צפון שלא הכרתם

הבתים המושקעים, המוקפדים ומעוררי ההשראה פורצים בשנים האחרונות את גבולות המרכז ומפארים את ישובי הפריפריה. כך למשל הבית הפרטי רחב הידיים בעפולה, אותו תכננה שירלי דן, בעלת המשרד דן אדריכלים, שמפגיש בין פרובנס לנופי העמק וכולל פטיו פנימי מרשים, בריכת שחיה ופינוקים רבים נוספים לחווית לייף סטייל משפחתית נינוחה ומושלמת.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: | - 29/11/2018
האדריכלית שירלי דן
אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים – שירלי דן

 

השכונה המערבית בעפולה היא מצויינת למשפחות צעירות. השכונה המטופחת כוללת בתים צמודי קרקע, הרבה ירוק בעיניים, רחובות שקטים והיא מהווה אופציית מגורים נפלאה למשפחות. 

 

 


זוג הורים ל3 ילדים, שניהם ילידי העיר בחרו להקים בשכונה המערבית את ביתם. לפני שנים הם רכשו שם מגרש בן חצי דונם, והחליטו לממש את החלום – בית בסגנון כפרי, עם בריכה וגינה. הבנייה, התכנון והאדריכלות הופקדו לטובת משרדה של שירלי דן.  המגרש בנוי בצורת האות H והבית מתפרס כל כולו על קומה אחת, בשטח של 340 מ"ר. בצד המערבי ממוקמים החללים הציבוריים: פינת אוכל, מטבח, סלון. בצד המזרחי ממוקמת סוויטת הורים, וחדרי השינה של הילדים, חדרי רחצה ועבודה. בין המזרח למערב ממוקמת מבואה המקשרת ובו זמנית יוצרת הפרדה בין הפרטי לציבורי. גדר נמוכה מקיפה את הבית, ועדין מאפשרת להביט אל הנוף ולהכניסו הביתה.

 

 



דלת הכניסה רחבה ומרשימה, בשילוב עץ וזכוכית. הכניסה לבית מביאה את הבאים לפטיו מרשים הממוקם במרכז הבית עם עץ ננסי. תקרת החלל הציבורי גבוהה במיוחד, יוצרת תחושת גובה וריחוף. הסגנון הנבחר הוא כפרי, בזכות עבודה רציפה עם עץ גושני. זאת לצד חומרים טבעיים נוספים בהם נחושת, לבנים מפירוק, אריחי אבן בעיבוד עתיק ועוד.

 

 

 


החלל הציבורי הכולל את פינת האוכל ומצדדיו הסלון והמטבח. המטבח משלב בין גוונים של חום ולבן, הוא מעוצב בסגנון פרללי לצורך נוחות העבודה.  דן שילבה אלמנטים מזכוכית בחזיתות, עם קרניזים בסגנון אירופאי-כפרי.  אי רחב ידיים עשוי אלון מוברש דומיננטי במטבח. קולט אדים לבן נתפר בהתאם למידות הבית. הסלון כולל ספה מפנקת עם קיר לבנים מפירוק שמסתיר את כל מערכות הטכנולוגיות. נבחרו חלונות עצומים שמכניסים פנימה את נופי העמק ואת הגינה המושקעת של הבית.

 

 

 


המסדרון המואר והמרשים מוביל לשירותי אורחים, ממ"ד, חדר כביסה וחדר עבודה ובצידו השני מוביל המסדרון לחללי השינה. בקצהו ממוקמת סוויטת ההורים המושקעת, עם הפרדה בין יתר חללי הבית. מיטה רחבה מרופדת בעור כהה, וטפט פרחוני עדין המקביל למיטה. בהמשך ממוקם חדר ארונות שמהווה כניסה לחדר הרחצה של ההורים, חדר זה בסגנון אותנטי-כפרי. גם מחדר ההורים יש יציאה לגינה קטנה וקומפקטית עבורם. 

הכתבה נכתבה בשיתוף משרד אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים - שירלי דן