נס חנוכה - גרסת השיפוצים

עבור חלקנו שיפוץ היא מילה "כבדה", מעייפת, קשה, כזו שאנו רוצים להתחמק ולדחות.
לפנינו סיפורים של שיפוצים, שהם סוג של נס. בתוך זמן קצר, של חודשים ספורים, הפכו אנשי המקצוע לחברים הכי טובים של אותן משפחות שהחליטו שהגיע הזמן לשנות. זהו נס החנוכה שלהם.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: | - 03/12/2018

ביתה הפרטי של מעצבת הפנים רונית טל
מעצבת פנים: רונית טל

זמן שיפוץ 10 חודשים

"לאורך השנים שירת ומשרת בית הסוכנות בכפר סירקין לא פחות מ-4 דורות. ממבנה פשוט בו התגוררו סבי וסבתי הפך לבית מגורים מונומנטלי שמחבר בין הבית המקורי לתוספת מודרנית, בהשראת האדריכלות היפנית המנימליסטית, בו גרים אני ומשפחתי" מסבירה מעצבת הפנים רונית טל. 

הבית עבור בני משפחתי, זוג ו3 ילדים. הסגנון שבחרתי מודרני מינימליסטי, בהשראה יפנית. בשטח של 210 מ"ר, וכולל 5 חדרים.

 

שנים אחרי עבר הבית אלי בירושה, אז החלטנו להיכנס לתהליך שיפוץ מקיף אותו ליוו אחי, קבלן במקצועו, ואבי שסייעו והיו חלק אינטגרלי מהקמתו. כיום, על משק העזר ששטחו כחמישה דונמים, ממוקמים בית הורי, ביתנו המשופץ, לול שהוסב ומהווה כיום את משרדי ויקב גאראז' של בעלי. המשק הוא משק מניב והאווירה החיה והדינמית מהווה סיפור מסגרת אידיאלי לבית המשפחה. 


"הבית החדש תוכנן כך שיתאים לסגנון חיינו כמשפחה צעירה ויעלה בקנה אחד עם תפיסת התכנון אליה אני מתחברת. תהליך התכנון החל בסמוך לחזרתנו משהות בהונג קונג כך שתרבות המזרח השפיעה לא מעט על הקונספט, על הזרימה בין החללים ועל נראות החללים. בחרתי לשוות לו מראה מנימליסטי- מוזאלי ועדיין לצקת בו אלמנטים שמכניסים לתוכו חום וחיות כיאה לבית משפחה ישראלי. הקפדתי להשתמש בחומרים טבעיים בדגש על עץ, אבן טבעית וברזל ובחרתי למסגר את הטבע לתוך הבית. התחושה שמתקבלת היא אוורירית ואין סופית", מסבירה טל. 

 

 

מעצבת רונית טל, צלם: שי אדם


המבנה המקורי שצורתו מלבנית הופשט עד ליסודותיו ועמודיו ותקרתו המקורית מהווים חלק מיסודותיו של הבית החדש. כיום, משמשת היחידה כאיזור בו ממוקמים חדרי השינה של ילדי, חדר רחצה משותף ושירותי אורחים. החיבור בינה לבין המבנה הטרפזי נוצר במבואת הכניסה לבית שם גם ניתן לחזות בהפרשי הגבהים בין המבנה המקורי לחדש. יחידה נוספת, ריבועית, משמשת כסוויטת השינה שלי ושל בעלי ובה חדר ארונות ורחצה. 

 

יחידת הטרפז, בה ממוקמים הסלון, פינת האוכל, המטבח ומבואת הכניסה, היא בעלת קיר נטוי אלכסוני ייחודי, בנויה בניה קלה שיסודותיה עשויים קונסטרוקציית מעטפת מברזל וקירותיה עשויים לוחות צמנט בורד בהם משולבים  צמדי חלונות צרים וארוכים, הסדורים בסימטריה מכל צדדיו. הבניה המתועשת לא רק שעמידה וידידותית יותר לסביבה אלא גם הוזילה לא במעט את עלות השיפוץ והבניה. 

