 

 

 


זמן ההמתנה עד לקבלת היתר הבנייה, אפשר למעצבת לעבוד ביסודיות על התכנון המוקפד של הבית החדש שיכיל ויאגד בתוכו את כל צרכיהם ומאווייהם של בני המשפחה, וזאת כמובן בתקציב מוגדר ונתון, ובהתאם לדרישות המתבקשות כשמדובר במשפחה שומרת מסורת.

על פי התכנון, נהרס המבנה המקורי כליל ובמקומו הוקם בית בן 3 קומות. קומת הכניסה משתרעת על כ-80 מ"ר, מעליה נבנתה קומה נוספת בשטח זהה, והקומה השלישית הינה עליית גג בשטח של כ-40 מ"ר. 



העובדה שמדובר במשפחה שנוהגת לארח לעיתים קרובות - הן לארוחות מזדמנות והן בסופי שבוע – הכתיבה את הצורך ליצור חלל ציבורי גדול ככל שניתן. יחד עם זאת, הוחלט לוותר על פינת אוכל קבועה שתופסת שטח גדול, לטובת ״אי״ מרכזי במטבח שמאפשר באופן רגיל ישיבה של 7 נפשות סביבו. לצורכי האירוח המורחב, הוצבה במרכז החלל הציבורי קונסולה שהופכת בקלות לפינת אוכל המכילה עד 18 סועדים. בנוסף, הוקצה מקום מיוחד לאירוח במרפסת הגדולה (45 מ"ר) שתוכננה בהמשך לחלל הציבורי של הדירה. בקומת הכניסה תוכנן גם חדר משפחה שבו נוהגים הילדים להכין שעורי בית, לשחק במשחקי טלוויזיה ולבלות את שעות הפנאי שלהם.

 

 

 

 



בקומה השנייה, קומת המגורים, תוכננו 4 חדרי שינה: סוויטת הורים, שני חדרים עבור שתי בנות,  וממ"ד שמשמש כחדרו של הבן. בקומה זו הילדים חולקים חדר רחצה משותף בעיצוב מעט נועז, כאשר הריצוף שנבחר משלב גווני ורוד ושחור, צבעים שנבחרו גם עבור פריטי עיצוב נוספים בחדר הרחצה - גופי תאורה ואביזרים שונים.

בעליית הגג תוכננה סוויטה מפנקת לבת הגדולה - חדר שינה, חדר רחצה, מחסן ומרפסת פרטית.

הבית עוצב בסגנון מודרני ועכשווי, אך עם זאת הקפידה המעצבת על יצירת אווירה חמה ומזמינה.

 

 

 


בין יתר החומרים שהשתלבו בפרויקט, נבחרו גם חומרים כמו בטון, זכוכית וברזל, שמעניקים מראה מעט תעשייתי ואורבני, כאשר לצידם, הכניסה המעצבת גם חומרים חמים שמעדנים את המראה ויוצרים חמימות: "כפי שמתבקש ומתאים למשפחה המיוחדת הזו שהיא מאוד חמה, מארחת ועוטפת..." – מספרת האזרחי שבחרה לעשות שימוש נרחב גם בעץ, בטקסטיל, ואף לשלב יצירות אמנות ברחבי הבית.

"התכנון התבצע תוך מחשבה על כל פינה בבית" – מדגישה האזרחי ומוסיפה: "דאגתי לשמור על מסגרת התקציב שעמד לרשות המשפחה, וזאת באמצעות תכנון מוקדם של כל מרכיבי העיצוב, על מנת שלא ליצור מצב שבו לא יישאר תקציב להלבשה הסופית של חללי הבית".

 

 

 


עם סיומו של הפרויקט, ניתן לקבוע כי המראה שהתקבל אכן משלב בין צרכיהם של בני הבית לבין אופייה המיוחד של המשפחה: "שילוב אקלקטי בין עולמות שונים באווירה משפחתית וחמימה, בדיוק כמו המשפחה עצמה" – מסכמת מאיה האזרחי ומדגישה כי הקשר האישי שנוצר בינה לבין הלקוחות, הוא זה שהצמיח את התוצאה הטובה ביותר עבורם: ״הם נתנו לי להוביל את הפרויקט, סמכו עלי והתנהלו מולי תוך הקשבה ואמון מלא״.

האמון היה אכן מרחיק לכת, עד שהלקוחות היו מוכנים אפילו לקבל את הצעתה של מאיה וליצור חדר רחצה שקוף, על אף שהדבר אינו נהוג בקרב משפחות מסורתיות. החדר השקוף התבקש מפאת גודל החדרים והקונספט המיוחד של הבית, ובני המשפחה גילו פתיחות ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה כדי להבין שזה נכון עבורם.

העובדה שהשיפוץ ארך כשנתיים, ומתוך הקשר האינטנסיבי בין מאיה לבין הלקוחות בתקופה זו, נולד הרווח של שני הצדדים שזכו בחברות חדשה ובקשר של אהבה שהם מבטיחים לשמר...   

 

 

 

 

מעצבת הפנים, מאיה האזרחי


קרדיטים:

מפקח: אופיר מרלי

סניטציה וריצוף:  ALBUS

תאורה: קרן אור

אלומיניום: אלום גד

משטחים: פרביטל

מדרגות: קו נבון

צלם: אסף פינצ'וק

 

יצירת קשר - שוברת מוסכמות