 

 צורתה הגיאומטרית יוצרת הפרשי גובה כך שהנקודה הגבוהה בחלל מתמרת עד ל-5.5 מטרים בחלל הפנימי והנמוכה עד לשיא של 3.5 מטרים. מוטיב זה מתחבר לרציונל שביקשתי ליצור- הפרשי גבהים בין היחידות השונות שמוסיף עניין ארכיטקטוני ובד בבד איפשר לי לשלב בין היחידות לכדי מבנה אחד. 

 

מעצבת רונית טל, צלם: שי אדם

 


 

מדירה מוזנחת לדירת פאר 
מעצב פנים אורון מילשטיין

זמן שיפוץ 4 חודשים 

הדירה ממוקמת בראשון לציון בסמוך לפארק הירוק של שכונת נאות שקמה במערב העיר. בעליה, בני זוג בשנות ה-30 לחייהם להם שני ילדים צעירים, רכשו אותה כשהיא במצב רעוע על אף שהבניין עצמו שמור ומתוחזק. טרם השיפוץ ניכרה ההזנחה הקשה בכל פינה: דלתות הפנים היו שבורות, כך גם התריסים בכל החדרים והקירות עצמם שחורים. 


הדירה, ששטחה כ-140 מ"ר ובה חמישה חדרים עברה שינוי מהותי. התכנון החדש והשיפוץ ערכו כשלושה חודשים. בשל מצבה הקשה הוחלפו בדירה כלל המערכות והתשתיות כשהמטרה שעמדה לנגד עיננו היתה ליצור דירה מודרנית, מנימליסטית וחפה מאלמנטים מיותרים עם חללים מרווחים ומפנקים. בתכנון החדש המטבח נפתח לסלון, כך נוצר חלל OPEN SPACE רחב ידיים ובוטלו הנמכות הגבס המקוריות מה שטרם לתחושה אוורירית. 

עם פתיחת דלת הכניסה נגלה איזור הסלון ופינת האוכל ומשמאלם האי הארוך והמטבח. איזור המגורים תוכנן כך שתתאפשר הפרדה בין סוויטת ההורים לחדרי הילדים- באגף הימני, בקרבת פינת האוכל נמצאים שני חדרי הילדים וחדר העבודה המשפחתי ואילו סוויטת ההורים נפרדת ונמצאת סמוך למטבח. 

 

 

 

עיצוב פנים אורון מילשטיין, צלם: דודו אלמשעלי


את החלל הציבורי ריצפנו באריחי גרניט פורצלן דמוי אבן סטטואוריו באריחים גדולים של 90/90 ס"מ שמשווים לחלל מראה רציף. הספה התלת מושבית בסלון תוכננה ויוצרה בהזמנה מיוחדת והיא נאמנה לקונספט הגיאומטרי והמנימליסטי שבקשנו ליצור באגף. לצדה כורסה מוזהבת מרופדת ריפוד בדוגמת מעוינים, זוג שולחנות סלון ושולחן קפה. קיר הטלוויזיה הייחודי הוא תוצר של הרצון לבטל את מראה הטלוויזיה הגנרי והמוכר. יצרתי קוביית גבס ועליה התקנו יחידת זכוכית צבועה בגוון שחור ובה משולבים המסך ומערכת הרמקולים כיחידה מובנת. 

הקיר בפינת האוכל מהווה עוגן מרכזי בחלל הציבורי ושומר איזור בגאומטריה והנפחים של האלמנטים ששולבו בו. הוא מחופה לוח MDFמחורץ וצבוע בגוון אפור כהה בגימור מט. שולחן הטוליפ העגול כולל פלטת שיש, הכסאות בסילואטה אמורפית, רכה ומעודנת ומנורת התקרה מעוגלת. כל אלה יוצרים תחושה הרמונית מחבקת שמהווה הד וקונטרסט לסלון הדומיננטי. 

 

עבור המטבח נבחרו מכשירי חשמל אינטגרליים ששומרים על נראותו הנקיה. משטח האי עשוי קוריאן ובו כיור אינטגרלי וברז במראה תעשייתי. הקיר המרכזי חופה חיפוי מראה ומשמש כמזנון דקורטיבי לכלי הגשה. בחרנו לעבוד עם הנמכת גבס שיוצרת תקרה מרחפת ובה גופי תאורה שקועים וסמויים בתוך תעלות מלבניות שכוסו פרספקס ומשמרות את המראה הנקי והאחיד.  

 

חדר ההורים תוכנן כסוויטה ייחודית. חלל הרחצה והשירותים הופרד על ידי מבואה שבה כיור הפתוח לחדר עצמו. החדר רוצף בפרקט עץ פישבון שחור, שטיח גיאומטרי וארון הזכוכית בוצע בהזמנה מיוחדת. 

 

עיצוב פנים אורון מילשטיין, צלם: דודו אלמשעלי

 


 

שילוב בין ישן לחדש
מעצבת פנים מיטל צימבר

זמן שיפוץ 3 חודשים

 

בני הזוג בחרו לספק עבורם ועבור ילדיהם סביבת מגורים כפרית בלב העיר. לשם כך רכשו שטח בין למעלה מ-50 שנה שדרש שיפוץ נרחב. השניים התאהבו במרחב החיצוני האותנטי והוא זה שהכריע את הכף. הם החליטו שלא לשפצו או לשנותו כלל כך שהשיפוץ המאסיבי התמקד בבית עצמו. טרם השיפוץ היה הבית מוזנח בתכנון החדש יצרה המעצבת חללים שאינם נגלים באחת: הפונקציות השונות בחלל הציבורי (פינת האוכל, הסלון והמטבח) תחומים כיחידות נפרדות אך עדיין נגלים באופן חלקי מה שמייצר מחד תחושה נעימה ואינטימית ועדיין מותיר את החלל פתוח ואוורירי. השיפוץ הגדול – כלל החלפת אינסטלציה, החלפת תשתיות החשמל, יצירת חדרי רחצה חדשים, החלפת הריצופים, יצירת גרם מדרגות ואלומיניום.

 




אחת ההמלצות המרכזיות לבעלי הבית החדשים, שניהם בעלי מקצועות חופשיים שמתלבשים למשרותיהם באופן אלגנטי ומרבים לכבס ולגהץ על בסיס יומיומי, היתה לנכס שטח לחדר כביסה בשטח הבית בו ממוקמות גם יחידות אחסון. מעברו השני של החלל מוקמה ספריית ספרי קודש ותמונות משפחתיות. זהו ציר אינטימי וייחודי שהופך עבורם את המבנה לבית העונה על צרכיהם ומאווייהם. 

 

עבור החלל הציבורי בחרתי במרצפות גדולות מימדים בגוון אפור חם. ברחבי הבית שילבנו אלמנטים רבים מעץ שמכניסים גם את החמימות ומסייעות לחלל להפוך לביתי ומזמין. גרם המדרגות הישן לא עמד בתקן ורום המהלך היה גבוה מהמותר ועל כן לא נוח. שינינו את צורת המדרגות כך שנוכל לפתור את עניין הגבהים ומגרם בשיפוע חד עברנו לגרם בצורת האות L. המדרגות נראות כמרחפות ומותירות את חלל הסלון מאוורר. ככלל, ברחבי הבית שילבתי אלמנטים בצורניות גיאומטרית ותלת מימדית (כדוגמת חיפויי הקיר וגופי התאורה) ונגיעות של צבע שמייצרות הדגשים בחלל. 

 

תקרת חדר השינה של ההורים, שממוקם בקומה השנייה,  גבוהה במיוחד (כ-4.5 מטרים) ובשיפוע חד. יצרתי ארון בגדים המשמש גם כמעבר לחדר הרחצה של השנים. 

 

 

תכנון ועיצוב מיטל צימבר, צילום: נדב פקט

 

דופלקס גן בקרית אונו
"הלל אדריכלות" – אדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט

זמן שיפוץ: 6 חודשים 

 

בני הזוג קראו לנו לפגישות יעוץ ראשונית לפני הרכישה של הדירה. הם גרו בדירת גן בבניין הסמוך וחיפשו דירה גדולה יותר בסביבה המוכרת והאהובה.  הדירה המיועדת הכילה מטבח ללא חלון וחלל מרכזי מצומצם יחסית אבל היו לה גם יתרונות משמעותיים.  ערכנו עבור בני הזוג הערכת עלויות משוערת לעבודות השיפוץ והעיצוב. הצגנו את האפשרויות לתכנון מחדש של החלל המרכזי. לאחר קבלת כל הנתונים ומתוך מקום של ידע והבנת הפוטנציאל רכשו בני הזוג את הדירה בת 170 מ"ר, ו 100 מ"ר גינה, עבור משפחתם, זוג ו 4 ילדים, ויצאנו לדרך.

 


המטבח הוא האלמנט הראשון שבחרנו להתמודד איתו. לא אהבנו את המיקום שלו מיד בכניסה לדירה והרגשנו שגם פחות נעים לעבוד ולבלות במטבח ללא חלון משלו. העברנו את המטבח למיקום הטוב ביותר בדירה,במקום אחד מחדרי השינה,הסמוך ליחידת ההורים. יצרנו מטבח בצורת האות ר עם אי שצופה לסלון. במקום חדר השינה שבוטל בקומת הקרקע יצרנו חדר משפחה בקומת החדרים. את חדרי הילדים השארנו בגודלם המקורי. יצרנו חדר ילדים משותף לשני ילדים. בעתיד ניתן יהיה להסב את חדר המשפחה לחדר שינה עבור אחד מהם. לחלל הזה הצלחנו ליצור חדר רחצה צמוד. חדרי הילדים הגדולים סמוכים לזה והם חולקים חדר רחצה משותף.

במיקומו המקורי של המטבח הצבנו את פינת האוכל החדשה. בחרנו בפינה עגולה שמהווה מוקד מבלי להכביד על החלל ולחסום את המעברים. את גרם המדרגות הסמוך הפכנו לאלמנט עיצובי,באמצעות עבודת נגרות מוקפדת ומדויקת המכילה שפע של אחסון.

יחידת ההורים בקומת הקרקע זכתה לטיפול תכנוני ועיצובי. חדר הרחצה המקומי נהרס ובמקומו יצרנו חדר רחצה גדול המשלב חדר כביסה בתוכו. את חלל השינה עצמו עיצבנו כמו סוויטה במלון בוטיק אירופאי,בכחול וזהב. 

 

הלל אדריכלות: שיקה מוסקל והדס רוט, צלם: עודד סמדר

 

 

הלל אדריכלות: שיקה מוסקל והדס רוט, צלם: עודד סמדר


עבור הגינה נבחר ריצוף כהה באבנים אפורות בגדלים משתנים, המהווה ניגוד מושלם לפרגולת העץ הלבנה והקלילה. הקונספט העיצובי שגיבשנו  עם הלקוחות הוא אישי וצבעוני במיוחד. בעלת הבית גילתה משיכה לסגנון הכפרי וביחד יצרנו תמהיל מעניין שמשלב אלמנטיים כפריים,קלאסיים ומודרניים. הצבעוניות העדינה מפוזרת ברחבי הדירה בפריטי הריהוט,בטפטים בטקסטיל וגם בפרטי הנגרות ובריצופים בחדרי הרחצה.

 

לעבודת השיפוץ האינטנסיבית קדמו שלושה חודשי תכנון שבהם תכננו,בחרנו ורכשנו יחד את החומרים והפריטים. כך תוך חצי שנה מיום רכישת הדירה נולדה הדירה החדשה. ברור לנו שנעשתה כאן השבחה משמעותית של הנכס ומדובר בניצול נכון של הזדמנות ובהשקעה כלכלית מוצלחת.

 

הלל אדריכלות: שיקה מוסקל והדס רוט, צלם: עודד סמדר